PVV staat op 76 kamerzetels!

wilders_rutte_debat_425

Vanmorgen om 11.11 uur verscheen bij de Telegraaf op internet een bericht over de meest recente opiniepeiling van Maurice de Hond naar eerste en tweede keus van de kiezers. De kop luidde: Helft PVV-stemmers gaat mogelijk voor VVD

Bijna de helft (49 procent) van de mensen die bij de komende Tweede Kamerverkiezingen PVV willen stemmen, noemen de VVD als een partij die zij ook een kans op hun stem geven. Andersom zegt 29 procent van de VVD-stemmers mogelijk op de partij van Wilders te stemmen.

De lezersreacties stroomden binnen. Ik heb voor u de reacties in het eerste uur gelezen. Opvallend is het ongeloof bij de PVV-aanhangers. Hoe kan de PVV dalen in de peiling als zijzelf en alle PVV-aanhangers die zij kennen nog altijd vast van plan zijn om PVV te stemmen? De peilingen deugen niet, Maurice de Hond deugt niet. Het is een poging van links om de verkiezingen te manipuleren, om de PVV te demoniseren en kapot te maken.

wanneer hoedt deze “Hondt” nu eens op me het beinvloeden van de uitslag. Hij verteld alleen maar onzin en hij wilt alleen maar dat de CDA. PVDA en VVd de partijen zijn en worden
janssen, heerlen | 11:24 | 02.05.10

Geert kapot peilen willen ze graag alleen lukt dat niet. We zijn er al een paar jaar helemaal klaar mee en Geert is er Klaar voor. Die laat zich ook niet in de war brengen door peilingen.
Bert, Klazinaveen | 11:33 | 02.05.10

JA JA , ze blijven het proberen, he! De linkse rakkertjes gebruiken nu de “statistiek” om de PVV-ers de moed te ontnemen.LAAT DAT DUIDELIJK ZIJN!!
kliko, den haag | 11:33 | 02.05.10

Die de Hond zegt niks over de linkse Partijen Kan men zien hoe deze peilingen verdraait worden zoals hij het altijd doet.
Teike, Delfzijl | 11:34 | 02.05.10

Meneer de Hond blijft bezig de verkiezingen te manipuleren met zijn peilingen. Deze PvdA-rakker hoeft echter niet te rekenen op ‘twijfel’ bij de kiezer met gezond verstand.
R. ten Brink, Amstelveen | 11:43 | 02.05.10

Die de hond praat nooit goed over de PVV altijd negatief en nu probeert hij de PVV stemmer voor de VVD te winnen. Een echte PVV’r gelooft daar niks van(ik teminste). fijne zondag
ada, medemblik | 11:47 | 02.05.10

En weer ben ik niet door de Hond gevraagd om mee te stemmen.Dat is al sinds hij bij de vara zit,daarvoor werd ik om de veertien dagen gevraagd.Ik stem PVV,zo dan maar.
Gerard Dord, Dordrecht | 11:49 | 02.05.10

De Hond blijft maar peilen. De kassa moet blijven rinkelen bij de Hond. Waar of niet waar? Deze man die gemiddeld tweeduizend mensen peilt wilt de Nederlander doen geloven, dat dit een afspiegeling van de stemmers in Nederland zullen zijn.Hoe dom moet je zijn om dat te geloven!
Kasper, Gouda | 11:51 | 02.05.10

Ik niet. Rooie Maurice heeft t weer eens mis, dit is allemaal linkse stemmingmakerij. Geloof niets van die peiling. Vooral sinds het miserable optreden van Cohen gaan er meer voor Wilders
trouwefan, wilnis | 11:52 | 02.05.10

Leuk geprobeerd, Maurice de Hond. Steeds meer mensen krijgen dit spelletje door om de PVV te demoniseren en aan het twijfelen te brengen. We zullen zien hoe ze erover denken na de debatten. In het stemhokje bepalen mensen toch anders. Laat de PVV het maar eens proberen, die andere partijen hebben hun kansen meer dan genoeg gehad.
Sinclair, Zandvoort | 11:52 | 02.05.10

In de wekelijkse peiling staat PVVmet 76 zetels boven aan en VVD volgt met 23 PVDA 14 en de andere partijen 6 of lager dus 9 juni zal het spannend worden .
jana, purmerend | 11:53 | 02.05.10

Och ,daar heb je mauriceje ook weer. Blijven proberen om te manipuleren. Ga met pensioen. De mensen geloven je niet meer. Stem PVV Voor een ander Nederland.
Henk, Eindhoven | 11:54 | 02.05.10

Ach, maurice de Hond……. Is dit ook een vorm van beinvloeding van de kiezer, zo van als er veel mensen weglopen moeten ze wel gelijk hebben want het zijn er zo veel? Puur stemming makerij.
ES, Den Haag | 11:54 | 02.05.10

al die nep berekeningen van de hond slaan nergens op geloof me dat is alleen mensen proberen op een ander idee te brengen nou ik blijf strak bij PVV want dat is de beste optie en ook de eerlijkste partij tot nu toe
marc, amsterdam | 11:58 | 02.05.10

De hond moet eens stoppen om telkens weer bij de zelfde personen aan te kloppen met zijn vragen laat hij eens de straat op gaan dan ziet hij meteen dat er een heel ander stem gedrag naar voren komt en dan is de PVV toch echt de grootste maar constant met de zelfde personen praten heeft geen zin mijn stem gaat zeker naar PVV
jeany, amsterdam | 12:01 | 02.05.10

Ik geloof helemaal niets van die peilingen van De Hond, Ik stem wekelijks op een site van wekelijkse peilingen, te vinden in google. Als die wel klopt dan gaat het best goed met PVV. Het wordt tijd dat Nederland de ogen open doet, wat er allemaal gebeurd in ons landje, dat kan gewoon niet meer, we gaan naar de knoppen zo, voor mij PVV!
Kippie, Purmerend | 12:01 | 02.05.10

Maurice de Hond is volop aan het manupileren met de PVV. Ik als PVV stemmer wordt al maanden niet meer uitgenodigd bij Peil.NL. Nog steeds 30% stemt op de PVV dus tel zelf je zetels maar!
Jan van Lee, Veghel | 12:06 | 02.05.10

Hoe berekend die hond dat eigenlijk? heeft ie een panel van 4 personen waar ie elke week aan vraagt hoe het zit?? Bij de gemeenteraad verkiezingen heb ik VVD gestemd simpelweg omdat de PVV niet meedeed in onze gemeente maar denk dat het nu toch wel Geertje wordt
Jaap, Noord Holland | 12:09 | 02.05.10

zijn naam zegt het al hond , en dat is ie ook. wat een dikke bull , een stelletje geselecteerde kiezers ondervragen , maar wat doet de werkende man straks die graag nog een paar euri’s wil besteden van zijn zuurverdiende geld ?
rit chie, sittard | 12:11 | 02.05.10

Wie de moeite neemt om naar de site van Maurice de Hond te gaan en doorklikt naar peil.nl ziet daar een grafiek met de politieke voorkeuren sinds begin vorig jaar.  Midden januari 2009 stonden PVV en VVD beide op 20 zetels. Daarna begon de PVV aan een snelle opmars en de VVD aan een bijna even snelle neergang. Van begin april tot eind juni zat de PVV op zijn top en de VVD op een dieptepunt. Daarna begon voor de PVV de neergang en voor de VVD de opmars. Begin april 2010 waren PVV en VVD weer even groot en hadden ze allebei virtueel 23 zetels.  Nu staat de VVD op boven de 30 zetels en de PVV iets boven de 15 zetels.

voorkeur verkleindkopie

voorkeur verklaring

 

 

 

 

 

 

 

‘Kippie’ uit Purmerend schreef: Ik stem wekelijks op een site van wekelijkse peilingen, te vinden in google. Als die wel klopt dan gaat het best goed met PVV.  Ik moet bekennen, dat ik niet wist waar ‘Kippie’ het over had. Maar internet is geweldig! Op wekelijksepeiling.nl zag ik een ‘echte’ peiling. De Piratenpartij staat op 3 en de PVV op 76 zetels. Gaat u er maar eens goed voor zitten.

 

Periode van: 25 april 2010 tot en met 01 mei 2010

Opkomst: 66.94%
De opkomst is berekend op basis van het aantal unieke bezoekers dat een stem uitbracht in de stemperiode.

Zetelverdeling    
Datum  17-04-10 24-04-10 01-05-10
Aantal stemmen  23461 24128 23742
1NL EénNL
ABC Ad Bos Collectief
BVB Burgers voor Burgerbelangen
CDA Christen Democratisch Appèl 6 7 6
CU ChristenUnie 3 3 3
D66 Democraten 66 9 9 8
DG De Groenen
DN Duurzaam Nederland
dNVP de Nieuwe Volkspartij
DSvJ De Stem van Jezelf
EEN Partij één
EER Eerlijk
GL GroenLinks 5 7 6
GVIP Groen Vrij Internet Partij
HHH HHH Partij
HNL Heel NL
ID Islam Democraten
ISVN Ik Stem Voor Nederland
LDP Liberaal Democratische Partij
LOT LOT to.kg
LRVP LRVP – het Zeteltje
MEE Meebeslissen.nl
MOED MOED
NCPN Nieuwe Communistische Partij
NKP Nederlandse Klokkenluiders Partij
NN Nieuw Nederland
NT Nederland Transparant
ONS ONS Nederland
OP de Ondernemerspartij
PD Partij van Djkaan
PDP Progressieve Democratische Partij
PIP Platform voor Integrale Politiek
PmCAO Partij moederCAO
PP Piratenpartij 2 2 3
PRK Partij Rechten Kind
PVDA Partij van de Arbeid 15 13 14
PvdD Partij voor de Dieren 2 2 2
PvdJ Partij voor de Jongeren
PVDM P.V.D.M. en alle overige aardbewoners
PvdN Partij van de Niks
PvG Partij voor Gerechtigheid
PvhK Partij voor het kind
PVN Partij voor Nederland
PVV Partij voor de Vrijheid 76 70 76
SD Stemdirect
SGP Staatkundig Gereformeerde Partij 1 2 2
SLP Sociaal-Liberale Partij
SMP Solide Multiculturele Partij
SP Socialistische Partij 7 6 5
SVP Sociale Volks Partij
T21 Toekomst 21
TOP Tamara`s Open Partij
TROTS Trots op Nederland 2 2 2
VIPS VIPS10
VN Verenigd Nederland
VSP Verenigde Senioren Partij
VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie 22 27 23

12 gedachten over “PVV staat op 76 kamerzetels!”

 1. Heb ik nou goed gekeken of niet? Je KUNT niet eens PvdA stemmen bij die wekelijkse peiling. ja, zo kan ik het ook! :mrgreen:

 2. Ik heb die wekelijksepeiling al eens besproken op deze site, in januari, in een stukje “een hysterische peiling”.

  De PVV heeft er nog veel hoger gestaan, ruim boven de 100 zetels geloof ik.

  Zelfs op de hysterische peiling is de PVV aanhang aan het slinken. 😀

 3. Goedemorgen Huib,

  Je hebt het weer behoorlijk laat gemaakt, zie ik. Wat de PvdA betreft, daar kun je wel degelijk op stemmen. De PvdA staat bij de wekelijksepeiling op 14 zetels.

  Groet!

  Martin

 4. Begin april 2010 waren PVV en VVD weer even groot en hadden ze allebei virtueel 23 zetels. Nu staat de VVD op boven de 30 zetels en de PVV iets boven de 15 zetels

  ze zijn toch gewoon aan het zakken? 15 zetels nu.
  en dan nog bij M.de Hond.

 5. Helemaal uit de gratie bij de Stichting, die M. de Hond.

  Vroeger groot gejuich en nu niet meer. 😆

 6. info Schreef:

  Begin april 2010 waren PVV en VVD weer even groot en hadden ze allebei virtueel 23 zetels. Nu staat de VVD op boven de 30 zetels en de PVV iets boven de 15 zetels
  ze zijn toch gewoon aan het zakken? 15 zetels nu.
  en dan nog bij M.de Hond.

  Waar zie jij 15 zetels? Kan dat zo snel niet vinden.

 7. Wie de moeite neemt om naar de site van Maurice de Hond te gaan en doorklikt naar peil.nl ziet daar een grafiek met de politieke voorkeuren sinds begin vorig jaar. Midden januari 2009 stonden PVV en VVD beide
  op 20 zetels. Daarna begon de PVV aan een snelle opmars en de VVD aan een bijna even snelle neergang. Van begin april tot eind juni zat de PVV op zijn top
  en de VVD op een dieptepunt. Daarna begon voor de PVV de neergang en voor de VVD de opmars. Begin april 2010 waren PVV en VVD weer even groot en hadden ze allebei virtueel 23 zetels. Nu staat de VVD op boven de 30 zetels en de PVV iets boven de 15 zetels.

 8. Zou de Zembla aflevering dan toch wat effect gehad hebben ?? de daling lijkt zich te versnellen , straks is Wilders net zo’n randverschijnsel als Koekkoek was .. Zou trouwens wel eens een interview over Wilders met een van de vroegere kamerleden van de Boerenpartij willen zien ,

 9. Al Bakrastani

  beetje teveel eer voor die aflevering. maar aangezien de Stichtingvolgers niet dom zijn, kan het wel effect gehad hebben.

  vergeet niet de moeite die velen jarenlang gestoken hebben in het duidelijk maken wie/wat Wilders is, en wat zijn “inhoud” is + bedoeling.
  die invloed moet je ook niet onderschatten. en ja, het optreden van W. als grijsgedraaide grammofoonplaat, zijn gedrag in het buitenland, het dringt toch wel door. alleen de “hup” “hup”, “go” “go” volgers blijven hangen. daar is weinig aan te doen. behalve “nee” “nee” roepen.

 10. Martin Harlaar Schreef:

  Je hebt het weer behoorlijk laat gemaakt, zie ik. Wat de PvdA betreft, daar kun je wel degelijk op stemmen. De PvdA staat bij de wekelijksepeiling op 14 zetels.

  Ja, Martin, ik ben een nachtbraker. Gelukkig ben ik nu even op een plek waar het een uur vroeger is, dus valt het minder op. 🙂
  je hebt gelijk, als je na veel klikken de kieslijst voor je krijgt, staat ook de PvdA erop bij die site.
  Maar de PvdA ONTBREEKT bij de resultaten van vorige week, althans bij mij.
  Ik ben natuurlijk behoorlijk parano. Dus misschien is er “niets” aan de hand. Ergens kan ik wel waardering hebben voor die aandoenlijke pogingen van Wilders-fanaten, om zich een EIGEN werkelijkheid te scheppen. Meelij kan het ook zijn.
  Wat een krankzinnige onderneming, immers, om wekelijks de meningen te peilen van een gegarandeerd Wilders-bevooroordeeld publiek! En, zoals opgemerkt, loopt ZELFS bij hun de Wilders-steun terug.
  Stel je voor, dat we hier bij Krapuul wekelijks de voorkeuren van onze Wilders-verwerpers zouden peilen, en dat een “meningspeiling” voor algemeen gebruik zouden noemen?
  Kijk, dat vind ik nou het verschil tussen een haat-site en een anti-haat site :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.