Martijn van Dam (PvdA): Nurten Albayrak, de onttroonde koningin van het COA, moet gaan betalen

De commissie Scheltema heeft een vernietigend rapport geschreven over de VVD’er Nurten Albayrak, zij heeft zich danig verrijkt bij het COA. Martijn van Dam van de PvdA vindt nu dat er gerechtelijke stappen ondernomen moeten worden om haar strafrechtelijk te vervolgen. Goed plan, zeg ik, doen!

Die mevrouw waande zich een soort Zonnekoningin en vond dat de Nederlandse belastingbetaler maar voor haar uitspattingen moest betalen. Als ik boodschappen ga doen, of ergens naartoe ga, dan moet ik zelf benzine of vervoer betalen. Nurten dacht dat dat wel van de grote hoop kon, zoals zo veel VVD’ers die gedachte hebben. Voor iedereen zijn er regels, behalve voor mij en mijn vrinden natuurlijk!

Laat die Leers daar maar eens achter heen gaan zitten, ipv onschuldige asielzoekers de stuipen op het lijf te jagen.

Nurten heeft inmiddels een reactie gegeven op het rapport en die gaat van jank, jank, jank, ik ben zielig. Tja meid, ‘if you can’t stand the heat stay out of the kitchen’ en ook ‘wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten’. Nurten Albayrak haalt er zelfs Kafka bij, lijkt wel een Geert Wilders met haar overdrijvingen.

Waarom is het als dit soort mensen fouten maken altijd de schuld van een ander en zijn ze hartstikke zielig? Of is ze er zelf zo van overtuigd dat ze het zo goed heeft gedaan en al die anderen gek zijn? In de raad van bestuur van het COA was er een oververtegenwoordiging van VVD-vrindjes, die allemaal wel vonden dat ze iets meer verdienden omdat ze het zo goed deden. Nog eentje dan: Hoogmoed komt voor de val.

 

2 gedachten over “Martijn van Dam (PvdA): Nurten Albayrak, de onttroonde koningin van het COA, moet gaan betalen”

  1. Ben het met Keira eens en tevens denk ik dat in dit geval het hard bewijs wordt geleverd dat N. Albayrak naadloos geïntegreerd is binnen het VVD wereld. Ze heeft niet anders gedaan en gehandeld dat elke VVD-er doorgaans doet.

    Hiervoor wordt ze nu gestraft. Dus integratie is zinloos, toch?

  2. Ik weet het niet, Nurten strijd wel in haar eentje al die tijd. Het is wel zo dat het altijd anoniem is als er geklaagd wordt. Als ik dit naga en met Leers als baas, dan heb ik het vage gevoel dat Nurten wel eens gelijk kan hebben met het Kafka gedoe. Er zijn genoeg bazen met een hoge functie die een grote auto (al dan niet met chauffeur) onder hun kont hebben.

    Sterker nog, ik kan je een verhaal vertellen van een jongen die een it´er werd, de baas wilde hem wat graag hebben, maar de jonge man had nog geen rijbewijs, dus elke dag kwam er een auto met chauffeur die hem kwam halen en brengen tot hij een rijbewijs had.

    Hoeveel managers zijn er die niet presteren met een auto, bonus en een grote bek, daar hoor je weinig over, vooral omdat het vaak in de hoek van de VVD en het CDA zit. Ik zou zeggen, onderzoek het maar eens, in bedrijven met managers en dan denk ik dat het rapport van Nurten nog een groot gevolg heeft.

Reacties zijn gesloten.