Afghanistan vindt dat Nederland met 1F-statusbepaling spoken najaagt

Het zal je als land toch maar gebeuren. Stel je even binnen je eigen, veilige bureaucratische wereldje achter de dijken vast dat alle officieren en onderofficieren die bij de veiligheidsdienst in Afghanistan hebben gewerkt allemaal oorlogsmisdadigers zijn die de 1F-status verdienen, gaat dat zelfde Afghanistan dat een beetje ontkennen!

Afghanistan heeft al eerder protest aangetekend tegen deze opstelling van Nederland en zelfs aangeboden om mee te werken aan onderzoek naar achtergronden van mensen die in Nederland asiel hebben aangevraagd. Weet ik even niet of je als asielzoeker daar blij mee moet zijn, dat het land dat je wilt onvluchten zijn medewerking aanbiedt. Maar feit blijft dat de Afghanen vinden dat Nederland uit zijn nek lult en eerst maar eens naar de feiten moet zoeken en kijken ipv eigen waanideeën na te jagen.

 

4 gedachten over “Afghanistan vindt dat Nederland met 1F-statusbepaling spoken najaagt”

  1. Afghanistan tikt Nederland terecht op de vingers. De toekenning van de 1F-status aan vluchtelingen die bij de Afghaanse veiligheidsdienst hebben gewerkt is hetzelfde als de beoordeling van alle Nederlandse militairen die in Afghanistan hebben gediend als oorlogsmisdadigers.

Reacties zijn gesloten.