Wilders volgt Lombard Street

Roel Janssen stelt op het Mootz Debat dat Wilders de ideeën van de City, het Londense financiële centrum, volgt.

Lombard Street stelt: ‘Overheidstekorten zijn in hoge mate irrelevant. Het is een gevaarlijke misvatting dat iedereen moet streven naar begrotingsevenwicht.’ De aanbeveling van Lombard Street voor de PVV is: niet bezuinigen, de economie stimuleren, de koopkracht vergroten.
Als Rutte, Verhagen, Blok en Van Haersma Buma het LSR-rapport tijdig hadden bestudeerd, waren ze niet aan de onderhandelingen met Wilders begonnen.

Volgens Janssen zijn voor de speculanten begrotingstekorten veel aantrekkelijker dan balans op de begroting. Er bestaat dan veel meer speelruimte om te speculeren.

Onthoud dat er binnen rechts altijd tegengestelde belangen bestaan.

2 gedachten over “Wilders volgt Lombard Street”

 1. Het is de Rechtse logica die vol is met tegenstrijdigheden.

  Bijvoorbeeld: mensen platbombarderen om ze te “bevrijden”.
  Un de economie hetzelfde: economisch wurgen om “gezonder” te houden.

 2. En: als je gewoon je best doet en hard studeert of werkt, wordt je nooit ziek!
  Wordt je dat toch, dan heb je iets niet goed gedaan.
  Pech, maar je zult boeten.

  Iets in deze orde overkomt nu de Grinnikslang, teven Slechtste-MP-van-NL-ooit, Fail-van-het-jaar-2012.

  Je hebt je best gedaan (zeg je, gnuif je), je uitgesloofd (denk je), alle one-liners van een autoverkoper in de strijd gegooid omwille van het welzijn van je volk, 500 meter fietsen voor de bühne, vanaf je oto met sjofeur tot het bedompte achterkamertje, gewoon niet reageren op zaken die de mensen in het land willen weten, and so on and so on…en dan toch GIGANTISCH OP JE BEK GAAN, een ravage achterlatend!

  Helaas kijkt zijn achterban nu weg en schuift hem, hilarisch genoeg, bij gebrek aan beter(?) naar voren als lijsttrekker. Hij hoeft niet te boeten, lijkt het. Maar deze man (?) kun je toch niet meer serieus nemen in de politiek?! Bij alles wat hij te berde zal hinniken denk je toch: jaja, tzal wel Rut, ga jij maar ijs verkopen op een regenachtig strandje…

Reacties zijn gesloten.