Eric Wiebes #VVD – rijp voor een ministerschap

De Amsterdamse wethouder van verkeer, VVD-er Eric Wiebes, legt een rapport naast zich neer over de onveiligheid van de Amsterdamse “metro”.
Het ding had natuurlijk nooit mogen rijden, maar goed:

De Dienst Milieu en Bouwtoezicht, belast met het afgeven van bouwvergunningen en toezicht op de veiligheid, vindt voortzetting van de gedoogconstructie [=laten rijden terwijl het levensgevaarlijk is] niet langer verantwoord vanwege de lange duur en het risico op een groot aantal doden bij een grote brand.

Als u omkomt bij een brand of paniek in dat lijntje dan is Wiebes niet schuldig, hoor. Dat ziet u verkeerd. Van Wiebes wordt gezegd, niet “dat” hij minister zal worden, maar: “wanneer”.

5 gedachten over “Eric Wiebes #VVD – rijp voor een ministerschap”

 1. Normaal gesproken zijn VVDers toch tegen openbaar vervoer?

  Waarschijnlijk heeft zijn vrindje met bouwbedrijf alvast wat informatie van hem gekregen met het oog op de openbare aanbesteding. Nog even wachten totdat het ministerschap rond is en zijn opvolger zit opgezadeld met een debacle van noord zuidlijn proporties.

 2. In tegenstelling tot Asscher (PvdA) is hij een persoon die “In het Landsbelang” wel de stap naar de Haagse politiek zal maken ipv zijn tijd uitzitten in Amsterdam. In de hoofdstad heeft hij zich kunnen warmlopen en profileren als iemand die dossiers kent en weet een aureool om zich heen te krijgen van ” werklust, doener, oplosser en daadkracht”.

 3. @2

  in het landsbelang wil ik dergelijke lieden verzoeken om wachtgeld te gaan trekken, dan kunnen ze minder schade aanrichten

 4. #3 Wachtgelddiscussie komt regelmatig terug in de kommen van de diverse websites
  wat opvalt dat de PVV geen standpunt inneemt over wachtgeld
  Daar kunnen ze kiezers mee winnen en als het puntje bij het paaltje komt draaien ze toch gewoon hun bezwaren weer om en verkopen het aan de kiezers dat de linksen nou eenmaal wachtgeld willen behouden.

 5. @4

  natuurlijk neemt de PVV geen standpunt in over wachtgeld, dat is de enige manier waarop die kneuzen nog brood op de plank krijgen na hun politieke “loopbaan”

  de peilingen zijn niet denderend, het is natuurlijk vervelend als andere partijen gaan verzoeken om vrijwillig afstand te doen van je wachtgeldregeling vanwege je grote mond of de grote mond van de grote blonde leider

  Lucassen, De Mos, Dille c.s. zijn bezig met een boek, Marked for the Gutter, society’s war against de PVV and us

Reacties zijn gesloten.