“Afscheidssex” met dode partner blijkt hoax

In diverse media verschenen afgelopen paar dagen berichten over een wetsvoorstel in Egypte dat het mogelijk zou moeten maken voor de man om binnen 6 uur na de dood van zijn vrouw nog sex met haar te hebben. Hier staat het bijvoorbeeld nog ongewijzigd bij RTL. Het bericht is echter een broodje aap, aldus onderzoekster Sarah Carr:

Carr zegt in een artikel op haar Facebook-profiel dat het wetsvoorstel niet bestaat. ‘Hoewel ik de Daily Mail waardeer voor het dagelijks afstruinen van het internet naar nieuwsfeiten die het beeld bevestigen dat moslims boekverbrandende, necrofiele, tulbanddragende maniakken zijn’, zegt Carr. (AD)

Hoax of geen hoax, met dit stukje voorlichting over “zieke vrouwonvriendelijke moslims” zullen we nog tot in lengte van dagen geconfronteerd worden. De rechtsrabiate diarreeridders smullen van dit soort dingen.

Kijk dit PVV kamerlid bv eens:

6 gedachten over ““Afscheidssex” met dode partner blijkt hoax”

 1. Het verbaast me niks. De Daily Mail heeft al zo vaak dit soort onzin gepubliceerd. Als ze beweren dat een wolkeloze lucht blauw is, moet je ze niet eens vertrouwen. Gewoon zelf naar buiten en controleren.

  Journalisten en redacteurs die dit niet weten, verstaan hun vak niet.

 2. Rare verhalen over seksuele inspanningen en gebruiken horen van oudsher bij racistisch vertoog. Maar dit is wel de grofste die ik op dat gebied ooit gehoord heb, geloof ik.

 3. #2

  Stel dat je als arme moslim een tweede (derde, vierde) vrouw niet kunt veroorloven.
  En die 6 uur na het overlijden van je eerste en enige vrouw is de eerste keer na ruim 25 jaar dat ze niet klaagt over hoofdpijn oid.
  Dan grijp je toch je kans voordat ze de kist dichtschroeven.

 4. Blogger Jos Strengholt, die in Egypte woont, vermeldde meteen al dat (de krant) Al-Ahram de enige bron was. (http://strengholt.blogspot.com/2012/04/sex-met-je-overleden-vrouw-tot-6-uur-na.html) Hij noemt een andere ‘inspiratiebron’ dan in het AD, nl. de Marokkaanse imam Zamzami, die er heilig van overtuigd is dat het huwelijk ook na de dood geldig is. Logisch dat dat columnisten tot dit soort grappen inspireert. Wel was er overigens sprake van een wetsvoorstel waardoor meisjes vanaf 14 jaar mogen trouwen.

 5. #4
  Z ou idd kloppen Deze Imam zou ook vinden dat het libido van ongehuwde vrouwen moeilijk te controleren is.
  Wortels , flessen en dergelijke als oplossing van de vrouw Je kan hem tenminste geven dat hij onderkent dat vrouwen met zo iets raadselachtigs als een libido de wereld in zijn gekomen ….

  http://www.bladna.nl/sjeik-zamzami-sekstoys,03226.html

  De arabische lente roept meer op over de verhouding man vrouw , zoals
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3245754/2012/04/24/De-vraag-Waarom-haten-zij-ons-raakt-open-zenuw-in-Arabische-wereld.dhtml

  Verwijten dat deze vrouw islam fobie zou oproepen lijkt me alleen maar op te gaan voor gods- of gods voorgangers vrezenden.. Ik zie er niets mis mee als deel van deze lente.

  @1

  Wat een verassing dat u van zich laat horen !
  Ik had u eerlijk gezegd een beetje gemist.

 6. @5: Fguren als Zamzami krijgen ook behoorlijk wat weerwoord hoor, vergis je niet. (Zie bv. die link die Strengholt geeft: http://www.moroccoboard.com/viewpoint/124/5239.) En het Egyptische feminisme komt ook niet uit de lucht vallen, er zijn er wel meer. Mona Eltahawi is er alleen eentje van de nieuwe garde, net als die columnist die deze hoax heeft bedacht. Ik vind het wel wat hebben.

Reacties zijn gesloten.