Ook @BasPaternotte neemt het nonsens verhaal dat PVV spotje “klopt” kritiekloos over

Bij HP/DeTijd, en bij Geenstijl, en bij… ja overal eigenlijk wordt het verhaal dat vandaag in De Pers verscheen, over een kloppende bewering van Geert Wilders, in het PVV, campagnespotje, kritiekloos overgenomen. Vaak maken ze het nog gekker; “Geert liegt, hij was eigenlijk te mild over die Marokkanen” :mrgreen: Wat eigenlijk iedereen gemakshalve negeert is dat iedereen wel eens iets zegt wat klopt. Ook politici.

Waar mensen die zich “journalisten” noemen zich voor de verandering eens zorgen over zouden moeten maken is wat er niet klopt, in plaats van wat er wel klopt. Ik maak me sterk dat er van dat hele spotje van Geert Wilders geen reet klopt. Feitelijk nauwelijks, inhoudelijk nog minder, en moreel al helemaal niks.

Wat hebben we bijvoorbeeld aan “het feit” dat er veel Marokkanen worden verdacht van misdrijven. Niks toch? Ik wil beslist niet bagatelliseren dat er verhoudingsgewijs veel Marokkanen met criminaliteit bezig zijn. Maar een verdachte is geen veroordeelde crimineel. Dus waarom gebruiken wij het cijfer van “verdachten”? Misschien omdat dat toevallig goed uitkomt?

In plaats van overal kritiekloos te koppen dat “wat Geert Wilders zegt klopt” zouden deze journalisten eens wat beter hun werk kunnen doen. Zo beweert Geert Wilders in de eerste 10 seconden van zijn spotje dat er “iedere dag vliegtuigen arriveren vol gelukszoekers”. Waar is de journalist die dat eens narekent?

Waarom is het trouwens wereldnieuws dat Geert Wilders iets zegt dat klopt?

“Onderzoek” dat eens, “journalisten”.

8 gedachten over “Ook @BasPaternotte neemt het nonsens verhaal dat PVV spotje “klopt” kritiekloos over”

 1. wat ook niet gezien wordt is het feit dat gekleurd zijn, Marokkaan, of anders, al een reden is om eerder aangehouden te worden.

 2. toevoeging #2. en is de jongere in the picture, dan wordt ie vervolgd.

  heb het meegemaakt in een gat. had soms voor mijn “blonde zoon” wel 2 agenten aan de deur. ” mevr. uw zoon rijdt zonder helm”

  (heeft u niets beters te doen???, dat zeg je niet)

  doodziek werd ik ervan. helmen genoeg. van de zoon en van de “achtervolgende” politie.

  ze maken de problemen ook. en Nederland ook, met hun hangjongeren gezeik. ze mogen en kunnen niets meer.

 3. Waarom is het trouwens wereldnieuws dat Geert Wilders iets zegt dat klopt?

  wel DAT is nieuws 😆

  en dit

  Zo beweert Geert Wilders in de eerste 10 seconden van zijn spotje dat er “iedere dag vliegtuigen arriveren vol gelukszoekers”. Waar is de journalist die dat eens narekent?

  betekent dat de journalisten werk moet verrichten in plaats van elkaar napraten.

  “Onderzoek” dat eens, “journalisten” 😎

 4. Het valt de laatste tijd op dat veel journalisten hun werk niet meer (kunnen?) doen. Ik vraag mij ook af wat ze leren op de school voor journalistiek. In mijn beleving zijn de journalisten er voor de meerdere glorie van de te bevragen medemens en niet om’de waarheid’ boven tafel te krijven en ‘correct’ te informeren!

  Waarschijnlijk heeft e e a te maken met het broodwinningsprincipe. Men spreekt het woord wiens brood men eet!

  Er zal een vernadering moetern gaam plaatsvinden binnen de journalistiek wil men journalisten nog serieus nemen.

  En dan maar afgeven op serieuze bloggers (waaronder ik onder andere Krapuul, Johnito en mijzelf zeker reken), die hun ‘werk’ wel naar behoren uitvoeren.

  Groet Tess

 5. Er zal een vernadering moetern gaam plaatsvinden binnen de journalistiek wil men journalisten nog serieus nemen.

  m/z

  Er zal een verandering moeten gaan plaatsvinden binnen de journalistiek wil men journalisten nog serieus nemen.

  Excuus voor de slordigheidjes. De eind redacteur is met vakantie 🙄

 6. Ja deze “journaliste” van het oorspronkelijke artikeltje zit nu de hele dag haar geweldige stuk rond te twitteren. Volgens mij moet dit stuk wel het hoogtepunt van haar carriere geweest zijn.

Reacties zijn gesloten.