Feestje gehad en nu weer aan de slag

Wilders is weliswaar even weg, maar die PVV-griezels en die engerds uit het CDA en de VVD lopen ook nog steeds rond, werk aan de winkel dus.

Maxime Verhagen kan bijvoorbeeld wel erg lelijk lullen over Wilders, maar als je dit lijstje leest waar ze het over eens waren, blijkt dat het CDA ingestemd zou hebben met een korting van twee miljard op ontwikkelingshulp. Je moet maar durven als gristelijk partij(tje).

Die VVD-ers geven daar geen donder om uiteraard, maar in het CDA zouden ze dat toch niet willen?

Leuk onderzoek over egoïsme:

[…] Piff en zijn collega-onderzoekers ontdekten dat rijkere mensen eerder de neiging hebben om in te stemmen met het idee dat hebzucht te rechtvaardigen en moreel te verdedigen is. Hebzucht zou goed zijn. En dan blijft er weinig over van verantwoord ethisch gedrag of compassie.

Naja, die Gristenlui draaien met alle winden mee, verbaast me niks.
Een kat in het nauw maakt rare sprongen, reken maar dat het PVV-volk nu een nóg grotere bek op zal gaan zetten.

Samsom van de PvdA zou geen zaken gaan doen met een demissionair kabinet zei hij onlangs in Nieuwsuur. Daar ga ik hem minstens tot de verkiezingen aan houden, maar hoe zit het daarna? Gewoon weer een neoliberaal kabinet maken zoals Kok deed?
Ook bij de sociaal-democraten is de machtshonger groot, altijd al geweest, en onder druk zal er weer erg veel vloeibaar blijken.

Leuk hoor dat de PVV opgedonderd is als “gedoogpartner”, maar als Vrij-Socialist blijft er voor mij evenveel werk aan de winkel als voorheen want het Kapitaal heeft nog steeds de touwtjes en dus alle Macht in handen.
En ojee, verlos ons van Rutte als de VVD de grootste partij gaat worden svp…

7 gedachten over “Feestje gehad en nu weer aan de slag”

 1. “…verlos ons van Rutte als de VVD de grootste partij gaat worden…”

  [kristallenbolmodus=”aan”]

  De VVD krijgt in augustus te maken met een enorm schandaal en keldert in de peilingen naar een derde plaats, achter SP en PvdA. Ze weten zich op Verkiezingsdag nog iets te herstellen, maar de grootste worden ze niet. De PVV weet hier niet van te profiteren dankzij twee nieuwe extreem foute personen op de kandidatenlijst (waarvan één mogelijk hier op Krapuul wordt ontmaskerd, de kans hierop is ongeveer 50/50), alwéér een afsplitsing en een kneiterharde toevallig opgenomen ruzie tussen Geert en Fleur over iets wat Krisztina gedaan of gezegd heeft.

  [kristallenbolmodus=”uit”]

 2. “…als Vrij-Socialist blijft er voor mij evenveel werk aan de winkel als voorheen want het Kapitaal heeft nog steeds de touwtjes en dus alle Macht in handen.”
  Voor gewone socialisten ook, hoor! 🙂

 3. @1: DarkSkywise:

  Volgens mij hebben wij precies dezelfde bol, ik zag zojuist hetzelfde 🙂

  @2: Huib:

  Zeker, denk jij dat Socialisme en Anarchisme hetzelfde “moeten/kunnen” zijn?

 4. @3
  LRD, je weet toch wel dat Domela in 1898 voor zichzelf is begonnen met De Vrije Socialist, een blad dat met vallen en opstaan tot vandaag aan toe voortbestaat?
  Roel van Duijn is er redacteur van geweest en ik zelf ook. Dus.

 5. @4: Arnold:

  Ja, maar het is toch een leuk onderwerp? Misschien nog eens een apart dingementje over schrijven. “Socialisme kan alleen maar Vrij Socialisme zijn”, ofzo.

Reacties zijn gesloten.