Corrupte VVD’er du Jour: Charlie Aptroot

Ach corruptie zal je het misschien wel niet mogen noemen. Waarschijnlijk moeten we het “normaal” noemen dat een burgemeester van VVD-huize, Charlie Aptroot, een bonus van 14000 euro aan zijn vriendje, de directeur van de zieltogende Omroep West, geeft. Vriendje? Tja:

Het voormalig VVD-Kamerlid wil niet reageren op de vraag of er sprake is van een dubbele pet, als de burgemeester van een grote stad in de regio ook president-commissaris is van de regionale omroep, die onder meer de taak heeft het bestuur te controleren . (VK).

Het salaris van de directeur kwam daarmee op 179000 euro. Dat is nogal wat voor een lokaaal omroepdirecteurtje. Vooral aangezien Omroep West vorig jaar 337000 euro in het rood eindigde. Dus om nou te zeggen dat de directeur “het zo goed doet”, wat Aptroot zegt, daar zijn de meningen vast over verdeeld. Volgens de Wet Normering Topinkomens zijn bonussen bij semipublieke instellingen trouwens verboden. Maar dat zal Aptroot een zorg wezen. “Wij hebben bewust gekozen om tijdelijk wat geld bij te leggen uit reserves”, aldus Aptroot. Uw geld. Niet zijn geld.

Aptroot kennen we verder trouwens van kletsverhaaltjes in de Tweede Kamer. Het was ons niet eens opgevallen dat hij al twee jaar vertrokken was.