Hoera, demonstreren tegen racisme mag!

Het OM blijkt gelukkig nog net niet zo hysterisch als het door de inmiddels al een jaar lang door het land waaiende bruine, gure wind opgezweepte volk en politie. Het OM concludeert namelijk dat de demonstranten die bij de intocht van Sinterklaas anti-racisme T-shirts droegen (‘Zwarte Piet is racisme’) en werden aangehouden niet gearresteerd hadden mogen worden.

De kunstenaars hadden op aandringen van de politie spandoeken al ingeleverd, maar het tweetal vond dat de T-shirts niet als ordeverstorend konden worden beschouwd.

Het OM vindt ook dat de tekst op het shirt niet zo uitdagend was dat ze hadden mogen worden weggestuurd of aangehouden.

 

5 gedachten over “Hoera, demonstreren tegen racisme mag!”

  1. Maar dit wordt dan wel even op een dag in april bepaald en dus niet op het ogenblik waarop het er toe deed. En komende november staan de smerissen weer klaar met een andere smoes om er op te timmeren.

  2. #1, Misschien moeten we in zulk een geval ook snelrecht/sneluitspraak van de OM (net zoals bij voetbalvandalisme) verlangen. Dan weet ook de politie meteen dat ze de grenzen niet mogen betreden.

  3. @4: Ze willen graag excuses:
    “Of de zaak hiermee af is, kan Gario nog niet zeggen. Samen met Cesare gaat hij daarover overleggen met hun advocaat. In elk geval willen ze excuses van de burgemeester van Dordrecht. Hij heeft na de aanhouding nog een brief verspreid waarin hij aangeeft dat het tweetal oproerkraaiers zijn.

    Burgemeester Arno Brok heeft inmiddels via zijn woordvoerder laten weten geen excuses aan te bieden voor de arrestatie van de twee actievoerders. Verder laat de VVD-burgemeester weten “kennis te hebben genomen van de uitspraak van het Openbaar Ministerie”. Brok is “teleurgesteld” over de uitspraak dat de actievoerders ten onrechte zijn opgepakt en blijft bij eerder gedane uitspraken dat het Sinterklaasfeest voor kinderen is en dat dat niet verziekt mag worden.”
    (http://www.rnw.nl/caribiana/article/vrijspraak-voor-bezwaarmakers-zwarte-piet)

Reacties zijn gesloten.