Enquête over aaibaarheid huisdieren

Omdat Bleker tot een positieflijst wil komen van dieren die je dan wel reëel als huisdier kunt houden, komt hij, samen met de Universiteit van Wageningen met een enquête.

Vooral in te vullen door degenen die een huisdier van de gegeven lijst houden, en dat zijn niet:
“de productiedieren (paard, ezel, varken, rund, waterbuffel, schaap, geit, bruine rat, goudhamster, cavia, konijn, damhert, tamme muis, nerts, gerbil, Midden-Europees edelhert) en de hond en de kat.”
Productiedieren? Wat produceert een konijn dan behalve 144 keutels per etmaal? Wat produceert een Midden-Europees edelhert? Een tamme muis? Een ezel?
Maar goed, daar gaat het dus niet over.

Het gaat wel over alle dieren van Aalstreepgrasmuis tot en met het Zwijnshert, en erboven staat alvast een lief plaatje van een goudblond kindje met een tiepje cheetah in haar armen.
En dan is er maar 1 (één) vraag die direct gericht is op het houden van de dieren, de rest gaat over kweken en verblijven en hoe oud ze worden. Bij die ene vraag kun je invullen of ze makkelijk of moeilijk te houden zijn.

En je kunt als Opvang wel heel blij gaan invullen dat je 370 Chinchilla’s hebt, en dat die aan de lopende band gedumpt worden, maar er zijn hoogstwaarschijnlijk meer tevreden chinchillakwekers en -verkopers die de branche in stand willen houden, dus de aantal Ja’s zullen in overgrote meerderheid zijn tegenover enkele Nee’s van mensen die wél verstand hebben van dierenwelzijn.

4 gedachten over “Enquête over aaibaarheid huisdieren”

  1. Ja heel opbouwend, dergelijke kreten, maar feit blijft dat die contradictio’s er zijn en niet meer weggaan. En dan moet je wel iets voor ze doen.

  2. @3

    bestaande gevallen gedogen, nieuwe gevallen verbieden, dat is toch de oplossing in het poldermodel?

    sinds kort hebben we dierenpolitie, lijkt me een dankbare taak

    een hond drie hoog achter, een vis in een kom, een papegaai in een kooi, een konijn in een hok, dat lijken mij geen tekenen van dierenliefde

    hoewel, in de TK is het bevorderen van de bio industrie en het op industriële wijze slachten van jaarlijks tientallen miljoenen dieren het ultieme teken van liefde voor (produktie)dieren

Reacties zijn gesloten.