Hero Brinkman: democraat in hart en nieren of doorzichtige campagnestunt

brinkman3Op dit late uur toch nog tijd voor een retorische vraag; is de de onverwachte “move” bij Pauw en Witteman van PVV’er Hero Brinkman een sympathieke actie van een democraat in hart en nieren, of is het een doorzichtige campagnestunt van een club die aantoonbaar geen middel onbenut laat om zieltjes te winnen?

Laat ik een hint geven. Democraten in harten en nieren horen niet thuis bij de PVV en hebben daar nooit thuis gehoord.

Als het geen campagnestunt is, doet Geert er goed aan er alsnog een campagnestunt van te maken, door te laten zien hoe democratisch hij eigenlijk wil (maar helaas niet kan) zijn.

Als het the real thing is, dan juich ik Hero Brinkmans initiatief voor een democratische PVV, die doet wat de leden willen, van harte toe. Hij kan zich natuurlijk de moeite besparen en bij een echte democratische partij gaan, al vraag ik me af of iemand ‘m wil.

Update: Telegraaf kopt “Muiterij bij de PVV”. Ben ik ook een groot voorstander van.

Hier trouwens een stuk of 100 berichten op Krapuul over PVV’er Hero Brinkman

10 gedachten over “Hero Brinkman: democraat in hart en nieren of doorzichtige campagnestunt”

 1. Mijn analyse: Brinkman wil de PVV kapot maken – door net te doen alsof hij dat niet wil. Ga maar na, hij blaast hiermee Wilders op en hij blaast de achterban op. Ze zullen wel laaiende ruzie hebben gehad.

  Conclusie: niet van moslims heeft Wilders te vrezen, allereerst van zijn partijgenoot.

 2. Hero tracht zijn hachje te redden.

  en roept de PVV-aanhang op om hem via voorkeursstemmen te steunen in dat streven.

  en over welke leden heeft hij het? nog ff en de Stichting is alleen nog Geert (net als nu).

  ze gaan eraan :mrgreen:

 3. Hij wil dat zijn zoontje over 50 jaar nog steeds op de PVV kan stemmen ….
  Als een one-issue partij faalt bij dat ene onderwerp verdwijnt zo’n partij ..
  Als een partij die op één persoon hangt dat ene figuur verliest verdwijnt die partij ook en word die persoon snel vergeten in de Nederlandse Puberocratie ( Van Fortuynist naar SP proteststemmer naar Wildersfan zoals pubers bij hun favoriete band “voor altijd”fan zullen blijven , tot de volgende hype komt )Dus 50 jaar lijkt me stug tenzij wwe al die jaren onder een Wildersiaanse Zion-Nazi dictatuur leven , en dan is de kans groot dat Brinkmans zoontje ergens tijdens een kruistocht tegen de Islaam gestorven is ..

 4. Dus de volgende titel over dit onderwerp wordt: “Hero Brinkman; democraat in hart en nieren, of rancuneuze querelant?” 😈

 5. dat wordt dus de “open” Stichting Hero Brinkman en de “gesloten” Stichting Geert Wilders.

  het gaat goed daar :mrgreen:

  <blockquote
  Brinkman riep stemmers die een democratischer PVV willen op om bij de Kamerverkiezingen niet op Geert Wilders, maar op hemzelf te stemmen. Hij is niet bang dat Wilders hem uit de partij zet. "Hij kan dat doen. Dat neemt niet weg dat ik wel deelneem aan de verkiezingen en ervan overtuigd ben dat heel veel partijleden het niet met Wilders eens zullen zijn."

  uitzending gemist? veel kijkplezier 😎

  http://pauwenwitteman.vara.nl/

 6. Volgens mij riep Brinkman niet op de PVV “democratischer” te maken, maar om de PVV “democratisch” te maken.

  Een subtiel verschil.

  Ik neig inmiddels naar de pure muiterij theorie. Mede daardoor.

  Alleen kan Wilders nog met een grote grijns verkondigen dat er helemaal niets aan de hand is. Dan kan hij de situatie nog omzetten in zijn voordeel.

 7. En dan vindt zijn aanhang het natuurlijk weer “geniaal” en dergelijke.

 8. pfffffttt een roep om voorkeurstemmen 😯

  aan tafel was niet iedereen gelukkig met Hero Drinkman, Hero Brutus. de slang die Wilders aan zijn borst gekoesterd heeft.

  benieuwd naar Wilders straks. misschien geeft ie ook wel een voorkeursstem aan Hero. je weet het uiteindelijk nooit met de Stichting. welke draai er weer gemaakt gaat worden.

  dat wordt vandaag het dagje van de Stichting. dinsdag 11 mei. :mrgreen:

  fijne dag verder . 😆

 9. Het kan ook puur financieel zijn. De Amerikaanse bronnen zijn op (impulsdonaties) dus moeten ze het toch in eigen land gaan zoeken – vindt Brinkman. Democratie zal hen een zorg zijn, dat was in de loop der jaren wel duidelijk geworden, en dat wordt natuurlijk onderstreept door de inrichting van de ‘partij’. Pas wanneer ze openheid van zaken geven hebben ze recht op subsidie. Misschien gaat het alleen maar daar om, maar wordt dat als een Brinkman-dingetje gebracht. Weer veel aandacht in de media – campagne.

Reacties zijn gesloten.