Cohen wil linkse politieke partijen in één club

Dat wordt natuurlijk niks. Maar een sociaal-democratische partij en een sociaal-liberale zou wellicht wel werken. Moet de PvdA wel bij de sociaal-liberalen gaan want ik zie types als Wim Kok en Herfkens niet fuseren met de SP. De sociaal-liberalen hoeven zich dan niet “links” te noemen en krijgen het alleenrecht op het stempeltje “progressief”. Worden ze vast blij van (NRC).

Oh kijk ik heb hier ook nog een stuk in de bruine bode van een PvdA lid dat ook een aanhanger is van De Ene Linkse Club. Ook tegen hem zeg ik dat ik nu al weet dat Die Ene Linkse Club geen club wordt waar de bovenlaag tonnen huursubsidie opstrijkt (ik noem maar wat) en de onderlaag de miljoenen foldertjes ondertussen om niet bezorgt. Denk toch eens na gvd domme PvdA’ers zo ingewikkeld is het allemaal niet.

7 gedachten over “Cohen wil linkse politieke partijen in één club”

 1. “…. want ik zie types als Wim Kok en Herfkens niet fuseren met de SP.”
  Hmm, da’s eigenlijk eerder een argument om dat juist wèl te overwegen.

 2. idd joke, kok is een flapdrol, buitendien ernstig passé
  heb je sociaal-democratisch geen fluit aan
  een ‘links lullen rechts doen’ mentaliteit waar de honden geen droog brood van lustten

 3. als google het duiden kan met z’n ads, google weet alles over ons 😉 …

  opvallend dat op een pagina als deze waar ‘wim kok ‘wordt genoemd er allerhande reclames opduiken die associëren met geld en genot: bungalowexpress, american express card, deutsche bank…

 4. Opmerkelijk is dat deze geluiden van PvdA’ers (Cohen, Bos en Balistreri) komen, nadat de PvdA flink onderligt bij de SP. Hoe komt de PvdA toch in die mindere positie? Zijn het alleen maar kleine nuances? Of ligt het aan types als wethouder Marco Florijn in Rotterdam, die dwangarbeid voor mensen in de bijstand invoert?

 5. Het wordt inderdaad tijd dat de SP en de PvdA eens uit hun bolwerken kruipen en echt samen gaan optreden. De SP heeft nog te veel gestaalde kaders en de PvdA moet eens weer wat idealisme in programma gaan doen en leren van de pr-machine van de SP, zodat het geen partij meer is van ouwe lullen (ben ik zelf ook) die zich wentelen in een idioom van 25 jaar geleden. Men moet de mensen echt duidelijk maken wat de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd voor hun inkomen betekent (armoede) Er moet werkgelegenheid komen voor mensen die niet meer kunnen voldoen aan het scholingsniveau van deze maatschappij. (15%) , laat staan voor het fysieke deel. Er moet in principe een x aantal jaren gewerkt zijn voordat je recht hebt op een AOW. In de toekomst zijn er mensen die 49 jaar gewerkt hebben en anderen zoals van der Kamp ( begon op z’n 27) 39. De SP en de PvdA moeten zich richten ook op jongeren en hun duidelijk maken wat hun deze tijden allemaal voor rechten afgepakt worden.

 6. @6 frank

  Samen optreden is nog wat anders dan één partij vormen. Je hebt altijd kans op types als Blair in de Britse Labour partij. Die uitstekend kunnen acteren en zich aanvankelijk kunnen voordoen als vechter voor de belangen van de arbeidersklasse. Als ze eenmaal aan de macht zijn, raak je ze moeilijk weer kwijt. Het is beter dat er op links ook altijd een keuze blijft.

Reacties zijn gesloten.