PVV, beweging zonder ledenraadpleging, wil referendum over Hedwigepolder

De PVV, je weet wel, die beweging van die man met die cavia op zijn hoofd; een beweging met maar één lid, diezelfde man, wil weer eens een referendum. De PVV wil weer dat het volk zich ergens over uitspreekt. Uiteraard is dat een onderwerp waarbij de uitslag al vaststaat en geheel volgens de denkwereld van de Grote Lijder is, net als met dat geneuzel over ‘terug naar de gulden’-onderzoek. Want een referendum over dat de PVV op de NSB lijkt, zal niet aangemoedigd worden.

Overigens is Geert hier dan weer wel van het spenderen, een referendum kost zo’n 25,5 miljoen. Voor een gedoogpartner die op de kleintjes moet letten in deze moeilijke tijden, vind ik dat ze erg makkelijk met ons belastinggeld omgaan.

Ik vind het raar, een beweging waar je geen lid van kunt worden; een beweging waarvan het enige lid aan niemand verantwoording af wil leggen, vindt dat ‘het volk’ zeggenschap moet hebben over besluiten in den lande. Als ze zo voor zeggenschap zijn, maak van die beweging dan donderssnel een partij met leden en geef die zeggenschap over het beleid. Wel zo koosjer.

 

13 gedachten over “PVV, beweging zonder ledenraadpleging, wil referendum over Hedwigepolder”

 1. Ze moeten dit gewoon een driedelig referendum maken voor alle Zeeuwen:

  – Moet die polder onder water?
  – Moet er een kerncentrale bij?
  – Wil Zeeland als testgebied de gulden terug?

  Heb je 3x zoveel antwoorden voor de prijs van 1!

 2. die foto van De Mos roept veel vragen op, bijvoorbeeld:

  – zou hij het woord referendumliefde kunnen spellen?

  – zou hij het verschil weten tussen een bindend referendum en een niet-bindend referendum?

  – zou hij zonder lachen plebisciet correct kunnen uitspreken?

  Nederland wordt steeds slimmer

 3. Ik vermoed dat dit , net als het Assimilatie Contract in Den Haag preken voor de eigen parochie .. de Streek Oost Zeeuws Vlaanderen is een van die gebieden waar de PVV heel veel stemmen had en waar ze dus nu voor de verkiezingen een goeie beurt willen maken .. Al die Moerasgasgevulde proefbalonnetjes doen mij trouwens vermoeden dat Geert het kabinet binnenkort laat vallen … Volgende week even een wit voetje halen in Limbabwe en dan kunnen er weer verkiezingen komen …

 4. Als ze met dat referendum de reeds genomen beslissing willen terug draaien. Moet je ook aan de Vlamingen vragen of die het er mee eens zijn dat de uitdieping van de Westerschelde weer ongedaan gaat worden.
  Past goed in de wens van de PVV om de relatie met Vlaanderen te verstevigen.

 5. Toch is hij slimmer dan je denkt: hij kan redeneren en 1 +1 optellen. Alleen voor de dijk gaat hij niet meer liggen maar denkt door een Zeeuws referendum(!) te kunnen zeggen dat hij er alles aan gedaan heeft.

  De Mos zegt vanochtend in Trouw namelijk dat hij moties van de oppositie om het onmogelijk te maken de Hedwige ten dele onder water te zetten niet zal steunen. Zijn redenering is daarbij als volgt: ‘Ik stem niet met oppositie mee omdat hun intentie is om de hele polder onder water te zetten. Op dit moment is daar inderdaad geen meerderheid voor, maar ik weet niet wat CDA of VVD in de toekomst doen. Dat risico wil ik niet lopen.’ (bron VK)

 6. #6, denk je echt dat iemand op prijs stelt om te komen te weten wat de gedachtengang van een rat is?

 7. @7 He, ho! Gaan geen ratten beledigen hier he? 🙂 Ratten zijn hele lieve, sociale, slimme beesten. Eigenlijk is die bijnaam van Verhagen niet goed gekozen. 😛

 8. #7 Zoals gezegd in #8 Mos is geen rat maar wel doortrapt en achterbaks naar zijn PVV-kiezers. In zijn redenatie vertrouwt hij CDA en VVD niet en mag Bleker (minimaal) 62 miljoen extra uitgeven voor het alternatieve plan wat nog door de Belgen moet goedgekeurd worden overigens.
  Mos de man van 62 miljoen en meer

  PVV staakt verzet tegen Hedwigeplannen Bleker
  http://tweedekamer.groenlinks.nl/node/82370

 9. #8, Heb ooit iemand met een tamme ratje in zijn hand op straat zien lopen. Aardig beestje. Toen hij moe werd ging hij op de schouder en vervolgens in de rugzaak van die man kruipen om te slapen. Schattig.

 10. Grappig detail

  mevr Peijs (huidig CvdK van Zeeland) is zelf de ondertekenaar geweest van het Westerschelde-verdrag en is nu met Dhr Mos eens dat er eerst een Zeeuws referendum moet komen. Inderdaad kiezen uit 2 kwaden of kiezen met de voeten en niet kiezen voor de Zeeuwen en het referendum laten mislukken. Begrijp ik nu dat Peijs eigenlijk wil dat het evt referendum gaat mislukken en de hele discussie weer opnieuw kan beginnen?

 11. Vroeger konden wij wijzen naar Belgie met hun Vlaams Blok … Maar dat heeft nooit geregeerd of gedoogd …..

Reacties zijn gesloten.