Straatsburgs arrest inzake aanzetten tot haat Le Pen is slecht nieuws voor verdachte Geert W.

verdachte-Geert-W_9Ook Le Pen mag van het Europese Hof in Straatsburg geen haat zaaien;

Politici mogen niet aanzetten tot haat, zo heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens op 20 april bevestigd in een arrest over de Franse politicus Jean-Marie Le Pen. Het EHRM keurde een veroordeling van de Franse rechter goed die Le Pen tot twee boetes van tienduizend euro had veroordeeld vanwege het aanzetten tot haat, discriminatie en geweld tegen een groep op basis van hun ras, geloof of religie. Het Straatsburgse arrest zou duidelijke aanwijzingen bevatten voor de Amsterdamse rechtbank, mocht die besluiten PVV-leider Geert Wilders te veroordelen. (NRC)

3 gedachten over “Straatsburgs arrest inzake aanzetten tot haat Le Pen is slecht nieuws voor verdachte Geert W.”

 1. tja

  quote
  De uitspraken van Le Pen overschreden die ruimte echter gemakkelijk, zo vonden de rechters in Straatsburg. Le Pen stelde de hele moslimgemeenschap in een slecht daglicht met zijn uitspraken. Bovendien zette hij twee bevolkingsgroepen tegen elkaar op
  unquote

  bedankt voor het artikel trouwens, had het gemist tot nu.

  Wilders valt straks af zonder dieet. eerst Monschau uitgezet, toen Hero en nu dit.

 2. Prachtig nieuws voor alle haatzaaiers. Een incorrecte mening en hup … een nieuw europees Dachau of Bergen-Belsen en weg is de onwelgevallige mening. Hiep Hoi.

 3. @ 2 U zegt het zelf al, een incorrecte mening. Voor zover ik weet mag je niet discrimineren op basis van geloof,ras en religie en ook niet haatzaaien op basis daarvan. Daarom staat Wilders daarvoor terecht. Iedereen mag best een incorrecte mening hebben, behoudens de wet. Als je dat niet doet kom je voor de rechter. Soms is de wet gewoon makkelijker, dan dat men het maakt.

Reacties zijn gesloten.