Henk Bleker (CDA) vindt de PVV ineens zo onvoorspelbaar

In welke wereld leeft Bleker? Die van de roze wolk? Of verstikt door de rook van de bruine wolk? Voor dat deel dat gewoon nadenkt in Nederland, was het geen kwestie van óf Wilders de steun zou intrekken, maar wanneer.

Volgens mij is er vanaf het begin van de onderhandelingen over dit kabinet Rutte gezegd, zowel door de VVD als ook door het CDA, dat de PVV een hele gewone partij was waar goed afspraken mee te maken was. Dat het CDA prima kon samenwerken met de PVV. Nu Wilders de stekker er uit heeft getrokken wast het CDA heel symbolisch de handen in onschuld. Geheel volgens hun heilige schrift. Ik vergeet niet dat het CDA en de VVD per se alleen maar wilden samenwerken met de PVV, want dat was de droomcoalitie, de meest bruine variant sinds Seyss Inquart. Het CDA heeft op alle belachelijke en discriminerende maatregelen van Wilders volmondig ‘JA!’ gezegd. Het zijn een stelletje hypocriete farizeërs, die nu zo snel mogelijk hun eigen straatje schoon willen vegen. Maar op Krapuul staan alle dingen waar ze mee hebben ingestemd, volmondig hebben ingestemd!, en bij alles wat wordt ontkend, halen we er even het archief bij.

Een beetje boos wordt Bleker van de geluiden die nu her en der klinken om alle CDA’ers die betrokken zijn geweest bij de samenwerking met de PVV in de toekomst geen grote rol meer te geven in de partij. (Trouw)

Ik zeg, allen die dit bruine kabinet hebben mogelijk gemaakt moeten een jaar of wat op de reservebank. Geen macht meer, want ze weten niet wat ze er mee moeten en gaan alleen maar rare dingen bedenken en doen.

Ow en van mij mag Bleker lijsttrekker worden van het CDA :-). Op naar de nul zetels!