‘Breivik geen invloed op rechtsextremisme Nederland’

Dat zegt de AIVD althans. Nu was dat ook niet nodig, want het  rechstextremisme in Nederland had eerder invloed op Breivik dan andersom, getuige de insprirerende woorden van de Geert Wilders die Breivik onder andere gelezen heeft.

Opmerkelijk is ook het voornemen dat Breivik had de voormalige Noorse premier te onthoofden met een mes. Gut, waar hebben we dat soort wensdromen eerder gelezen?

Steeds meer Nederlanders reizen naar Afghanistan en Somalië om zich daar aan te sluiten bij de jihadistische strijd. Dat schrijft de AIVD in zijn vanmiddag verschenen jaarrapport.

Volgens de AIVD lijken extreem-rechtselingen nog steeds eenlingen, maar mensen die zich voor de jihad aanmelden deel van een wereldwijd islamitisch complot.

7 gedachten over “‘Breivik geen invloed op rechtsextremisme Nederland’”

 1. Ze weten bij de AIVD het aantal niet eens, hoe ga je dan verantwoord conclusies trekken?

  Je zou denken dat de rechtbanken de hele dag niets anders doen dan jihadisten veroordelen. De dagelijkse praktijk is anders

 2. AIVD is te druk bezig achter Links en die 10 Jihadisten aan te hollen ….. en vriendjes die net zo rechts zijn als jij verraad je toch niet

 3. Beste Al Bakra, je weet toch wel dat aanslagen van rechts-extremisten zoals Breivik allemaal de schuld is van de Islam?
  “Iemand die weerloze kinderen zomaar doodschiet, is niet zomaar een psychopaat, maar ook nog een door politieke islam geïslamiseerde psychopaat. Hij was geobsedeerd en bezeten door de politieke islam.”
  Aldus Afshin Ellian – columnist Elsevier

 4. #1 en #4, wat AIVD op dit moment vertoont – is of zeer gestoorde cognitie (informatie) of een direct poging tot afleiding van het extreem-rechtse Breivik problematiek.

  We hebben op dit moment geen enkel probleem met islamisten maar een uiterst pijnlijk, gevaarlijk probleem met extreem-rechts en zijn aanhang die de racistische massamoordenaar Breivik vereert. Buitenlandse antiterreur specialisten vragen zich op dit moment en zeer terecht of er niet een mogelijke Gladio-achtige problematiek erachter schuil gaat.

 5. @4 Afshin de Alien .. Voor zijn type is in het Iraans zelfs een apart woord : Gharbzadegi ; iemand zo dronken is van alles wat westers is, dat hij alles pro westers interpreteert …

 6. #1: Goed artikel!
  (…) Wilders tripled his party’s popularity by campaigning to halt the “Islamization of the Netherlands.” He is not the only politician of his kind who compares the Quran to Hitler’s Mein Kampf. (In his defense this week in Norway, Breivik made a similar analogy, justifying the shooting of the youth-camp teenagers as they were the equivalent of the Hitler Youth.)

Reacties zijn gesloten.