Hollande wint eerste ronde presidentsverkiezingen

Fris Frans nieuws:

In Frankrijk is de eerste ronde van de presidentsverkiezingen uitgedraaid op een zege voor de socialist François Hollande. Het verschil is wel kleiner uitgevallen dan eerst gedacht. Hollande haalde, met bijna alle stemmen geteld, 28,63 procent. Zijn tegenstander Nicolas Sarkozy strandde op 27,08 procent. Alle peilingen geven Hollande ook een ruime overwinning in de tweede ronde. Hij zou 54 tot 56 procent van de stemmen verzamelen en de nieuwe president van de Franse Republiek worden (De Tijd)

Minder fris nieuws: Le Pen scoorde ook 18 procent.

5 gedachten over “Hollande wint eerste ronde presidentsverkiezingen”

 1. Hollande is een sociaal-democraat en geen socialist zoals hij vaak wordt genoemd.
  Echt een ERG groot verschil hoor 😉

 2. @1 .. De Sociaal Democraten hebben die term nu eenmaal gekaapt ,, Zelfs de PvdA durft het af en toe nog te gebruiken .. al is het dan alleen nog in nostalgische liederen …. Net zoals Libertarians in de USA Anarchisten claimen te zijn ….. maar “solidariteit “een vies woord vinden

 3. Hollande moet het nog in de tweede ronde gaan winnen. Maar de potentieel aan stemmen is reeds aanwezig.
  Wat de politieke analyse van de eerste ronde laat zien is dat de politiek van Sarkozy wordt door de Franse volk zowel Rechts (Le Pen) als Links (Hollande, Melenchon) resoluut afgewezen.

  Einde tijdperk Sarkozy.

 4. Dit zijn nieuws die eigenlijk de Europese continent nu doen schudden op de grondwesten.

  Leuk te observeren de genante stilte van de Nederlandse MMS tegenover deze belangrijke nieuws.
  Toevallig vanochtend zat ik te luisteren naar de “nieuws” van Gil Beelen en het enige wat de luisteraars verteld werd is dat engelse dronkelappen hebben in Albanie (dacht ik) een beertje gestolen.

  Dit waren de “nieuws”.

  Zo hou je zeker een hele volk erg dom, maar het lukt niet om hem je eigen voorliefde voor CDA aan te praten, denk ik.

 5. In elk geval gaat de tweede ronde niet tussen een rechtse en een extreemrechtse kandidaat. (Een heleboel Fransen hebben indertijd met een heel vieze smaak in de bek voor Chirac gestemd). Een jaartje geleden was links nog zo ziek, zwak en misselijk dat President Marine Le Pen een reëel spookbeeld was.

Reacties zijn gesloten.