Joodse organisaties klagen Google aan wegens aanvullen met woord “Jood”

Aanstellerige Joden of hebben ze eigenlijk wel een punt?

Volgens verschillende joodse en antiracistische organisaties in Frankrijk voorspelt de functie vaak of iemand joods is bij het zoeken naar een naam van een persoon.

Dat is volgens onder meer de organisatie l’Union des étudiants juifs de France een inbreuk op de wet die de samenstelling van een databank met etnische gegevens verbiedt (NU).

3 gedachten over “Joodse organisaties klagen Google aan wegens aanvullen met woord “Jood””

 1. Tja… Als je bijvoorbeeld ‘Frits Bolkestein’ in zit te tikken verschijnt er ook ‘Frits Bolkestein joods’ als suggestie. Niet dat hij joods is, maar kennelijk hebben veel mensen zich dat wel eens afgevraagd. Maar om dat nou te gaan censureren…. Dan zou wikipedia bv. ook moeten stoppen met de religieuze achtergrond van bekende personen te vermelden.

  De wet mag dan wel etnische registratie verbieden, maar volgens mij geldt dat niet voor religie. (Ook de joodse database die de nazi’s destijds zo goed van pas kwam, betrof geen etnische, maar religieuze registratie.)

 2. afshin ellian kan zo eveneens een jood zijn…
  mark rutte lesbisch
  peter r de vries een wapenhandelaar
  en richard de mos schooldirecteur 😆

 3. ..het is onvoorstelbaar hoe het deze kleine minderheid dagelijks weer lukt zich in de picture te spelen. Volgens mij is dát schadelijker voor de desbetreffende groep dan welke database dan ook…

Reacties zijn gesloten.