Een middag met Mussert

mussertKijk, dit is nou mijn idee van een echt leuk dagje uit. Op Zondag 16 mei aanstaande om 14:00 uur organiseert Kriterion i.s.m. het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en het CHGS een filmsymposium, en een discussie met experts;

65 jaar na de opheffing van de NSB staat de beweging van Anton Mussert volop in de belangstelling. Onlangs ontstond er grote ophef toen Herman van Veen de PVV met de NSB vergeleek. Maar hij is niet de enige die deze vergelijking maakt. Hoe zinvol is de vergelijking? Wat voor partij was de NSB eigenlijk? Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en het Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies organiseren in samenwerking met filmtheater Kriterion op 16 mei een filmsymposium waarin antwoord op deze vragen wordt gezocht. Een panel van experts waaronder Gidi Markuszower en Ton Zwaan gaat met het publiek in discussie. (Kriterion.nl)

Hoewel de uitkomst van zo’n discussie, zeker na het zien van die archaïsche beelden, natuurlijk al redelijk vaststaat, namelijk de PVV en de NSB zijn niet één op één met elkaar te vergelijken, verder contraproductief, Godwin’s Law, en bladiebla, is het natuurlijk wel degelijk interessant wat bijvoorbeeld Gidi Markuszower (de man die niet tegen het “negatieve vergrootglas” gericht op zijn persoon kon) over deze materie te melden heeft.

Wie zit er in Amsterdam op 16 mei en gaat daar eens langs om daarna een mooi verslagje voor Krapuul te schrijven? 🙂

4 gedachten over “Een middag met Mussert”

  1. Het lijkt mij nou dus echt leuk. 😆

    Kan ik me ook eens voorstellen aan Gidi. Ik heb zoveel over hem geschreven… 🙂

  2. kriterion, nostalgie, daar kwam ik vroeger elk weekend.

    heb je de tijd, ik zou zeker gaan. altijd (vroeger) de moeite en misschien nu nog :-).

Reacties zijn gesloten.