PvdA stapt uit de JSF – werk aan de winkel voor de Firma List & Bedrog (VVD)

Tranen met tuiten worden er nu gehuild door de overgebleven bruine pisvingerlikkers van CDA en VVD die een half jaar geleden nog giechelend over alles heen walsten. De PvdA stapt uit de JSF. Nu is het over en uit. Dit gaat ten koste van baaaaaaaaaaaanen huilen CDA en VVD. Het gekke is dat als er iets ten koste van banen gaat in dit land, het wel het bruine schrikbewind van de afgelopen 2 jaar is. Banenverlies is eigenlijk nooit een probleem geweest voor de VVD. Zo hadden we gisteren nog een geinig artikeltje over Henk Kamp die als een ware Fred Kaps of moet ik Hans Klok zeggen duizenden banen tevoorschijn goochelt met een super truukje. Maar de VVD kan ook altijd de PvdA’ers een paar jaar mee uit zeilen nemen daar hebben ze al vaker JSF hobbels mee overwonnen.

7 gedachten over “PvdA stapt uit de JSF – werk aan de winkel voor de Firma List & Bedrog (VVD)”

 1. “Dit gaat ten koste van baaaaaaaaaaaanen huilen CDA en VVD.’

  Hullie,huillie – het kost hun banen of hun eigen bananen. 🙂

 2. Banenverlies valt (voorlopig) wel mee. De Nederlandse bedrijven die onderdelen leveren hebben al geinvesteerd in het productieproces en staan klaar om te leveren. Als Lockheed-Martin nu andere leveranciers moet vinden voor deze producten, zal er een nog verdere kostenstijging en leveringsvertaging optreden. En dat kan Lockheed-Martin zich nu niet veroorloven.

 3. Spanning Den Haag rond JSF loopt op

  De vaste Kamercommissie voor Defensie vergadert om 16.00 uur in plaats van de aanvankelijk geplande 14.00 uur met Hillen over de Nederlandse deelname aan de JSF. PvdA en SP hebben beide een motie aangekondigd waarin het kabinet wordt opgedragen die deelname te beëindigen. De motie kan op een meerderheid in de Kamer rekenen. Ook de PVV, GroenLinks en de Partij voor de Dieren willen dat Nederland volledig uit de ontwikkeling van het gevechtstoestel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin stapt. Dat zijn samen tachtig Kamerzetels.

  Twee jaar geleden nam de Kamer al eens een motie aan die het kabinet opriep uit de testfase van de JSF te stappen, afkomstig van PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink. Ook toen verkeerde het kabinet in demissionaire staat, na de breuk tussen Balkenende en Bos. Toenmalig demissionair minister van Defensie Eimert van Middelkoop deed niets met de motie. Hillen kan dat ook doen. SP en GroenLinks hebben gedreigd in dat geval aan te sturen op het vertrek van de demissionaire bewindsman.

  http://fd.nl/economie-politiek/905096-1207/spanning-den-haag-rond-jsf-loopt-op

 4. @4

  Zou de PVV gelijk stemmen met de PvdA, SP en GL? Zou mij niets verbazen als ze dat niet doen, bijv door niet te stemmen. dan wordt het 69 tegen de motie en slechts 57 voor.

Reacties zijn gesloten.