Radio 1 lijsttrekkersdebat gaat door; Wilders “kan niet”

it-clown4-150x150Vrijdag van 16.30 tot 18.30 is het dan zo ver; het NOS Radio 1 Lijsttrekkersverbad. Wilders zal er niet bij zijn. Want “hij heeft een andere afspraak”. Goh wat een verrassing. Wij hebben daar een uitstekende oplossing voor: komt er een PVV’er niet naar een debat, zet er een andere clown voor in de plaats.

1 gedachte over “Radio 1 lijsttrekkersdebat gaat door; Wilders “kan niet””

 1. Nu moet ik wel een kanttekening maken. Debatten kun je het nauwelijks noemen het ‘populistisch getouwtrek’ van vrijwel alle politieke kopstukken. Roemer, wil ik dan nog even uit de wind houden, die heb ik nog niet zo vaak gehoord en Marianne zegt gewoon waar het op staat en het moet bovendien maar eens afgelopen zijn om dieren als dingen te kenmerken en er dan vervolgens azijnzuur inspuiten om dat te meten hoe diep de grimas op het lieve snuitje is van het diertje.

  De overigen hebben maar 1 ding te verdedigen en dat is het vrijwaren van hun eigen positie, die van hun makkers en diens makkers en dan met gerelateerde inkomens.

  Ik zou toch vooral nog een keer willen opperen, voordat je gaat kiezen, stemmen: pak even “Het land is moe” (Eng. “Ill fares the land’) van Tony Judt erbij.

  Daar kun je echt wat van opsteken en dan kun je met zijn invalshoeken in het achterhoofd de woorden van de ‘debatterende’ politici naar ‘waarde’ schatten en een zo mogelijk sociaal-economisch verantwoorde keuze maken.

  Op dit moment vallen, gezien vanuit een ethisch sociale politiek af: PvdA (min of meer meer naar meer dan naar min, dit door Wouter Bos z’n wegwaspraktijken van te vele miljarden), Groen Links, CDA, VVD, de christelijke partijtjes, PVV’s en andere populistische partijtjes (doet TON nog mee?).

  Groet Tess

Reacties zijn gesloten.