Limburg: coalitie VVD, CDA en PVV staat op instorten ingestort

Laat het mijn baas niet horen maar ik zit al uren met zeer veel genoegen naar Der Untergang van de Bruine coalitie in Limburg te kijken. Live te zien hier. Debatje is nu even geschorst tot 10 voor 2 overigens. Voorzover er misschien ooit “chemie” is geweest tussen CDA en PVV daar, is die nu in ieder geval in rook opgegaan. Giftige rioolbruine chemische rook. Ze HATEN elkaar. Misschien dat de coalitie niet vandaag uit elkaar knalt, maar dan toch gegarandeerd zeer binnenkort. Vanavond zeker op Nieuwsuur want die zijn er toevallig ook bij en weten niet wat ze meemaken. Zie ook L1.

Update: Zo dat is snel: CDA zegt vertrouwen in PVV op wegens wangedrag Krijsie Stassen. Einde bruine coalitie Limburg.

14 gedachten over “Limburg: coalitie VVD, CDA en PVV staat op instorten ingestort”

 1. CDA-Limburg doet nu ook al een ‘Ich habe es nicht gewusst’-tje. Ze konden natuurlijk niet van tevoren weten waar de PVV voor staat en welke bagger ze constant uitschijten over iedereen die niet ‘ons’ is.
  In ieder geval: Dàààààg PVV

  Btw – VVD-Limburg heeft nog steeds geen problemen met dat fascisten clubje *kots*

 2. 🙁 Beste mensen laten we hier nou een beetje waardig op reageren, ’t is natuurlijk geen vrolijke gebeurte……..mmmmmmbwaha…ehm sorry….ahum …nee… ja…. jammer ze hadden van die mooie plannen en zo’n ferme zin d’rin.

 3. Twitter-democraat heeft ook al gereageerd: “Coalitie Limburg geklapt door CDA. Onnodig. Oude regentenpolitiek CDA herleeft.”

 4. Mooi! Maar die Gedeputeerde Staten in Limburg zijn slechts het begin. Het gaat uiteindelijk om kabinet Pruttel 1.

  Twee wegen kunnen tot de ondergang leiden. De eerste is via een nieuwe Brinkman, m.a.w. een nieuwe afvallige van de PVV TK-fractie. De tweede is via het CDA. Dat daar mensen zich realiseren dat zolang het CDA zich aan de bruine PVV verbindt, dat tot decimering van het CDA leidt. Dan is de keuze om toch nog de vier jaar vol te maken met de huidige macht die ze nog bezitten, of een gunstig moment te kiezen om te breken en een ‘Ich habe es gewußt und ich hatte keine Ahnung’ uit te spreken.

 5. Ach als die landelijke CDA’ers straks zien hoe die Limburgse CDA’ers weer gaan opleven en zichzelf in de spiegel durven bekijken dan zullen ze het goede voorbeeld wel volgen.

 6. “Meer Limburg minder overheid” – je zou denken dat de anarchisten de boel in handen hadden daar.
  Een Liberale Hervormingscoalitie met D66 en GroenLinks in plaats van het CDA komt net een zetel te kort in Limburg.

 7. Heb begrepen dat er geen nieuwe PS verkiezingen komen in Limburg? Bij gemeentes is dat toch wèl het geval?

 8. @10
  Nee hoor. Ze hebben wel het dualisme ingevoerd – dagelijks bestuur hoort niet meer bij het algemeen bestuur, maar in de val van het eerste is niet voorzien. (Het is een bedenksel om partijtijgers aan banen te helpen).

  Een Nationaalvoelende Volkscoalite, PVV+VVD+SP, zou ook kunnen, is het Roemereffect ook meteen voorbij.

 9. Ik zie een mooi scenario voor een koffiecommercial. De majesteit zit met de hoflakei bij een espresso machine en vraagt : ‘waar zullen we met de Turkse president op visite gaan? Naar Dwingeloo, Rhenen of Appelscha of iets dergelijks?” ……”Wat dacht u van Limburg majesteit?”
  “Limburg, hmm , da’s weer es iets anders “. (met een gemeen glimlachje)

 10. @10: Zowel bij gemeenten als provincies zijn tussentijdse verkiezingen nog steeds niet mogelijk. Dat komt o.a. doordat men dergelijke verkiezingen in het hele land gelijktijdig wil kunnen houden. De mogelijkheid van gespreide verkiezingen is destijds geblokkeerd door Nicolai (VVD), o.m. omdat de VNG bezwaar had.

  De VNG heeft wel eens een voorstel gedaan om toch tussentijdse verkiezingen te kunnen houden, maar daarin is het mogelijk dat een college bv. 6 jaar aanblijft (zodat alles toch synchroon blijft lopen). In hun voorstel hoefde slechts de Gemeentewet gewijzigd te worden, niet de Grondwet. (Zie http://www.vng.nl/smartsite.dws?id=59926.)

Reacties zijn gesloten.