Vrije jongens sturen nota’s rond – moet kunnen

Om redenen die ik nu niet ga of hoef uit te leggen – soms weet ik het zelf niet eens meer – houd ik een rechtspersoon in leven.
Een van de opmerkelijkste daden van kabinet-Bruin is dat de jaarlijkse registratiesom voor de Kamer van Koophandel is afgeschaft.
Het bespaart het dilemma van het aanhouden of opheffen van een spookstichting.
Maar dan rolt er plotseling bij een bestuurslid een nota-achtig geval in de bus, graag binnen veertien dagen betalen. Zo ziet het er uit [pdf].
Je denkt eerst dat het een aanmaning is voor die malle registratiekosten waarvoor de originele rekening dan door de helden van de geprivatiseerde posterijen nooit bezorgd is.
Maar neen. Het is een vrijejongensidee waarvan wij ons kunnen afvragen of het de initiatiefnemers nou echt zoveel oplevert.
Vrijdagmiddag een “nota” ontvangen van een Instelling die geen telefoonnummer heeft, geen emailadres of website en zelfs geen faxnummer, wel een adres in een dwarsstraat in het roemruchte Spijkerkwartier van Arnhem. Vertrouwenwekkend.

Ondernemersklimaatje nietwaar.

8 gedachten over “Vrije jongens sturen nota’s rond – moet kunnen”

 1. Was het maar waar. Het initiatief van Koppejan om acquisitiefraude nu eens aan te pakken, is van regeringswege 10 kantjes lang neuzelend afgedaan met dat het wel heel vervelend is en dat preventie belangrijk is, maar minister Verhagen zet geen enkele stap in de richting van strafbaarstelling.
  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/06/06/kamerbrief-over-initiatiefnota-acquisitiefraude-en-spooknota-s.html

  Het gajes waant zich zelfs sterk genoeg om een kort geding aan te spannen als ze -m.i. volkomen terecht- in het rapport van de SP over acquisitiefraude worden genoemd. http://www.sp.nl/sharongesthuizen/nieuwsberichten/12145/120615-sp_gedagvaard_door_telefoongidscom.html

  En dus moeten kleine en grote ondernemers en instelling nog steeds alert blijven op de addertjes onder het gras van malafide aanbieders. En stevig dokken als ze in de lage listen van de advertentiecowboys trappen. 😈

  Meer info zie ook:
  http://www.fraudemeldpunt.nl/home

 2. Hee, ik heb er net nog één het bos in gestuurd. Het nationale ondernemersplatform of zorggids of zoiets dergelijks, alles zwart op wit, niks telefonisch doei. Geslepen gasten, getver, je zal zo je centjes verdienen.

  Ik ga met geen één meer in zee, ik zeg de bonafide uitgevers pas weer vermeldingen toe als ze hun branche een beetje opruimen, tot die tijd duurt elk telefoontje ongeveer 10 seconden.

 3. Niks nieuws onder de zon, dit is al jaren zo. Het fraaiste is dat ze de adressen gewoon bij de kamer van koophandel inkopen.
  Daar kun je ook aangeven (tegenwoordig) of je je gegevens wel/niet in de verkoop wil. Vroeger kon dat niet, bij een wat oudere inschrijving moet je hiervoor even apart actie ondernemen.

  Ik heb de administratie hier al jaren geleden verboden fakturen te betalen die niet in het adresboek staan. Alle facturen van “vreemden” komen eerst bij mij. Het zijn altijd kleine factuurtjes van maximaal zo’n 250 euro. Als ze het met echt grote facturen zouden proberen zou het niet werken.

 4. @3 de telefoongids.com kan op z’n kop gaan staan, het zijn gewone oplichters, net als al die andere. Als ze je bellen en het gesprek gaat niet helemaal zoals ze willen komt de ware aard naar boven: schelden, ziektes toewensen, dreigen. Het is gewoon tuig.

 5. en, vandaag per fax weer eentje voor de “gouden gids”. Of ik even de gegevens wil controleren en als die goed zijn de fax ondertekend terug wil sturen. In de kleine lettertjes staat dat het om een offerte gaat en dat een handtekening een bindend contract betekend.
  En dat voor maar 79 euro/maand voor 24 maanden. Dik 1800 euro dus.

 6. Die laatste kwam trouwens ook gewoon uit de koker van de telefoongids.com. De gegevens kwamen van de KvK. Dat laatste weet ik omdat de gegevens van de KvK nooit helemaal juist zijn geweest en verder nergens gepubliceerd.

Reacties zijn gesloten.