Wind-industrie in EU gaat als een tierelier

Brinkman en de PVV gaan het nog druk krijgen met hun legendarische gevecht tegen den windmolen. De windenergie-business is namelijk booming. Crisis? Hebben die windmolenbouwers niks mee te maken. Wind zat. Gaan met die banaan:

The contribution of the wind industry to the economy of the 27-nation EU will rise to 94.5 billion euros ($123 billion) in 2020 from 32.4 billion euros in 2010, the lobby group, known as EWEA, said today in a report published in Copenhagen at the start of its annual conference. Jobs supported by the industry will jump to 520,000 from 238,154, it said (Bloomberg).

Daar moet Wilders toch een hoop neo-con dollars voor bij elkaar harken om dat een beetje effectief te bestrijden.

13 gedachten over “Wind-industrie in EU gaat als een tierelier”

 1. En dan te bedenken hoeveel bakken met ‘extra gratis subsidie geld’ richting de fossiele brandstoffen gaat. Het mag wat kosten, maar dan heb je ook 10x niets?! Nou ja, niets…een verkloot milieu dan weer wel.

  LOL @ video van Dirk! Je zal het maar op je dak krijgen.

 2. Wereldmarktprijzen van olie bieden de komende decennia onvoldoende perspectief om windenergie op zee rendabel te maken
  Tegen de achtergrond van de zeer hoge olieprijzen van dit moment, rijst de vraag of met dergelijke olieprijzen, met daaraan gekoppeld hoge gasprijzen, windenergie op zee niet rendabel zou kunnen worden in een situatie zonder stringent internationaal klimaatbeleid. Als reële prijzen boven de 60 dollar per vat op lange termijn zouden aanhouden, dan zou dit inderdaad het geval zijn. Het is echter niet aannemelijk dat de prijzen op lange termijn zo hoog
  blijven.

  Een vat ruwe olie kost nu meer dan $100 – Tel uit je winst.
  Maarja, in Limburg waait het niet hard genoeg voor molens dus PVV is TEGEN – Logisch toch…

  http://www.cpb.nl/sites/default/files/publicaties/download/windenergie-op-de-noordzee-een-maatschappelijke-kosten-batenanalyse.pdf

 3. @3: De reactie van de PVV luidt wrsl. ongeveer als volgt:

  Windmolens op biodiesel geen succes

  Al jaren levert het WNBF kritiek op het enorme stroomverbruik van windmolens. Een tafelventilator op stand 1 gebruikt al 150 watt, dus reken maar uit wat het kost om zo’n gigantische molen aan de praat te houden. De Groene Khmer heeft zich onze kritiek aangetrokken en een nieuw model ontwikkeld dat loopt op biodiesel. Het WNBF heeft niet de indruk dat er een grote stap voorwaarts is gezet.
  (http://www.wereldnatuurbestrijdingsfonds.nl/)

 4. Het zou goed zijn dat behalve van de Natuurlijke bronnen de anders verloren gegaan Windenergie uit Stom Rechts Gebral ergens voor nuttig gebruikt zou kunnen worden.
  Dan zou het gebral van rechts toch enige nut hebben.

 5. @6
  Deze mythe blijft maar circuleren, maar de subsidies naar ‘groene’ energie zijn nu echt groter dan subsidies voor fossiele brandstof… als je gaat nalezen hoe ze echt aan de cijfers voor de fossiele subsidie zijn gekomen zie je de gekste onzin staan, zoals de staatssteun aan de NS (en dat die stroom inkopen, dat die dan groen is maakt niet uit) en de miljarden voordeel op de energiebelasting (voor bedrijven) die net zo goed opgaat voor hun groene energie gebruik. Dit artikel gaat over windmolens, die spannen de kroon van een ‘groene’ oplossing die niet werkt, de praktijk is geloof ik een 2% toename van CO2 uitstoot boven een gascentrale (met alles meegenomen, dus bouw, onderhoud, en vooral de backup-gascentrale die altijd nodig is voor als het niet waait). De informatie die de groene industrie je voorschotelt is echt altijd gekleurd… als je wetenschappelijke artikelen hierover leest is het lang niet zo rooskleurig. Al met al zijn windmolens dus schadelijk voor het milieu en kosten ze heel veel subsidie.

  De PVV is een stel facisten waar we met recht tegen strijden, maar met hun argumenten tegen de groene mafia hebben ze wel degelijk gelijk!

 6. #10 @THD
  Dat is echt quatsch wat je beweerd. Ten eerste, een windmolen heeft in 4-6 maanden tijd de CO2 die nodig is voor productie alweer terug gedraaid (ga het niet voor je opzoeken – doe je zelf maar).

  En wat dacht je nu werkelijk… Een gascentrale die stil staat (wanneer het waait) stoot meer CO2 uit dan dat’ie volle kracht staat te stomen? HAHAHAHA – grapjas.

  Stop met onzinverhalen geloven, zoals een niet wetenschappelijk gepubliceerde (alleen op eigen website) en dus geen peer review van hoaxer en gepensioneerde prof Kees Le Pair…

  Lees anders de eerder vermelde pdf van het CPB uit 2005 eens. Met de olieprijzen van toen (rond de $40/vat) zijn windmolens niet rendabel maar vanaf $60/vat wel. En dat allemaal zonder subsidie.
  Wat is de huidige olieprijs? – Juistum…

  Filmpje van je hoaxer: http://youtu.be/-lyf6TTZOeQ

 7. Even ter aanvulling op #10 @THD
  Elektrisch autorijden zal je ook wel niets vinden… allemaal groene mafia gebral toch…?

  Met de meest vervuilde kolencentrale opgewekte energie (met rendement)
  Naar een hogere spanning getransformeerd (met rendement)
  Over Tennet getransporteerd naar Limburg (met rendement)
  Naar lagere spanning getransformeerd (met rendement)
  ’s Nachts accu opladen (met rendement)
  Volgende dag rijden dus accu weer ontladen (met rendement)
  Elektrische motor aandrijven (met rendement)

  Dan nog stoot je zo een 25% minder CO2 uit tov een brandstofmotor aangedreven auto.

  Eea heeft 2 belangrijke voordelen extra:
  -Minder luchtvervuiling rondom steden. Nu al worden bij onze zuiderburen op momenten snelheidsbeperkingen opgelegd in verband hiermee.

  -Decentrale energie opwekking. Het is de Ideale combinatie met winderegie – ’s nachts wanneer het waait en er maar weinig vraag naar energie, dus gratis stroom in je accu. Volgende dag op je werk plug je de auto weer in en zo ben je je eigen kleine energie centrale door je accu’s te ontladen.

  Ga nu niet alles voorrekenen (eterstijd) maar zie ook:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Rendement_%28energie%29
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Smart_grid
  http://www.transport-vacaturebank.nl/nieuws/tot-maandag-langzamer-rijden-in-belgie/13
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektriciteitscentrale

Reacties zijn gesloten.