Waarom Wilders’ Amerikaanse geldschieters-verhaaltje toch nieuws is

Dat Wilders/PVV Amerikaanse geldschieters hebben is geen nieuws. Het nieuwe aspect is dat er mensen zijn die geld aan Wilders verdienen, zoals een zekere Kandigol heel eloquent beschrijft op zijn/haar website:

Er is al eerder aandacht geweest voor de buitenlandse vrienden en connecties van Wilders. Het geldschietersverhaal is ook niet nieuw, maar wèl nieuw is het bericht dat sommige Jihad-watch maten van Geert Wilders geld verdienen aan hun activiteiten aan de randen van de War on Terror. Dat maakt het allemaal nog een tikje interessanter. Want hoe harder Geert Wilders en de zijnen krijsen over de gevaren van de islam en massa-immigratie en zo, en hoe verkrampter de Nederlandse media en politici hierop reageren, hoe meer de kameraden in de VS hierop binnen lopen. Als je maar lang en hard genoeg roept dat Nederland op hun punt staat te worden overgenomen door de hakbars, dan stort een christelijk mevrouwtje uit Wyoming weer wat geld op je rekening. (en lees vooral verder op kandigol.wordpress.com)

Dat Wilders’ buitenlandse geldschieters natuurlijk niets voor niets doen dat snapt een kind. Maar wat ze er precies voor terugkrijgen wordt langzaamaan steeds duidelijker.

2 gedachten over “Waarom Wilders’ Amerikaanse geldschieters-verhaaltje toch nieuws is”

  1. Hoe moet ik dat verdienen aan Wilders eigenlijk zien? Is het vergelijkbaar met de inzamelingsacties in de kerk bv. waarbij de pastoor met een waarschuwend vingertje “het kwaad” benoemt en daarna met de pet langs de mensen gaat?

  2. Vergelijkbaar ja, alleen geeft die pastoor het niet op aan zijn inkomstenbelasting en Horowitz geeft wel 480.000 op.

    Vergelijk het met de krapuul donatieknop; vooralsnog kan ik er een redesign van de site na 9 juni van betalen, een gratis T-shirt, een borrel voor de redactie hard-core, en een klein stukje hosting van deze site. Maar dan is het op. Als de tonnen nou zouden binnenstromen hier dan zou ik mijzelf een salaris uitkeren en dan konnen de PVV-aanhangers mij beschuldigen van geld verdienen aan de Wilders bestrijding.

Reacties zijn gesloten.