Eén land één samenleving, de nuance moet terug in het integratiedebat

Zaterdag is het assimilatiekabinet gevallen. ‘De Bruine Borg’ zijn ter aarde gestort, de xenofoob heeft zich niet geliefd gemaakt. ‘Eén land één samenleving’ probeert sinds 2006 in te laten zien dat we allemaal naast elkaar kunnen leven en bestaan. Dat een andere afkomst of achtergrond geen belemmering hoeft te zijn voor je functioneren. Dat gedwongen assimilatie niet werkt, dat veel buitenlanders het gewoon goed oppikken om in Nederland te wonen. Dat de politiek en de media te vaak de dingen die fout gaan belichten en niet stil staan bij de goede dingen die een multiculturele samenleving brengt. Dat het makkelijk scoren is in een land met problemen om die bij een groep ‘buitenstaanders’ neer te leggen en niet bij jezelf.

Als Wilders in de politiek blijft, zal hij doorgaan met hele groeperingen in Nederland weg te zetten als tweederangsburgers. Gelukkig is dit kabinet gevallen en hoeven de VVD en het CDA dit krijsende kind niet meer zoet te houden. Ze kunnen nu eindelijk eens gewoon aan het werk gaan om iets voor alle Nederlanders te doen in plaats alleen voor henzelf en Geert.

Wat ik wel hoop is dat er vanaf nu massaal afstand genomen wordt als hij weer eens een bekscheet laat. Laat hem maar brallen en mediafiguren, besteedt er alsjeblieft geen aandacht aan, hoeven wij het ook niet doen en zien alleen zijn volgers op twitter het.

Verder hoop ik dat hij snel naar de VS vertrekt, daar kunnen ze nog wel een zot gebruiken die alleen op eigen gewin uit is. Hoewel, er wonen er al zoveel.

1 gedachte over “Eén land één samenleving, de nuance moet terug in het integratiedebat”

  1. De VVD heeft de racistische opvattingen van Wilders salonfähig gemaakt. Welke partij was het ook alweer die het Zuid-Afrikaanse aparheidsregime tot diep in de jaren tachtig steunde? De VVD is sinds Wiegel geen liberale, maar een conservatieve volkspartij. De (P)VVD is er vooral voor mensen die zichzelf kunnen bedruipen. De rest mag oprutten.

Reacties zijn gesloten.