Jhimh vhan Bhemmelh (ex-PVV) slaat wild om zich heen bij Nieuwsuur

Onze huiscolumnist Jhimh beweert dat Geerts nieuwste lijstje niet vrij is van criminelen:

“Ik kan me voorstellen dat hij een schone lijst wil, maar dat heeft hij niet gedaan”, zei Van Bemmel. Volgens het Kamerlid staat er nog iemand op de lijst die niet helemaal schoon is en dat weet Wilders ook. Mariëlle Tweebeke speculeerde dat het om Raymond van Roon gaat, die had een verkeersboete gekregen, maar een naam wilde Van Bemmel niet noemen. “U kunt zelf uw conclusies trekken”, zei hij tegen Tweebeke (BNR).

Ik vind dat als er dit keer maar één crimineel op Geerts lijstje blijkt te staan Geert het dit keer echt fantastisch goed gedaan heeft.

Overigens vind ik het ook een prestatie van formaat dat Jhimh zich na het ingaan van het zomerreces heeft weten af te splitsen van de PVV om “Groeph Jhimh” te worden. Hij is nu “fractievoorzitter” van zichzelf dat betekent als ik me niet vergis een hogere beloning. Best knap voor iemand die alleen maar 2 maanden op vakantie hoeft en nooit naar de kamer hoeft voordat een eindeloze periode propvol met riant (en hoger vanwege dat “fractievoorzitterschap”) wachtgeld begint.

Het is maar een theorietje van mij maar op mijn vraag via twitter bleef het stil, hoewel het me ook niet zal verbazen als Jhimh gestopt is met lezen wat mensen naar hem twieten:

2 gedachten over “Jhimh vhan Bhemmelh (ex-PVV) slaat wild om zich heen bij Nieuwsuur”

  1. Fractievoorzitters
    Ook de fractievoorzitters ontvangen (voor de duur van hun voorzitterschap) een toeslag op hun schadeloosstelling. Deze toelage bedraagt 1 procent van de schadeloosstelling plus 0,3 procent voor elk lid dat de fractie buiten de voorzitter telt. De toelage mag in totaal niet meer dan 11,5 procent van de schadeloosstelling op jaarbasis bedragen.

  2. ‘Gewone’ Tweede Kamerleden
    De basisvergoeding voor Tweede Kamerleden wordt ‘schadeloosstelling’ genoemd. De schadeloosstelling van ‘gewone’ Tweede Kamerleden komt overeen met de hoogste periodiek van schaal 16 BBRA i, dat wil zeggen € 7311,56 bruto per maand in 2012. Daarnaast krijgen Tweede Kamerleden 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering conform de regeling voor rijksambtenaren.

    Inclusief vakantiegeld bedraagt de schadeloosstelling van Tweede Kamerleden in 2012 dus € 94.757,82 bruto op jaarbasis, exclusief eindejaarsuitkering. De eindejaarsuitkering is voor 2012 8,3 procent en kwam daarmee op € 7.282,31. In totaal verdienen Tweede Kamerleden hierdoor in 2012 € 102.040,13

Reacties zijn gesloten.