Verhofstadt: ‘begin zwanenzang Wilders’

Die agenda van hoop en die Wilders-vrije lente is een illusie: het Bruine Beest is nog lang niet verslagen. Als neo-liberale vossen de passie preken, boer pas op je kippen. Overal lees ik hoera hoera we zijn bevrijd. Ik help het u hopen ik droom graag met u mee. Ik gooi er eens een godwinnetje in: als Hitler zich zo nu en dan wel eens strategisch zou hebben teruggetrokken had hij de oorlog doodgewoon gewonnen. Snappez vouz? En dan nog. Einde van Wilders is leuk maar wat krijgen we er voor terug?

5 gedachten over “Verhofstadt: ‘begin zwanenzang Wilders’”

 1. Einde van Wilders is leuk maar wat krijgen we er voor terug?
  ———————————————————————————-

  Sietse Fritsma.

 2. En ook al is Wilders straks weg, dat stompzinnige racistische electoraat van hem niet. Bovendien is deze regering niet gevallen omdat CDA of VVD het nu eindelijk eens te walgelijk begonnen te vinden om met een partij als de PVV samen te werken, maar omdat Wilders er zelf geen zin meer in had.

 3. @3: Inderdaad, en dat electoraat is er ook altijd geweest. Het is een kwestie van hoe het georganiseerd is en in welke mate de media het ter wille zijn. De politieke agenda van Wilders is doorgaans wat hij die ochtend in De Telegraaf heeft zien staan.

 4. Inderdaad het gaat maar door maakt niet uit dat de Bruine gedrocht uit elkaar gespatten is.
  CDA moet het aflikken hoe ze het dan ook wenden of keren om het leuker te gaan voorstellen dat het is.

  Einde periode Wilders zou simpelweg betekenen dat Rutte zou officieel, in een statement, afstand moeten neem van de racistische, discriminatieve, segregatieve politiek en erbij horende handelingen die de Nederlandse politiek van de laatste jaren hebben gekenmerkt.

  Dit zou ook de voornaamste eis van de meewerkenden kleine liberale partijen moeten zijn voor het tot akkoord komen met al deze bezuinigingsmaatregelen die op het hele volk afgeschoven worden.

  Het is niet gebeurt.
  Het gaat dus door maar met wat zachtere stormtroepen muziek op het achtergrond.
  Gewoon op de oude bekende manier.

Reacties zijn gesloten.