Waar blijft het islamitische tegengeluid tegen Wilders?

“Waar blijft het islamitische tegengeluid tegen Wilders?” dat kunnen we beter aan de schrijver van bijgaand stuk vragen. Het stuk opent met de angst van moslims voor Wilders en de PVV;

Het belachelijk maken van Wilders en zijn kompanen verhult echter een groter probleem. Een immens probleem dat de islamitische gemeenschap verstijft en in staat van enorme politieke lethargie plaatst. Moslims maken Wilders niet belachelijk omdat ze niets beters te doen hebben. Moslims zijn bang. Doodsbang. En daarom ridiculiseren ze hem maar. De Struisvogelpolitiek van de Angst.

Vervolgens wordt “links” belachelijk gemaakt;

Links is handig in dat gat gesprongen en werpt zich op als herder van de arme moslimschapen. Het is onder de linkse intelligentsia zelfs bon ton om tegen Wilders te zijn. Anti-Wilders activisme is voor de geitenwollensokkenautochtoon het nieuwe dierenactivisme.

Een postmoderne ethisch verantwoorde hobby. Iets waar je mee stopt als je even geen tijd hebt. Makkelijk. De hobbyist-dierenactivist voelt de pijn van de koe niet. De hobbyist-anti-Wildersactivist voelt de dreiging van Wilders niet. Want wie zichzelf voorhoudt dat dit maar vanzelf met een sisser afloopt, speelt mogelijk met de levens van moslims.

En zo gaat het stuk maar door. Antwoord op zijn eigen vraag waar het islamitische tegengeluid blijft, blijft uit. Wel moet het Nederlandse volk radicaler Wilders en de PVV afwijzen van hem. Een beetje andere mensen verwijten dat ze niet genoeg doen, of dat ze de verkeerde dingen doen, of dat ze dingen doen die geen nut hebben.

Een jaar geleden zou ik me zo’n verwijt persoonlijk aantrekken. Tegenwoordig nodig ik iedere criticus uit om wel iets goeds en nuttigs te doen; dan zijn de critici meestal direct stil.

Dus Izz ad-Din Ruhulessin, ga iets nuttigs doen jongen! :mrgreen:

46 gedachten over “Waar blijft het islamitische tegengeluid tegen Wilders?”

 1. Kan dat persoon mij het adres geven van die islamitische gemeenschap?
  Gelieve te sturen naar de Linkse kerk
  Paus Zwembad
  Rooie Kerkstraat
  9700OW
  Dhimmistan

  (ps. Ipv Inloggen moet ik doneren???)
  Beetje irritant

 2. Waar blijft het tegengeluid?

  De moslims die ik ken zijn dagelijks bezig met het hoofd boven water houden, hun kinderen naar school brengen en zorgen dat er ’s avonds een boterham op tafel staat.

  Ik meen toch wel te mogen zeggen dat het niet nodig zou hoeven zijn als inwoner van de planeet aarde om je druk te moeten maken om een paar malloten die niks beters te doen hebben dan hun persoonlijke frustraties bot te vieren op mendemensen.

  Nogmaals het gaat allemaal helemaal nergens over als je het daarwerkelijk gaat ontleden, behalve dan frustraties met de daarbij horende emoties die er verwrongen uitkomen omdat ze geen uitweg hebben gevonden in een veilige omgeving van de betreffende politieke ‘boosdoener’.

  Een mens die een ander mens omwille van bepaalde onschuldige kenmerken buitensluit is niet goed bij zijn hoofd en moet dringend in therapie!

  Politici, waaronder ook Wilders beschadigen ons.

  Het moet ophouden. De wereld kreunt van de pijn en de ellende!

  Maar ik kijk ook zeker naar ‘den Moslim’. Deze zou wat kunnen emanciperen, als hij tenminste onder den niet moslim wil verkeren.

  Humor, kan geen kwaad. Ook niet richting Allah!

  Immers die goden hebben het echt niet zo goed voor met den mensch! Lees maar de geschriften eens echt door op de liefde van een God voor de mens. Je komt er bekaaid van af. En daarom heeft God voor mij ook afgedaan als wijze raadgever. God is niet liefevol en kan voor wat mijn part betreft in de boeken worden bijgeschreven!

  Geen kwaad woord over God. Immers ik ken God niet maar wel een kwaad woord over alle mensen die in naam van God de wereld onveilig maken.

  In mijn tijd waren dat de nonnen waar ik op school heb gezeten. Zij hebben mij beschadigd.

  De moslim zal zelf zijn eigen pad moeten kiezen.

 3. @1 Vraag me af wat de Keizers Yohannes hiervan zouden vinden. Net uw blog gelezen.

 4. Ach Izz ud Dinn is een op zich aardige politicologie-student met een bewondering voor de meningen en stijl van Malcolm X , denkt daardoor wat zwart-wit …

 5. Abdul Haq Schreef:

  Zie voor islamitische antwoorden op Wilders onder andere:
  http://spiritualchange.blogsome.com/category/islam-in-the-media/
  Vrijwel al deze teksten zijn ook naar de media gesturd, die ze echter bijna nooit plaatsen.

  Ach Ja , de Media , helaas zijn die steeds meer Wilders minded , want dat verkoopt , De Pers is inmiddels de Spits rechts gepasseerd en geeft Wilders Fans een vrij forum maar het tegengeluid een IP Ban ..
  Ook de Spits bant trouwens het tegengeluid snel en dan heb je meteen een ban bij de Telegraaf en Geen Stijl te pakken ( overkwam mij )
  Gelukkig hebben we krapuul nog 😉

 6. Mijn vraag is waarom zouden Islamieten zich aangesproken moeten voelen? Ik vind het juist goed dat Islamieten Wilders’ berichten met een korreltje zout nemen. Zie Pakistan waar facebook afgesloten wordt omdat Mohammed wordt afgebeeld. Ik heb werkelijk geen een Moslim hier in Nederland gesproken die zich benadeeld voelde over die Mohammed op facebook.Kortom, naar mijn mening heeft Wilders het bij het verkeerde eind. Hij heeft het over “De Islam”. “De politieke ideoligie” die maar een ding na streeft. Grote onzin.

 7. “Ach Izz ud Dinn is een op zich aardige politicologie-student met een bewondering voor de meningen en stijl van Malcolm X , denkt daardoor wat zwart-wit …”

  Onderwijs is ook niet meer wat het geweest is
  U was toch moslim?

  Waar is uw gemeenschap?
  Ik wacht nog steeds op een brief aan mij als paus van de linkse kerk

 8. Al Bakrastani Schreef:

  Abdul Haq Schreef:
  Zie voor islamitische antwoorden op Wilders onder andere:
  http://spiritualchange.blogsome.com/category/islam-in-the-media/
  Vrijwel al deze teksten zijn ook naar de media gesturd, die ze echter bijna nooit plaatsen.
  Ach Ja , de Media , helaas zijn die steeds meer Wilders minded , want dat verkoopt , De Pers is inmiddels de Spits rechts gepasseerd en geeft Wilders Fans een vrij forum maar het tegengeluid een IP Ban ..
  Ook de Spits bant trouwens het tegengeluid snel en dan heb je meteen een ban bij de Telegraaf en Geen Stijl te pakken ( overkwam mij )
  Gelukkig hebben we krapuul nog

  Ik ben deze site begonnen omdat ik overal gecensureerd werd als ik kritisch was over Wilders. Heb wel het idee dat je tegenwoordig een stuk kritscher over hem mag zijn op diverse plaatsen.

 9. @ Excellentie Zwembad

  Broeder Malcolm heeft de ene demagoog voor de andere verruild. Mensen zouden daar een kritischer over moeten zijn.

 10. @ jvdheuvel: Daar heb je gelijk in, maar wellicht hebben de adepts ook het licht gezien. Ik was een tijdje niet welkom op de sites waar AL Bakrastani naar refereerde. Maar ook die schijnen Wildersmoe te zijn. :mrgreen:

 11. Excellentie Zwembad Schreef:

  @alibakra
  zit jij achter spiritual change???

  Exelentie toch

  Ik weet dat het moeilijk is om al die Arabische namen uit elkaar te houden .. Maar Abdul Haqq (dienaar van de waarheid ) is niet de/het zelfde als “Al Bakrastani “

 12. Dit artikel is precies een uiting van het autochtone racisme waartegen ik in het geweer kom.

  Je gebruikt namelijk het racistische en discriminerende uitgangspunt dat moslims niet bij het Nederlandse volk horen; of andersgezegd: dat alleen autochtonen het Nederlandse volk zouden zijn.

  Het Nederlandse volk, dat is iedereen die in Nederland woont. Burgers van een democratisch land. En het is de democratische plicht van de democratische burgers om een regering met een anti-democratische, fascistische en racistische partij niet te erkennen.

 13. ehm
  was bedoeld als een grap ali baba van die 40 rovers
  al bakrastani

  (en nu kan ik alweer niet inloggen en alleen maar doneren Jolanda doe daar eens wat aan!)

 14. @Izz ad-Din Ruhulessin

  Dat is juist dat ik u verwijt

  Welke moslimgemeenschap???

  sommige nederlanders zijn nu eenmaal moslim
  Is er volgens u ook een autochtoonse gemeenschap?

  er is niet eens een christelijke gemeenschap!

  Er zijn gemeenschappen ;
  mijn gemeenschap bestaat uit moslims, christenen, new age zweefkezen en weet ik veel wat voor volk van verschillend pluimage .
  Verder ben ik benieuwd wat u te zeggen heeft over de “gemeenschap” van Wilders die in alle talen zwijgt over dode dieren bij moskeeën neer te plempen.
  Want dat kunnen we Wilders toch niet aanrekenen?!
  Want dat is geen gemeenschap.

 15. Je haalt dingen door elkaar. Er is een verschil tussen een etnische groep, gemeenschap en politieke achterban.

 16. @ Izz ad-Din Ruhulessin: En daarom heb ik precies gezegd dat Moslims/allochtonen zich niet moeten manifesteren tegen de heer Wilders. Omdat ze zich niet persoonlijk aangevallen moeten voelen.Werkt wilders alleen maar in de hand. zie mijn comment op #8

 17. Ten eerste, met alle respect, wat me nog meer irriteert dan Wilders dat zijn mensen die menen te moeten zeggen wat voor gevoelens wij zouden moeten ervaren. Het gaat niet over jou, dus jij ervaart die gevoelens sowieso niet, en het bagatelliseren van die gevoelens leidt alleen nog maar tot meer haar. Waarom denk je dat moslims zelden aanwezig zijn bij debatten enzo?

  Betreft jouw argument “het werkt Wilders in de hand”, dat doet voor mij niet ter zake. Ik bedien mij van zuiver democratische argumenten, en als iemand daardoor op Wilders gaat stemmen, dan laat dat enkel zien dat diegene vindt dat ik niet mag deelnemen aan de democratie.

 18. Naar mijn bescheiden mening, worden de niet-islamitische “dhimmis” door Wilders en de zijnen even hard bedreigd als de moslims onder ons.
  Izz ad-Din Ruhulessin Schreef:

  Het gaat niet over jou, dus jij ervaart die gevoelens sowieso niet, en het bagatelliseren van die gevoelens leidt alleen nog maar tot meer haar.

  – Voorbeeld: In het PVV-verkiezingsprogram worden socialisten met nationaal-socialisten gelijkgesteld.

 19. Dat is inderdaad zo, maar moslims zijn het hoofddoelwit van de PVV. Wilders heeft een legimatie gemaakt voor een racistisch en anti-islamitisch discours.

 20. Zijn wij socialisten een gemeenschap huib?
  Al zou het verder aan mn reet roesten of ik gedemiseerd wordt
  En wie zijn trouwens “we”?
  Spreek jij voor alle moslims @Izz ad-Din Ruhulessin
  Ik weet dat Wilders moslims over een kam scheert maar dat is niet wat “wij” doen.
  Defineer je gemeenschap dan eens.
  Ben razend benieuwd!

 21. Exelentie Zwembad

  Wie is de Islamitische gemeenschap ..
  Ehhh..
  Iedereen die als lid daarvan word aangesproken ??
  Iedereen waartegen “Jullie Moslims”word gezegt ??
  Dus ondanks het feit dat onze visies op zowel problematiek als oplossing verschillen , Izz-ad Din en ik , zowel Sheik Fawaz als Sheik van Bommel ….
  Salafi en Soefie …
  Izz-ad Din spreekt in mijn mening net zoveel voor de gemeenschap als ik of Fawaz dat doen ..
  En of Socialisten een gemeenschap zijn ?? In mijn jeugd wel , een zeer hechte zelfs , de S.P. ondersekte 😉 schijnt het nog steeds te zijn …

 22. Meneer Izz,
  Hollandse paps, en Afrikaanse moeder. Bagatelliseren wil ik niet. Ik wil u geen gevoel opdringen, maar ik wil me ook geen gevoel door de heer Wilders opgedrongen krijgen. Ik denk dat er zelden moslims aanwezig zijn om de reden die ik heb gegeven bij #8. Of u moet het doen me de heer Tofik Dibi die uw zaak behartigt.

  Ik vind toch wel dat u zich positioneert in de rol van het slachtoffer in uw laatste stelling. En inderdaad vind ik dat het Wilders in de hand wordt gewerkt als er een Islamitische manifestatie zou zijn tegen hem.

  Soms is gezond verstand gewoon beter dan idealen. Wilders praat trouwens niet alleen over Moslims, maar in het algemeen over niet Westerse allochtonen. Daar schaar ik Surinamers ook onder. Die zouden ook benadeeld worden als wilders zijn zin krijgt. Toch zwijgen ze, waarom? Omdat het verstandig is.

 23. Al Bakrastani

  Moet ik iemand uit Singapore zien als een Islamiet?Schijnt namelijk een islmitisch land te zijn. 😉

 24. Izz ad-Din Ruhulessin Schreef:

  Dit artikel is precies een uiting van het autochtone racisme waartegen ik in het geweer kom.
  Je gebruikt namelijk het racistische en discriminerende uitgangspunt dat moslims niet bij het Nederlandse volk horen; of andersgezegd: dat alleen autochtonen het Nederlandse volk zouden zijn.

  Hysterische kolder. 😥

  Bovenstaande is een gewoon een samenvatting van jouw verhaaltje voorzien van mijn conclusie dat jij beter wat nuttigs kan gaan doen. Voorzover dat onderscheid al gemaakt wordt komt dat omdat jij dat zelf doet in je eigen artikel. Racist!

 25. Zwembad Schreef:

  ehm
  was bedoeld als een grap ali baba van die 40 rovers
  al bakrastani
  (en nu kan ik alweer niet inloggen en alleen maar doneren Jolanda doe daar eens wat aan!)

  Je kon al inloggen op de voorpagina en hier http://www.krapuul.nl/wp-admin/ en op het forum, en nu ook op de single pages.

 26. @jvdheuvel:

  Ik racist?Jij bent hier degene die van mening is dat moslims geen onderdeel van het Nederlandse volk zijn.

  @Papa Wembe:

  Dat is juist het probleem. Wilders maakt moslims uit voor alles wat vies en vuil is, en zoals je aangeeft: Surinamers en andere allochtone groepen zullen ook wel niet beter af zijn.

  Maar is dat een reden om daar niet tegen op te staan? Degenen die dankzij een Islamitisch of allochtoon geluid tegen Wilders, juist achter Wilders gaan staan, waren toch al racisten. Zwijgen en hopen dat alles maar voorbij gaat is naief. Als wij volwaardig burgers van dit land zijn, moeten we zelf voor onze rechten opkomen en niet wachten tot de linksmensch met zijn white mans burden het voor ons opneemt.

 27. Izz ad-Din Ruhulessin Schreef:

  @jvdheuvel:
  Ik racist?Jij bent hier degene die van mening is dat moslims geen onderdeel van het Nederlandse volk zijn.

  En jij gaat in het spamfilter en je blijft daar tot ik daar een excuus van jou zie voor je misdragingen.

 28. Toch interssesant persoontje die Izz ad-Din Ruhulessin. Maar goed ik zie dat hij zich niet kan verdedigen op het moment. Ik zeg alleen dat andere allochtonen ook slachtoffer zijn mocht Wilders zijn zin krijgen, maar hun zwijgtactiek werkt wel. Voorlopig speelt u slachtoffer, maar dat doet u op de verkeerde manier.

 29. Ik denk ook, dat het niet nodig en contraproductief zou zijn, als “we” het verzet tegen Wilders aan de in eerste instantie aangevallen moslims zouden overlaten. Wilders is niet een probleem van de Islam, al probeert hij het zo voor te stellen. Wilders is, of zou behoren te zijn, een probleem van de hele Nederlandse democratie. Van de Europese- trouwens ook.

 30. Het enige politieke antwoord op Wilders en de PVV is de expliciete uitsluiting van regeringsdeelname. Bij voorbaat. Als men niet bereid is om dit te doen, dan is alle anti-Wildersretoriek niets meer dan gebakken lucht.

  Dat is een inetressante stelling waar je wellicht niet zo een twee drie een antwoord op hebt. Gewoon omdat wij ons wanen te leven in een democratich umfeld. Maar dat is dus niet meer zo.

  De mensen die wij aangewezen hebben om voor ons het woord te doen in een democratisch proces zijn allang voor zichzef begonnen.

  Wie voelt zich nog echt vertegenwoordigd in woord en daad door politici?

  Ik ben het helemaal eens met de schrijver van de quote. Ik ga nog en stapje verder: een ieder die op Wilders stemt is een fascist! en een ieder die met Wilders gaat regeren idem dito!

 31. Bij Tessonome staan Wilders en zijn aanhang, alsmede politici die met hem gaan samennwerken in de toekomst te boek als fascisten puur sang.

  Kijk, dit kunnen we onze medemensen geven … de waarheid!

 32. Akkoord, Tess. Al ben ik over de NL democratie veel minder pessimistisch dan jij.
  Tess Jungblut Schreef:

  Kijk, dit kunnen we onze medemensen geven … de waarheid!

  Waar het hier om gaat, in deze discussie, vind ik, is het gevaar, dat men zich uit elkaar laat spelen.
  Denken (hopen?) dat Wilders het alleen om de moslims zou gaan, is een bron van splijting. Veel antiracistische mensen kunnen gaan denken: “Als de moslims zelf zich de haatdragende taal van Wilders laten aanleunen, waarom zou ik me dan druk maken?”
  En van jouw kant komt daar dan nog bij, het idee, dat de tegenwoordige orde het verdedigen niet waard zou zijn, omdat ze al corrupt is.
  Die twee samen, doen me denken aan de houding van socialisten en communisten (hevige vijanden van elkaar, toentertijd) in de aanloop naar Hitler’s machtsgreep van voorjaar 1933.
  Ze hebben het geweten. Communisten werden onmiddellijk uit de Rijksdag gezet, sociaaldemocraten verdwenen als “jodenvrienden” (nu: dhimmis) al snel in concentratiekampen.

 33. Jij hebt meer democratie ervoeren als mensen van mijn leeftijd @huib
  jullie hadden je rechten bevochten. wij hebben die van ons zien afnemen. vaak door dezelfde mensen die die rechten voor zichzelf hadden bevochten.

 34. @ 40 Ben het met je eens. Ik vind een leuk initiatief de jongerenparij, maar die worden niet eens serieus genomen.

 35. Veel antiracistische mensen kunnen gaan denken: “Als de moslims zelf zich de haatdragende taal van Wilders laten aanleunen, waarom zou ik me dan druk maken?”

  Eerlijk gezegd Huib, weet ik niet waarom antiracistisch denkende mensen anders over racisme zouden gaan denken als de slachtoffers van racisme zich niet fel daartegen verzetten.

  Elk weldenkend mens weet heus wel dat het niet fijn is om voor ‘uitschot’ uitgemaakt te worden.

  Ik kan mij enigszins voorstellen dat moslims in Nederland niet altijd zo goed weten hoe te handelen als er weer eens een fascistische uitspraak de wereld in wordt geslingerd. Wat ze ook doen, het is toch nooit goed behalve als ze zich westers kleden, westers praten en westers consumeren.

  Juist wij niet racisten moeten het blijven opnemen voor de gedoodverfden, totdat het tij is gekeerd.

  Of ik de tegenwoordige orde wil verdedigen? Nou, nee niet bepaald. Ik zou willen dat er een andere orde zou gaan komen. Eentje die in orde is voor alle mensen van het land.

 36. @41
  ik ben 36 dus ook weer niet zo jong
  ben wel van mening dat stemrecht naar je 12e moet of tenminste vanaf die leeftijd inspraak mag hebben .
  Gezien politici vinden dat je van allerlei rechten berooft dient te worden op op als kind

 37. Even nog on topic, ik sluit me wel aan bij de titel van het stuk van die mafkees “waar blijft het islamitische tegengeluid”. Die moslims mogen wel wat vaker hun bek opentrekken hoewel ik net wel een geinige Marokkaan of zo “Mafkees” zag schreeuwen naar Wilders, op TV.

 38. maar het gaat niet om moslims
  het gaat om racisme
  hoort u ooit een theologische discussie in de media?
  Ik heb graag discussies met moslim en uit soms ook mijn islamkritiek.
  Maar ik respecteer hun religie en dan respecteren ze mij.
  Het verhaal gaat over discriminatie, racisme .
  Niet over moslims .
  Waarom hoor geen islamitisch tegengeluid?
  Daar heb ik al heel veel blogs aan besteed;
  Er is geen gemeenschap . DE moslim bestaat niet !
  En moslims die hun bek opentrekken komen niet in de kranten tenzij ze een radicale uitspraak doen. Want moslims die ik spreek ; daar verkoop je geen kranten of behaal je geen kijkcijfers mee.
  moslims zijn helemaal niet vreemd.
  dat zijn gewoon mensen die ook maar op deze planeet zijn gezet door Allah of Quetzalcoatl (of wat voor religie u moogt aanhangen)
  En het hele racisme is ons opgedrongen tegen onze zin!

 39. en nog iets dat ik wilde zeggen
  dit geval tegen Izz ad-Din Ruhulessin

  “De hobbyist-anti-Wildersactivist voelt de dreiging van Wilders niet. Want wie zichzelf voorhoudt dat dit maar vanzelf met een sisser afloopt, speelt mogelijk met de levens van moslims.”

  Hitler zette eerst de linkschmensen tegen de muur voordat de joden aan de beurt waren.
  Verdiep je toch eens in de materie!

Reacties zijn gesloten.