Drieprocents-eis mogelijk versoepeld; krijgt Samsom nu al gelijk?

In de Brusselse wandelgangen gaat het gerucht dat Europees Commissaris Rehn (Economische Zaken) de strenge drieprocents-eis best eens enigszins zou kunnen laten vieren, om landen met ernstige economische problemen niet financieel te wurgen.

Dat zou betekenen dat Diederik Samsom en Emile Roemer gelijk krijgen van Brussel, als het erom gaat of Nederland  nu wel zo heel braaf en precies al in 2013 aan die drie procent begrotingstekort moeten voldoen. Ja ok, Wilders heeft daar ook bezwaar tegen, maar een stilstaande klok geeft ook twee keer per dag de goede tijd aan.

4 gedachten over “Drieprocents-eis mogelijk versoepeld; krijgt Samsom nu al gelijk?”

 1. Als de 3procent norm wordt verruimd betekend dat dan dat we met geleend geld vrolijk door kunnen gaan?

 2. @1, Joghum
  Het gaat om het tempo van terugdringing van het tekort. Het begrotingstekort moet sowieso kleiner. Maar het gaat erom dat je dat in een tempo doet, waarbij de economie niet wordt kapot bezuinigd.

 3. @1 met andere prioriteiten is er überhaupt alleen in noodgevallen een tekort nodig … net als in een huishouden … Met een ziek kind in huis geef je een ander kind geen dure JSF brommer wanneer dit te koste van de medicijnen van het zieke kind gaat ….

 4. @ 2.
  Mee eens, toch de meerderheid van onze leiders ( nu nog ) laten ons in 1keer door de zure appel heen bijten.
  12 september gaat dat hopelijk veranderen, toch zouden die nieuwe leiders dat dan weer gaan veranderen?

  @ 3,
  Bedankt voor het mooie voorbeeld.
  Het is nu alleen nog afwachten dat de ouders van dat zieke kind dat ook gaan inzien.

Reacties zijn gesloten.