Uit Euro stappen uitstekend idee

crazyPVV’er Geert Wilders heeft weer een wereld idee: uit de euro stappen. Uit de euro stappen biedt zoals bekend heel veel voordelen. Iedereen weet dat 🙄 . Uit de Euro stappen is 1 ding, maar welke munt neem je daarvoor in de plaats? De Nederlandse gulden herinvoeren gaat niet lukken, dat snapt een baby dus ik neem aan de PVV-aanhang ook.

Ik stel dan ook dat we de Turkse Lira invoeren in Nederland. De Turkse Lira nu is vrijwel even veel waard ten opzichte van de euro als destijds de gulden. Echte volksnationalisten mogen van mij trouwens de Turkse Lira dan gewoon de Nederlandse gulden noemen, mochten ze daar behoeft aan hebben. Is ook makkelijk omrekenen als Henk en Ingrid hun broodje bal moeten betalen in Alanya.

Maakt niet uit hoe gek Wilders’ kletsproblemen zijn; ik verzin er wel een oplossing voor.

20 gedachten over “Uit Euro stappen uitstekend idee”

 1. Ik vermoed dat Wilders liever de “israelische ” Shekel in zou voeren , bespaart al die valutakosten en zorgt dus voor meer geld voor zijn “beweging” .

 2. zwaag Schreef:

  PRIMA, ZO SNEL MOGELIJK ER UIT STAPPEN
  WEG MET DE EURO

  natuurlijk, weer lekker importheffingen betalen , en 5% wisselkosten als je naar het buitenland ga, misschien een leuk idee om helemaal terug te gaan naar ruilhandel , dat invoeren van geld heeft alles alleen maar duurder gemaakt , waar is de tijd gebleven dat je voor twee kippen en een konijn het wiel van je mestkar opnieuw kon laten spaken …
  voor die Franken , Hugenoten , Joden en Moslims onze hoogstaande moerascultuur kwamen verzieken ..

 3. Het kan dan wel zijn, dat terug naar de gulden wellicht niet mogelijk is, maar menigeen moet het toch met mij eens zijn, dat het gelazer met die zwakke euro-broeders als Griekenland en straks NA Spanje en Portugal ook landen als Tsjechie en Polen (als het daar bij blijft) straks de HELE euro-beweging om zeep helpt. Moeten we daar dan op gaan zitten wachten ? Het simpelst is de hele euro-beweging opheffen; iedereen weer terug in z’n eigen hok. Maakt het ook weer veel leuker, want nu is het vrijwel overal in Europa eenheidsworst; allemaal Hema, zullen we maar zeggen.

 4. Het beste is iedereen weer terug in zijn eigen stadsstaatje. En dan de ophaalbrug ophijsen. 😎

 5. deze ingezonden briefschrijver is OOK uit Europa gestapt.

  quote
  Guest – Freedom at Last!
  2010-04-14 00:03:27
  Thank you Turkey! I as a black man, have lived in Europe and have experienced first hand racism in all its ugly varieties. It seems that Turkey has much to teach Europe in this regard. Turkey remains, at least in my travel experiences, the only country where racism is blissfully and unknown phenomenon. Thank you Turkey once again. You have given me a home to call home. You are a vibrant people and welcome everyone here. You always have. Love you.
  unquote

  http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=racism-becoming-the-norm-in-europe-says-turkish-expert-2010-04-13

  die Lira is trouwens geen gek idee, die doet het steeds beter en die Euro zakt. wel, Wilders heeft hier vast een meelezertje. wie weet :-).

 6. #6. toevoeging

  ik ga die paar euro’s die ik heb ook op een Tr. bank zetten. 😆

  verder hoopt Geert natuurlijk dat hij alle grijze Nederlanders nu voor zich gewonnen heeft.

  verder deel ik de mening van deze briefschrijver.

 7. De gulden was al twintig jaar gekoppeld aan de Duitse mark, voordat de euro werd ingevoerd. Een gulden die los “zweeft” is een garantie voor IJslandse toestanden. Dus, als Duitsland uit de euro zou stappen, moeten we wel mee. Maar anders (als D. doorgaat met de euro), is Wilders nieuwste ideetje het zoveelste bewijs, dat hij in paniek raakt. Liever de hele Nederlandse economie naar de bliksem, dan afzien van een demagogische kreet in de Telegraaf. :mrgreen:

 8. #8. Huib, het zoveelste bewijs dat de man gevaarlijk
  (GEK) is.

  een gevaar voor de samenleving en voor zichzelf. wanneer dringt dat nu eens door? misschien dat de Rechter (maar dat is pas oktober) een onderzoek verlangt?

 9. Wilders is in paniek, dat lijkt me duidelijk. Vlucht naar voren. Depressies en hallucinaties volgen elkaar steeds sneller op.
  “…, …, Nieuwersluis,
  trappetje op:
  Gekkenhuis!”
  😆

 10. dat hij aan het flippen is is duidelijk.

  zag trouwens een video van die Stichtings bijeenkomst.

  wat een lugubere toestand daar. gezond komt het niet over.

 11. wat een onzin weer jolanda
  we hadden nooit aan die euro moeten beginnen
  in dit geval heeft wilders gewoon eens gelijk
  we moeten niet eens uit de euro stappen en onze eervolle gulden herinvoeren, we moeten uit die hele EU
  nu zitten we nog een beetje te grappen over die grieken die moeten bloeden voor het graaikapitalisme
  wij ontspringen deze dans ook niet
  sorry voor mn pessimisme maar ik voorzie barre tijden

 12. Even een algemene opmerking. Ik kende deze website niet, maar kwam er toevallig langs. Ik ben me echter rot geschrokken van de openlijke haat op deze site. Walgelijk!

 13. Het probleem is dat men blindelings de ratings van de Standards and Poors volgt; een AMERIKAANS rating bedrijf. Er zijn verschillende staten in de USA die er veel slechter voor staan dan Griekenland of Portugal (Waaronder California met een economie groter dan Duitsland ) maar toch raakt de wereld daar niet in paniek van , verschillende grote steden en verschillende staten in de USA zijn als eens falliet gegaan zonder dat de Dollar instorte

 14. Arie Schreef:

  Even een algemene opmerking. Ik kende deze website niet, maar kwam er toevallig langs. Ik ben me echter rot geschrokken van de openlijke haat op deze site. Walgelijk!

  Als je je al rotschrikt van de “haat”hier kom je zeker nooit op : “Spits”. “Geen stijl”, “Pers” of Telegraaf ?? of telt Anti-Islaam of anti- Allochtoon niet als “haat “voor jou ???

 15. Arie, gewoon wat meer lezen. dan begrijp je dat dit een echte ANTI Haat site is.

  niet zo snel oordelen.

  bah, haten. 😎

 16. Arie Schreef:

  Even een algemene opmerking. Ik kende deze website niet, maar kwam er toevallig langs. Ik ben me echter rot geschrokken van de openlijke haat op deze site. Walgelijk!

  Even een algemene opmerking terug: nog 1 zo’n idiote reactie en je krijgt een IP ban. Mocht je ergens op deze site “openlijke haat” tegenkomen (wat ik echt heel erg knap zou vinden), reageer daar dan op en hou je “algemene opmerkingen” verder maar voor je.

  Oh ja, en lees de regels http://www.krapuul.nl/faq/regels/ even voordat je weer reageert.

 17. Als Nederland zich los zou maken van de euro zal DNB een intensief monetair beleid moeten voeren om wisselkoersen en inflatie binnen gezonde bandbreedten te laten bewegen. Verder kan de Nederlandse handel, waar de economie grotendeels op rust, niet meer genieten van de voordelen die de EMU met zich meebrengen. Daarnaast zijn volgens het verdrag van Maastricht de schulden(vooral staatsobligaties) die een EMU land heeft uitgedrukt in euro’s, en zullen na het loslaten van de euro nog steeds een schuld in euro’s zijn. Dit brengt vanaf dag een de valutamarkt van de ‘nieuwe’ munt tov de euro onbeheersbaar (omdat er simpelweg niet genoeg geld is om de wisselkoers laag te houden met oog op de internationale concurrentieposite). Tot op heden zijn de baten die Nederland bij de euro heeft gehad vele mate groter dan de 4.8 mrd die als lening aan Griekeland is verschaft. Dat de grootschalige staatssteun aan Griekeland een depreciatie van de euro op de valutamarkt heeft veroorzaakt is ook geen ramp, Nederlandse producten worden immers relatief goedkoper tov buitenlandse producten wat bevorderlijk is voor de export. Verder zijn we al ruim 40 jaar niet meer monetair onafhankelijk omdat de gulden ook al jaren lang aan de Duitse mark was gekoppeld.

  Om bij de eerste wind tegen gelijk voor afschaffing van de euro te pleiten vind ik nogal kortzichtig.

Reacties zijn gesloten.