Gouverneur Luik noemt PVV fascisten

Ik zeg het al jaren: in België weten ze tenminste nog hoe het hoort. En alhoewel het nooit mijn favoriete band was, was ik het wel altijd eens met de strekking van het nummer België van Het Goede Doel waar het een laatste uitwijkplaats betreft als het hier echt te bar en boos zou worden.

Ook durven ze daar te zeggen waar het op staat, en dan heb ik het niet over het soort verhuftering en openlijk racistisch gebraak dat hier sinds Pim Fortuyn tot het summum van politieke correctheid verheven is, maar over dat je een fascist nog een fascist noemt, getuige de uitspraak van de Luikse gouverneur Michel Foret, die tegen de gouverneur van Limburg Theo Bovens zou hebben gezegd dat Luik “niet in gesprek gaat met fascisten”.

Luik past daarmee een cordon sanitaire toe op de PVV, net zoals dat in België al sinds jaar en dag gebeurt met het Vlaams Belang van Filip Dewinter en zoals dat hier vanaf het begin op zijn minst met de PVV en ook met de LPF had moeten gebeuren. Maar ja, wij zaten met het Christen – alles voor de macht – Democratisch Appèl opgezadeld, en een VVD die zich sinds Rita Verdonk realiseerde dat een substantieel deel van zijn eigen aanhang uit xenofoben bestond, en dat deel krampachtig probeerde te behouden.

2 gedachten over “Gouverneur Luik noemt PVV fascisten”

  1. Uberraschung voor correct/hypocriet Nederland: in het buitenland noemt men onze fascisten met de naam fascisten en men neemt tevens geen blad voor de mond.

  2. de diplomatieke relaties met de zuidwesterburen kunnen weer hersteld worden!

    dat Luik niet aangeduid wordt met Liege is uit links elitair cultuurrelativistisch oogpunt niet geheel onverklaarbaar aangezien uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen met een wat gebrekkiger ontwikkeling zich vaker aangetrokken voelen tot stromingen als de PVV en de kwaliteit van het onderwijs in dit land (zie de klok zonder klepel van onze mp die bij een schouwburg allereerst denkt aan bezuinigingen om zijn vrienden aan de rechtervleugel te behagen) niet zodanig is dat we kunnen uitsluiten dat men het verschil tussen Liege en liegen onderkent

Reacties zijn gesloten.