Van Haersma Buma (CDA): Geert Wilders (PVV) is een klein kind en kan niet tegen zijn verlies

Nee, daar hoef je geen atoomgeleerde voor te zijn om dat vast te stellen. Toch heeft het CDA er 1,5 jaar over gedaan, waarvan zeven weken in mediastilte, om tot die conclusie te komen.

Wat mij ook enorm verbaast, is het feit dat de fractie van de PVV enige invloed heeft op Wilders. Wilders heeft 7 weken zitten onderhandelen en zal best wel eens hebben gezegd dat hij iets niet wilde, maar na zeven weken lag er toch bijna een plan, waar hij ook mede voor verantwoordelijk was. En ineens zegt hij NEE! Of zou hij nu, na al die mensen die eruit stappen, toch beseffen dat hij geen god is met onbeperkte macht? Dat hij een gewone sterveling is die is overgeleverd aan zijn fractiegenoten, dat als iets ze niet aanstaat ze gewoon op eigen houtje verder kunnen gaan? Dat zal wel zeer doen.

Natuurlijk ontkent hij in alle toonaarden dat het plan bijna klaar was, maar dan wil ik toch graag weten wat ze daar die zeven weken hebben zitten doen van onze centen. Beetje zitten geiten?

8 gedachten over “Van Haersma Buma (CDA): Geert Wilders (PVV) is een klein kind en kan niet tegen zijn verlies”

 1. Wat ik wil weten is wat die idioten 18 maanden heeft bezig heeft gehouden.
  Beetje de zwakkeren aanpakken. Meer niet.

 2. ik lees alleen maar wilders heeft 7 weken zitten onderhandelen, ook bij de subjectieve NOS ….. gvd CDA/VVD minstens net zo lang en ja al 18 maanden zoals @1 zegt, pfffffff

 3. Da’s het nadeel van die achterkamertjes, er komen net zoveel waarheden naar buiten als er aanwezigen waren en iedereen kan alleen maar een beetje gissen wat er nou echt gebeurd is.
  Het is niet in de haak dat er geen onafhankelijke waarnemer bij is geweest en dat ze allemaal met een ander verhaal naar buiten komen, schandalig.

  Laten we hopen dat dit het laatste rookgordijn is wat ze hebben opgeworpen en laat de kamer deze week nou eens haar tanden laten zien, deze hele gang van zaken is zwaar onacceptabel.
  Zo transparant als een baksteen.

 4. Typisch VVD/CDA en extreem rechtse: ze produceren wetten over transparantie uit maar zelf houden ze nooit eraan en proberen zo donker mogelijk te houden.

  Nogmaals, dit is geen democratie.

 5. GW houdt zegt niet van zwartepieten te houden, maar speelt wel graag verstoppertje. Ach gut.

 6. Ach, Heer Buma, misschien wel, maar het CDA wilde maar al te graag met dat “kleine kind”op het pluch zitten en dankzij dat “kleine kind”is dat jullie nog gelukt ook.

  Het zou uw sieren, de hand in eigen boezem te steken, het is niet bepaald christelijk, om te wijzen naar anderen, want zoals u weet, wijst u met 10 vingers naar uw zelf.

  En zoals het spreekwoord luidt…….. waar 3 kijven hebben 3 schuld!!!!
  In plaats van elkaar de “zwarte piet” toe te spelen, en diverse partijen zich druk maken wat er gaande is binnen de PVV, lijkt het mij nuttig dat jullie je druk maken hoe de kwesties worden opgelost.

  Daar heeft Nederland en het volk namelijk meer aan, als aan dat zinloze geneuzel en het koffiedik kijken. Oprecht vraag ik me af, waar jullie de tijd vandaan halen, ga wat doen van onze zuurverdiende belasting centen.

 7. @6 Mag een mens dan naast zijn werk geen hobby meer hebben? Of een missie die hij/zij vindt die vervuld moet worden? Daarbij ben ik a b s o l u u t GEEN CDA’er (*honend gelach*), ga eerst maar eens wat lezen voor je weer commentaar geeft hier. Beetje huiswerk doen heet dat.

Reacties zijn gesloten.