Han ten Broeke (VVD) liegt over rol PvdA bij defensiedeals Indonesië

Vandaag weer een geinige liegende VVD’er op Radio 1. Hun gluiperige tank-verkoop dealtje is niet doorgegaan en dat ligt aan De Linkse Partijen. Hij vergeet eerst gemakshalve de PVV even, want ook die stemden tegen, samen met PvdA, SP, GroenLinks en ChristenUnie in verband met mensenrechtenschendingen in onder meer Papua.

Maar dan komt het:

Radio 1 presentator:

“U geeft de PvdA de schuld, meneer Ten Broeke?”

Han ten Broeke (VVD):

“Nou de PvdA komt in het bijzonder wel de prijs toe van de grootste pakken boter op hun hoofd omdat ze respectievelijk 4 en 6 jaar geleden in een kabinet zaten waar de fregatten aan Indonesië werden verkocht”

Ik heb het even voor u opgezocht: de fregattendeal was in 2006. Dat was een demissionair CDA/VVD kabinet, na opstappen van D66. De PvdA heeft toen weliswaar vóór de deal gestemd, maar dat zal eerder een PvdA-Kunduz momentje avant la lettre geweest zijn (in het volgende kabinet zaten ze wél) dan dat dit de uitspraak rechtvaardigt van die grootste pakken boter bij júist de PvdA (andere partijen niet hè, alleen PvdA) en de pertinente onwaarheid dat ze toen in het kabinet zaten.

Maar goed, Han ten Broeke is een VVD’er en VVD’ers zijn nu eenmaal leugenaars. Dat wordt iedere dag opnieuw bewezen.

PS: wat trouwens ook heel interessant is is die superdubieuze rol van de PVV in de onafhankelijkheidsstrijd van Papua. Daar komt binnenkort nog wel een artikeltje over.

2 gedachten over “Han ten Broeke (VVD) liegt over rol PvdA bij defensiedeals Indonesië”

  1. Pagina niet gevonden. Maar dat maakt niet uit. Het was hooguit de bekrachtiging van die deal uit de CDA/VVD tijd. Ik schreef al dat ze later wel mee mochten doen.

Reacties zijn gesloten.