Opstelten (VVD): coulance voor scooteroverlast-veroorzakers

In onze serie graaiende, snaaiende, draaiende, liegende en bedriegende VVD’ers vandaag Opstelten (VVD). Die gast maakt hier toch wel een soort draai hier geloof ik:

De gemeente Utrecht mag scooterrijders die overlast veroorzaken, niet harder aanpakken. De gemeente wilde scooters na twee ernstige verkeersovertredingen afpakken, maar dat mag niet van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie (Telegraf).

Hij zal zelf vroeger ook wel overlast veroorzaakt hebben op een scootertje of zich om een andere reden goed kunnen inleven in overlast-veroorzakers die ernstige verkeersovertredingen maken. Want echt superstrenge law & order VVD-stijl is dit niet. Dus mocht je op de VVD hebben gestemd vanwege de affiche met “Wie straf verdient: straf” dan heb je pech. Maar goed dat was natuurlijk niet het enige VVD-verkiezingsaffiche waar geen barst van bleek te kloppen.

4 gedachten over “Opstelten (VVD): coulance voor scooteroverlast-veroorzakers”

 1. komt dit ook in een keurig overzicht, een vuistdik dossier/document ‘zwartboek vvd’ dat vlak voor de verkiezingen zijn weg zal vinden naar duizenden retweetende twitteraars…

 2. @1 Dat weet ik niet. Ik weet dat ik wel hoogstpersoonlijk op 11 september a.s. minstens 200 verhalen heb geschreven over liegende, bedriegende, graaiende, snaaiende en/of draaiende VVD’ers. Ik lig volop op schema.

 3. @2 Een ideetje vanuit de ziekenboeg: 😛

  “Liegen en bedriegen” is nogal een doodgedraaid standaardriedeltje van bruinrechts als ze het bv over asielzoekers hebben, dus krijg ik daardoor onbewuste meteen zo’n “getsie, dit ga ik niet lezen”-gevoel. Helaas zijn er voor “liegen” niet zo veel synoniemen, maar hier zijn wat opties voor “bedriegen”:

  – afzetten
  – bedonderen
  – bedotten
  – belazeren
  – besjoemelen
  – bezwendelen
  – flessen
  – foefelen
  – frauderen
  – knoeien
  – misleiden
  – neppen
  – oplichten
  – tillen
  – verlakken
  – vernachelen

  http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=bedriegen

 4. dat begrip ik, jvdh. je blijft aan het schrijven.
  helaas is er ook weinig snel terug te vinden op t net.
  afgelopen jaar was er om de 2,3 dagen wel iets aan de hand met een achterkamertjesontkennendedraaideur vvd’er…
  spijt dat ik het niet heb gearchiveerd, ik stond op het punt om een rabiate antivvd-twitter te openen. drukdrukdruk, helaas.
  zo’n account impliceert nachtwerk en overuren, e hele sociale leven komt in de knel…

Reacties zijn gesloten.