De zelfmoordbehoefte van #GroenLinks – aansluiten bij Bruin II

Geen van de drie partijen zal er veel kiezers mee winnen, zelfs D66 niet – maar ze zullen wel aan komen emmeren (ik houd het netjes) met het “landsbelang”.

ChristenUnie, GroenLinks en D66 bieden zich aan voor een Kunduzcoalitie tot de volgende formatie (in ieder geval een van de drie zal zodanig zijn weggevaagd na de verkiezingen dat zij totaal irrelevant zal zijn – raad maar welke):

CU, D66 en GroenLinks willen een reeks maatregelen van het demissionaire kabinet terugdraaien. Te denken valt aan de afschaffing van de persoonsgebonden budgetten in de zorg, de bezuinigen op het passend onderwijs, cultuur en natuurbeleid.

Daarnaast willen zij een paar hervormingen afspreken over hypotheekrenteaftrek, vervroeging van de verhoging van de pensioenleeftijd en het ontslagrecht.

“Hervorming van het ontslagrecht”. De pesthekel aan je sukkelende ouders/grootouders politiek vertalen in verlaging van de kans op een baan voor jongeren. En het grappigste is natuurlijk dat Vinexpartij D66 denkt dat het aanpakken van de hypotheekrenteaftrek gewaardeerd zal worden door de achterban. Nu, ik heb nieuws voor u – maar ja, ik heb er dan ook voor doorgeleerd als politicoloog.
Partijen die zich zo gemakkelijk aanbieden bij collaborateurs met Wilders verdienen de afstraffing die hun ongetwijfeld te wachten staat.

15 gedachten over “De zelfmoordbehoefte van #GroenLinks – aansluiten bij Bruin II”

 1. @1 Ja precies, dat ze niet later aan komen kakken dat we niet gewaarschuwd hebben.

 2. Wilders doet aan geen enkele bezuinigingen meer deel….zal hem ongetwijfeld weer enige zetels op-leveren
  Het CU, D66, en groen-links doen dat wel maar willen daar ook wat voor terug. Deze 3 partijen zullen daar
  voor niet veel de handen op mekaar krijgen maar dapper is het wel.
  Geen enkele politieke-partij van wat voor kleur dan ook kan er aan-ontkomen om bezuinigen en hervormingen door tevoeren zonder dat het de NLer pijn gaat doen.

 3. @3: JOCGHUM

  [ Geen enkele politieke-partij van wat voor kleur dan ook kan er aan-ontkomen om bezuinigen en hervormingen door tevoeren zonder dat het de NLer pijn gaat doen.]

  Ow? Je babbelt wel braaf na wat ze je wijsmaken hè?
  Slimmerikken zijn het. Straks hebben de neoliberalen met hun gebral iedereen zo gek gemaakt met die 3% dat iedereen het gelooft, en “zelfs” GroenLinksig en de PvdA er lustig op los zullen hakken.
  Zo kunnen het CDA en de VVD mooi met de buit aan de haal gaan, en eventueel na de verkiezingen weer met de PVV in zee gaan. ( landsbelang enzo)
  De kastanjes werden uit het vuur gehaald door anderen, en zij zullen mooi weer spelen.

  En GroenLinks is door de plee gespoeld door de kiezer, eindelijk, dat is waar ze thuishoren: in het riool.
  Verder zullen we al direct het ware gezicht van de PvdA zien: die zal zonder morren bezuinigen maar weer geen keuzes durven maken die de rijkeren écht gaan voelen. Mooi allemaal, want dan zien we gelijk dat we die partij ook al niet kunnen vertrouwen.

  En in de verkiezingstijd mooie praatjes ophangen over “eerlijk delen”en bla bla bla.

 4. Tenzij de PvdA terug wil naar 15 zetels in de peilingen, zal die zich wel verre houden van dit gedoe. Mochten ze zich wel voor dit karretje laten spannen, dan wordt het de komende maanden scoren voor Roemer en Wilders.

  Oh, uiteraard heeft het niks met ‘verantwoordelijkheidsgevoel’ te maken, maar alles met warmlopen boor het eind dit jaar te formeren neo-liberale kabinet Rutte II. Jammer alleen voor Groen Liberaal dat die 3 zetels weinig gewicht in de schaal zullen leggen.

 5. @5: Pyt:

  In de oppositie sloegen ze nog geen deuk in een pakje boter, en nu hebben ze boter op hun hoofd door precies te doen wat de rechtsen willen. Met de dag wordt iedereen gekker , bij het hijgerige af om vooral die “3% ” maar te halen. Het zal allemaal wat.

 6. Het is wel grappig om te zien dat de PvdD de groene thema’s van GroenLinks weleer aan het overnemen is. Er blijft weinig over voor Sap en haar kornuiten in de TK Gevalletje eigen schuld dikke bult.

 7. Een fusie tussen D’66 en Groen Blerghhhh lijkt mij de logische volgende stap , Sap schijnt te denken dat een groen lampje indraaien van een hoer iets anders dan een hoer maakt …

 8. @#6 – Ik zou wel eens willen weten hoe dat precies werkt met die 3% norm.
  Wordt bij het inleveren van de begroting in Brussel gelijk de rekening opgemaakt of wordt er gekeken naar de intentie en wordt er achteraf bekeken of de norm overschreden is?
  Is er dan maar 1 boete, 1,2 miljard zowel bij 3,1 % overschrijding als bij pak ‘m beet 7 % overschrijding? Als je er dan toch overheen gaat kan je het net zo goed loslaten en die boete in de begroting van 2013 opnemen net zolang tot het weer een beetje aantrekt.

  Volgens mij is het allemaal bangmakerij en wordt de soep niet zo heet gegeten en hoef je er zeker niet het halve land voor af te breken.

 9. @7
  De Partij voor de Dieren is altijd de enige Groene partij van enige omvang geweest in Nederland. Een fusie met de inmiddels kansloze “Groenen” zou mij voor de hand lijken te liggen en daarmee zou eventueel in naamgeving ook een breder perspectief geboden worden dan nu het geval lijkt.
  Maar van GroenLinks hoeft niemand iets over te nemen. Wie pacifistisch-socialisten, communisten en christen-radicalen bij elkaar veegt krijgt een grijze prut, niks “GroenLInks”.

 10. Van D66 was dit te verwachten.
  CU , had ik dit niet verwacht.
  En Groen rechts was ook te verwachten.
  Neo-liberalen onder elkaar hebben het weer voor mekaar.
  Nu, is duidelijk te zien, dat de SP nooit aan de macht komt, of ze moeten met de Pvda een meederheid halen.

 11. Nauwelijks aan Bruin1 ontsnapt om verzeild te raken in een neoliberale staatsgreep? Nu ze dit weer bekokstoofd hebben in de achterkamertjes, zou het mij niets verbazen, wanneer ze op deze voet verder willen gaan ( verantwoording nemen, wat een rotsmoes ) want ze weten uitstekend voor zichzelf te zorgen; ook hier geen centje pijn bij de hogere inkomens. Het zou mij niet verbazen dat nieuwe verkiezingen overbodig worden geacht.Geheel in lijn volgens de dictatuur van het neo-liberalisme.

Reacties zijn gesloten.