BREKOND: Geen politieke zwaargewichten op lijst Brinkman

Niemand, echt niemand, had dit verwacht. Anyway we gunnen hem toch nog even zijn 3 seconds of fame voor hij het zwarte wachtgeld gat induikt:

Hero Brinkman heeft zojuist zijn kandidatenlijst en programma gepresenteerd bij de pyramide van Austerlitz, op de Utrechtse Heuvelrug. Verslaggever Roel Pauw was erbij (NOS).

Er schijnt trouwens ondertussen ook iets enorm schokkends te zijn:

13 gedachten over “BREKOND: Geen politieke zwaargewichten op lijst Brinkman”

 1. Om maar even grof te worden
  Je ziet een voorzichtige start van een tendens om menselijk leed zichtbaar te maken in de campagne
  om ach wat zielig stemmers te trekken.
  PvdA laat een kind van de lijsttrekker in een filmpje zien die nog niet zo goed kan meekomen. Brinkman
  heeft op plaats twee een man die geveld was door een herseninfarct. De VVD heeft iemand op de lijst die overduidelijk aan obesitas lijdt.

  Ik weet dat het een leuk onderwerp voor grappen is maar ik hou me in

 2. Amsterdam is goed vertegenwoordigd met Ans van der Velde op negen bij DPK. Alle Amsterdammers zijn daar verguld mee en zien de toekomst van de stad een stukje rooskleurig in.
  In de allerijl gehouden steekproef onder vrienden en kennissen leert ons dat 90% Ans gunt om met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer te komen. Wij roepen dan ook alle DPK stemmers op om hun stem aan Ans te geven ipv aan die nare afschuwelijke draai/kerende Brinkman.

  http://www.youtube.com/watch?v=amtHWjoOVOs

 3. Trots op Nederland + Onafhankelijke Burger Partij = Democratisch Politiek Keerpunt (DPK)

  Ik, ans van der Velde, raadslid in Amsterdam sta op plaats 9 voor de 2e kamerverkiezingen.

  Wij hopen van harte dat u de nieuwe partij ook een warm hart zult toedragen!

  Zoals u wellicht weet, is iedere nieuwe politieke partij verplicht om per kieskring 30 ondersteuningsverklaringen te regelen.
  Dit beteken…t dat we in een periode van slechts 1 week minimaal 30 mensen (18 jaar en ouder) moeten vinden die bereid zijn om even naar het gemeentehuis te gaan en een handtekening te zetten onder de kandidatenlijst van DPK.

  Kortom: we hebben uw hulp nodig!

  Bent u bereid om zaterdag de 28e naar de stopera te komen tussen 9 en 11.30? Ik sta daar dan met ondersteuningsverklaringen die u ter plekke kunt invullen en laten stempelen aan het loket. U moet in het bezit zijn van een nederlandspaspooert, in Amsterdam wonen en een geldige legitimatie (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) meenemen naar het gemeentehuis, dan helpen wij u verder.

  Dan zijn wij u zeer erkentelijk!!
  Een reactie op deze oproep als u wilt ondertekenen zouden we op prijs stellen, zodat wij snel weten hoeveel verklaringen wij zullen ontvangen.

  Veel dank alvast en met trotse groet,

  Ans van der Velde

 4. Ha die Ans, leuk dat je een oproep plaatst op Krapuul
  Maar ik heb uit de Volkskrant begrepen dat het niet nodig is

  Ook oud-PVV’er Hero Brinkman is druk doende om overal genoeg handtekeningen op papier te krijgen. Zijn partij DPK heeft zelfs een coördinator gevonden op Aruba, het 20e kiesdistrict in Nederland. Brinkman neemt geen risico en heeft voor elk gebied ’50 à 60′ vrijwilligers bereid gevonden een verklaring te tekenen. Vindt Brinkman de eisen voor een nieuwe partij niet te streng? ‘Ik heb geen keus, het moet nou eenmaal gebeuren. En zo ingewikkeld is het ook weer niet.’
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10637/VK-Dossier-Verkiezingen-van-2012/article/detail/3291038/2012/07/24/Nieuwe-partijen-naarstig-op-zoek-naar-600-supporters-voor-deelname-verkiezingen.dhtml

  Ik zou het erg sneu vinden als je er vandaag eigenlijk voor niks staat. Misschien even bellen met Hero over die 50 tot 60 verklaringen die er mogelijk al zijn. gisteren stond er overigens een aardige jongeman van de Libertarische Partij te ronselen. Deed hij goed. Mocht je het toch nodig vinden er te staan laat het even weten via Krapuul. Gewoon niks van die chagrijnige jvdheuvel aantrekken hoor. Die heeft het nou eenmaal niet zo op de DPK en de PVV en de VVD en D66 en politici die in zijn ogen niet deugen. Geen idee waarom, zal wel iets in de genen zijn. In ieder geval succes Ans. Ik hoop dat je naar Den Haag gaat. Amsterdammers zullen absoluut blij om worden. Ik ben wel reuze nieuwsgierig wie dan je opvolger in de raad wordt.

 5. Zal wel ook iets aan mijn genen zijn want ik ben heel,erg donker.
  Vind ik ook dezelfde partijen als jvdh niet deugen.
  Zou wel iets met m’n genen zijn, zeker weten!

 6. #3 Dag Ans, ik las je oproep voor hulp bij de ondersteuningsverklaringen voor de DPK. Ik moet zeggen dat ik het moedig vind dat je om hulp vraagt. Ik ben vanmorgen naar het Stadhuis gefietst. Ik heb op het bankje bij de palmen gekeken naar je. Durfde niet dichterbij te komen om een praatje te houden. Je had het ook echt druk. Maar ik was ook een beetje bang dat je me zou bewegen zo’n verklaring bij die aardige meneer aan de zijkant van de informatiebalie te ondertekenen. Want je kan echt overtuigend en doortastend zijn zag ik zo vanaf mijn schuilplaats. Toch wel leuk dat Amsterdam ons kiezers de gelegenheid geeft op zaterdag zo’n verklaring onder toeziend oog van een ambtenaar af te leggen. Geeft ook goede moed dat de meneer in een oogopslag kan zien waar je woont in de grote stad en dan die prachtige kopieermachine tegen het raam waar dan de kopieën uitkomen van je paspoort en je verklaring. Echt! De gemeente Amsterdam heeft het allemaal keurig en goed voor elkaar voor de nieuwe partijen. Dat mag ook gezegd worden. Heel wat anders dan twee jaar geleden toen jouw nieuwe baas nog zelf stond te leuren bij GEO/bevolkingsregister op Stadhouderskade voor ZIJN PVV voor de Provinciale Staten. Wat gaat de tijd snel hé Ans. Zo zit je in de raad van Amsterdam op een ongemakkelijke stoel en zo zit je in het blauwe pluche achter Hero voor de PVV OBP TON of wat het straks mag heten bij je nieuwe baas . Ik wens je succes Ans en de volgende keer drinken we samen een goed biertje bij Ruk en Pluk.

 7. En Ans van der Velde ik vind het helemaal niet erg dat je een reactie van mij op Krapuul, inplakt op je Hyves pagina. Echt niet. Ik ben niet zoals JvdHeuvel hier die alleen maar regeltjes kent en nooit eens leuk en gezellig kan zijn. Dat ben je toch met me eens hé Ans. Het is maar goed dat hij niet de politiek in gaat. Welke partij zou hem willen hebben? Of ook een nieuwe partij oprichten. Geloof jij dat?

  Nee Ans alles is toegestaan om je doel te bereiken en ik ben blij te lezen dat Trots en Brinkman doorpakken en dat jij lekker lobbyt voor voorkeurstemmen. Je bent een goed wijf zoals wij dat in Amsterdam zeggen. We komen elkaar weer tegen, kunnen we ff bijkletsen

  zie hieronder:of http://ans89.hyves.nl/whowhatwhere/

  Ans van der Velde Nummer 9 Ans van der Velde DPK wil in Kamer via voorkeurstemmen. DPK is de partij van Hero Brinkman, Ans van der Velde wil samen met Hero Brinkman de Tweede Kamer in. Als een kandidaat genoeg stemmen verzamelt bij de verkiezingen, kan deze stijgen in de rangorde op de lijst. Zo kunnen anderen op de lijst worden gepasseerd. Ans van der Velde fractievoorzitter Trots Amsterdam Enkele speerpunten waar Ans van der Velde namens Trots Amsterdam zich voor inzet: Hulp aan Top 600 gebed zonder end Het GVB rapport is beperkt en onvolledig fraude bij het GVB GVB: Trots en Brinkman pakken door
  woensdag, 11:20 , Reageer ,
  Peter
  14 jul 2012 – 12:39 pm

  Amsterdam is goed vertegenwoordigd met Ans van der Velde op negen bij DPK. Alle Amsterdammers zijn daar verguld mee en zien de toekomst van de stad een stukje rooskleurig in.
  In de allerijl gehouden steekproef onder vrienden en kennissen leert ons dat 90% Ans gunt om met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer te komen. Wij roepen dan ook alle DPK stemmers op om hun stem aan Ans te geven
  18 jul, 22:22 , Reageer ,

 8. Peter, Amstel ea dank je wel voor jullie sportieve reactie

  Lieve vrienden, bekenden en familie. Amsterdam heeft de benodigde ondersteuningsverklaringen en nog 7 meer ook. Mocht er een verklaring worden afgewezen dan hebben we er nog steeds voldoende> ik wil iedereen bedanken die de moeite heeft genomen naar het stadhuis te gaan in de stromende regen. De mensen in Amsterdam, Diemen, Almere, Purmerend, Amstelveen en hoorn…Thx. En jullie weten het he….12 september Lijst DPK nr 9

 9. Top! Ans. Ik hoop dat je voldoende voorkeurstemmen krijgt om naar Den Haag te gaan. De landelijke politiek kan Ans wel gebruiken. Wij Amsterdammers hopen dat je de overstap maakt. Eigenlijk hopen we ook dat je meer voorkeurstemmen krijgt dan die nare Brinkman maar dat mogen we natuurlijk niet hardop zeggen.

 10. Beter Ans van TON uit Amsterdam in de Kamer dan Hero gaat-je-niks-aan. Stem #DPK nr9 @Ans_vd_ Velde

  Fatsoenlijk uitleggen hoe Brinkman en Heinsbroek de begroting op orde brengen wil de hooghartige malloot van de DPK niet. TON mensen moeten in het verzet gaan. Anders wordt die partij opgevreten door dat stuk politiek onbenul die er alleen voor zijn eigen baantje zit

Reacties zijn gesloten.