Lees de brief van Rutte en wat ze zaten te bekokstoven in het Catshuis. Wees gewaarschuwd!

GiechelMark heeft zijn ontslag aangeboden aan Bea, brief is hier te lezen. Klik ook even onderaan op de linken naar het overzicht van de maatregelen waar die blagen 7 weken over hebben zitten blaten en lees ook even de toelichting. Let even op, waar gaat over gesproken worden in de verkiezingen, worden er punten uit dit niet gesloten akkoord opgenomen in het verkiezingsprogramma.

In ieder geval ben ik nog steeds heel blij dat dit vieze bruine kabinet is gevallen voor ze nog meer konden vernielen in Nederland. De ravage is als na een tsunami, mensen zitten hun wonden te likken en warmen zich weer in de zon. Laten de meest asociale maatregelen en ook de meest belachelijke (caviapolitie en 130 km) maar rap teruggedraaid worden en laten mensen gaan kijken naar ECHTE oplossingen! In plaats van die lapjes voor het bloeden of zoethoudertjes voor de gedoger. Het is toch van de zotte dat een regering die de Zuid-Europeanen zó de les heeft gelezen er zelf zo’n bende van heeft gemaakt, nu zó loopt te janken. Ga eens aan het werk daar in Den Haag in plaats van verstoppertje te spelen met een geblondeerde malloot.

 

13 gedachten over “Lees de brief van Rutte en wat ze zaten te bekokstoven in het Catshuis. Wees gewaarschuwd!”

 1. “Naast de vraag: Gaat het debat donderdag nog wel door, krijgen we vandaag veel telefoontjes met de vraag of de val van het kabinet betekent dat de pgb-maatregelen nu niet doorgaan. Helaas, de maatregelen gaan voorlopig gewoon door. Eind 2011 heeft een meerderheid in de Tweede Kamer ingestemd met deze bezuinigingen.”

  van de website pgb.nl, inderdaad veel slachtoffers van deze ramp die opheldering zoeken. Helaas voor deze groep die als eerste de bruine drek in hun gezicht kreeg komt de val net iets te laat. Het zou nu weer met een stemming met een meerderheid door de kamer heen moeten om terug te draaien.
  Voor degene die het nog niet wist wordt het steeds duidelijker waarom zorgsloopster Veldhuijzen zo’n haast had.
  Het moge duidelijk zijn dat een regeling die misschien aan wat revisie toe was in alle haast vrijwel volledig is afgebroken, misdadig onzorgvuldig haastwerk.

 2. @1: Jan:

  Kleine moeite om de PvdA en de SP te bewegen de PGB te herstellen.
  Als ze kloten hebben doen ze dat.
  Niks moeilijk een kwestie van willen is kunnen.

 3. @3 de grote test voor de PvdA , gaan ze wel of niet eisen dat ladingen maatregelen worden teruggedraaid óók wanneer ze , geheel naar eigen karakter, links weer eens links laten liggen en weer met de VVD gaan regeren … We zullen zien , volgens mij is een stem voor de PvdA nog steeds een stem voor een PvdA -VVD regering , maar ik heb geen bezwaar tegen blij verrast te worden …

 4. Er wordt te vroeg gejuicht….
  Sap en Pechtold willen voor de valreep nog laten zien hoe liberaal ze zijn!

 5. @#3 – Dan hebben ze toch een meerderheid nodig.
  Ik denk dat ze zich in verkiezingstijd hier niet aan zullen wagen,
  Ik ben het overigens wel met per saldo eens dat de regeling op zich wel aan een revisie toe was, da’s ook niet zo gek na 15 jaar maar dan niet uit bezuinigingsoogpunt meer praktisch, er is veel behoefte aan een duidelijk beleid.
  Donderdag debat ik ben wel benieuwd of je verschil merkt nu de druk van het gedoogwrak weg is, zoals ik al eerder zei het wordt tijd dat alle feiten eens zorgvuldig en objectief worden behandeld.

 6. @4: Al. B:

  Sowieso vind ik die grote moel van Samsom stuitend, hij doet alsof de PvdA nu inene de redder van dit land zal zijn en hij de nieuwe premier, dit gaat die sociaal-democraten parten spelen, let maar op.( erg hè -P).

  http://www.trouw.nl/tr/nl/10630/Kabinetscrisis/article/detail/3245268/2012/04/24/Samsom-Nederland-snel-uit-impasse-halen-en-nieuwe-start-bieden.dhtml

  Ik heb ( ook al ) niks met de SP, maar de bedaardheid van Roemer spreekt me toch wel méér aan, van die kwebbelende luitjes als Samsom en Rutte heb ik wel even en ook voor lang genoeg.

 7. @#7 Dat gevoel deel ik, als zwevende twijfelaar vond ik inderdaad het interview met Roemer gisterenavond een verademing en SP …veel ideeën spreken me best aan maar ik voel me gewoon niet zo bij de club horen.
  Misschien moeten wij hier maar es een partij uit de grond stampen haha, hier zit meer knowhow dan in heel de kamer bij mekaar.

 8. @#9 …21 dec…..Toen had ik waarschijnlijk wat eindejaarslast van mijn aandachtsspanne bij zo’n lang artikel.

  Maar jemig, goeie punten, waar kan ik me aanmelden? Ik wil wel een post als gemeenteraadslid of zo om er een beetje in te komen. 🙂

 9. @11: In Leiden heeft het college vandaag besloten de PGB te behouden. Dat kan dus blijkbaar – het is wrsl. zelfs de goedkoopste optie. Dus no worries, gaat goedkomen. Nu de rest nog…

 10. @#12 Joke ik denk als je heel het segment langdurige awbz zorg in een solide pgb vorm doet dat je dan in 1 klap van je discussie over het begrotingstekort af bent.

Reacties zijn gesloten.