Belgische en Zuid-Europese toestanden in Nederland

Pas op 12 september verkiezingen, dat worden dus de facto Belgische toestanden, want voordat er een kabinet geforrmeerd is zijn we wel wéér twee maanden verder, waana we dus 7 maanden met een demissionair kabinet hebben zitten kijken. Een kabinet dat zelf maar 18 maanden in stand bleef; we lopen ongeveer 1 op 3 zo, waar het de verhouding demissionair – missionair betreft.

Wel lekker rustig zo, en alle PVV-plannnen gaan linea recta de vuilnisbak in, zoals het hoort. Geeft gelijk de hardheid weer van de principes van de twee overgebleven regeringspartijen. In ruil voor de macht waren ze blijkbaar graag bereid allerlei zaken door te voeren waar ze helemaal niet achter konden staan.

Naast Belgische toestanden dreigen we wat onze financiën betreft overigens ook in Zuid-Europese toestanden verzeild te raken. Misschien dat dat een volgend kabinet zal doen besluiten internationaal niet meer zo’n grote bek op te zetten.

5 gedachten over “Belgische en Zuid-Europese toestanden in Nederland”

  1. Praat je straks over 2 jaar gerommel en amateuristisch grote stappen snel thuis afbraakbeleid, plannen maken en nu weer overboord zetten, geeneens stilstand maar gewoon achteruitgang.

    En omdat ze allemaal zo graag over geld praten misschien is er nog een enthousiasteling te vinden die es kan ramen wat deze 2 jaar ons hebben gekost, zou een mooi cijfer zijn voor als wakker Nederland weer eens over ‘potverteren’ begint.

  2. @1 ja ik dacht laat ik eens genuanceerd doen op deze site. Daar waren gisteren klachten over.

  3. Inmiddels hebben de eerste deskundigen met een pleidooi voor een neo-liberaal zakenkabinet zich ook gemeld. Waar anders dan bij de technocratenkrant bij uitstek, de Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3246169/2012/04/25/Fractieleiders-willen-jullie-het-land-echt-redden-of-gaat-het-partijbelang-boven-alles.dhtml.

    Politici moeten even opzij stappen, opdat de financieel-economische conglomeraten orde op zaken kunnen stellen.

Reacties zijn gesloten.