Laat het Samsom-bashen maar aan de PvdA zelf over

Ja, Rick van der Ploeg en Hedy d’Ancona hadden er weer van alles over te melden in Buitenhof, over de strategie van Diederik Samsom bij het sluiten van het begrotingsakkoord.

Rick van der Ploeg:

‘Het is een mooi akkoord. Het beeld blijft nu over van een verongelijkte Partij van de Arbeid en dat is niet goed,’ aldus Van der Ploeg.

Hedy d’Ancona:

‘Het lijkt mij opportunistisch, maar een verkeerd soort opportunisme want het pakt verkeerd uit. Het is buitengewoon moeilijk om te verdedigen dat je niet hebt meegedaan. Moeilijker dan te verdedigen dat je wel hebt meegedaan.’

Paul Depla was het tenminste nog wél eens met Samsom:

‘Ik denk dat de geloofwaardigheid van de PvdA erg in het geding was gekomen als de PvdA een handtekening onder dit akkoord had gezet.’

Maar wat bezielt die PvdA’ers toch altijd om elkaar in het algemeen, en hun leiders in het bijzonder, openlijk in allerlei discussieprogramma’s te bedicussiëren en zelfs af te vallen? Dat is echt een PvdA-patent hoor, om dat te doen. een enkele andere partij die dat in zijn hoofd haalt, die zijn zo verstandig om dat binnenskamers te doen.

8 gedachten over “Laat het Samsom-bashen maar aan de PvdA zelf over”

 1. Leef ik in een andere wereld? De PvdA doet voor de verandering eens principeel en de meute doet alsof dat een ramp was ipv het toejuichen als zijnde de partij denkt voor het eerst in 20 jaar weer eens zelf na.

  En mooi akkoord? Waar lees ik een mooi akkoord? Ik heb vooralsnog alleen maar een rampenplan gelezen. Met de steun van Groenlinks.

 2. Het is verre van een mooi akkoord! ze komen ook met dit akkoord niet op 3 %, dus moeten de “wandelpromenenten” nog een keer over hun schaduw heen springen? Met ander woorden er moet nog meer bezuinigd worden! Ik voorspel een “warme politieke lente” met heel veel ontevreden mensen.

 3. Maar wat bezielt die PvdA’ers toch altijd om elkaar in het algemeen, en hun leiders in het bijzonder, openlijk in allerlei discussieprogramma’s te bedicussiëren en zelfs af te vallen?

  Je zou bijna gaan denken aan een vijfde colonne. Als links een overwicht krijgt in de PvdA, is er meteen de liberale vleugel die tweespalt benadrukt, het maakt niet uit als het ten koste gaat van de positie van de PvdA.

  Let ook op de rol van Maurice de Hond. Die manipuleert met zijn ‘aangepaste’ De Hond-methode in zijn polls de publieke opinie.

 4. @3 Ik vraag me inderdaad af wat zo’n Van der Ploeg met een nog grotere aardappel in zijn keel dan Stef Blok bij de PvdA doet…

 5. In een partij waar dat niet mogelijk is heeft de angst de over-hand. K’ weet niet meer waar, maar kort
  geleden las ik ergens ””” voor mij althans ””” hele wijze woorden.

  Niemand heeft gelijk, behalve degene die U overtuigt,

 6. “Maar wat bezielt die PvdA’ers toch altijd om elkaar in het algemeen, en hun leiders in het bijzonder, openlijk in allerlei discussieprogramma’s te bedicussiëren en zelfs af te vallen?”

  Idd! Ken er nog eentje, ene Felix Rottenberg, die heeft er een hobby van gemaakt. Knuffelt liever met zijn ‘vrindje’ Dries dan constructief bij te dragen. Gatver, wat een kwal is dat!

 7. Als ik Hedy zie dan krijg ik de kriebels, zelden zo´n egotripster gezien. Buitenhof was vroeger goed, maar is geworden tot een saai programma met veel pratende pakken.

Reacties zijn gesloten.