PVV krijgt wel degelijk subsidie

Mijn oog viel op het volgende:

Als enige partij in de Kamer heeft de PVV geen ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) aangevraagd. Daarmee wordt geld doneren voor donateurs aantrekkelijker omdat dan geen belasting wordt geheven over hun giften. Een voorwaarde voor een ANBI-status is een verplichte inzage van de administratie en daar zit de PVV duidelijk niet op de wachten (joop).

En laatst viel mijn andere oog op het volgende:

Stichting PVV Noord-Brabant is door de inspecteur van de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) volgens artikel 6.33 Wet op de inkomstenbelasting (IB), waardoor u uw giften en schenkingen aan de stichting als aftrekpost voor de inkomstenbelasting kunt aangeven (PVV).

Opperhoofd van deze “algemeen nut beogende instelling” is deze muts. Lid van de PS NB en van de Eerste Kamer.

Dus hoezo krijgt de PVV geen subsidie?

15 gedachten over “PVV krijgt wel degelijk subsidie”

 1. Het aangemerkt staan als ANBI instelling wil toch niet per definitie zeggen dat er subsidie wordt verkregen? Waar haalt Krapuul dat onzinverband vandaan?

 2. De kromme redenering van jvdheuvel maakt de SP de meest en hoogst gesubsidieerde club in de Nederlandse geschiedenis!

 3. @4 Nou dat zal gedeeltelijk wel kloppen alleen hoor ik nooit SP’ers beweren dat ze geen enkele subsidie krijgen. PVV’ers daarentegen beweren dat continu als een stel dreinende kleuters. Maar het blijkt dus dat ze liegen.

 4. @6 ‘Maar het blijkt dus dat ze liegen’. Weer! Zou ik daaraan toe willen voegen.

 5. “Het blijkt dus dat ze liegen” Slaat dus op de SP, lees ik. Dan klopt het verhaal weer.

 6. Er is juist veel te zien!!! SP gesubsidieerde site, dat is heel duidelijk. @Jvdheuvel ben je echt uit de SP gestapt of kun je de subsidie niet missen?

 7. Walik, je bent een oen, dat ‘weer liegen’ slaat op de PVV. Ik zal het even voor je spellen. Begrijpend lezen is niet voor je weggelegd zo te zien. Gaan we dan ook niet verder aandacht aan je besteden. Brallen doe je maar bij je vriendjes, die luisteren toch niet en brallen lekker mee. Doeg!

 8. Uit hoeveel stichtingen bestaat die pvv eigenlijk?
  Je hebt de Stichting Vrienden van de PVV voorheen Stichting Groep Wilders, Stichting PVV Noord-Holland, Stichting PVV Noord-Brabant, stichting PVV-Groningen, stichting PVV Overijssel…

 9. Kan iemand mij even uitleggen, wat het ‘algemeen nut’ van de PVV daadwerkelijk is?

  Oh, dat partijtje van & voor proleten heeft geen enkel ander nut, dan het verzamelen van een paar gefrustreerde Nederlanders!? En dat krijgt via de belasting financieel voordeel, in de vorm van een verkapte subsidie?

  Wat een gotspe en aldus ook een farce pur sang!

  Overigens mag die hele ANBI-regeling wat mij betreft wel op de schop. Zelfs sommige sekten komen hiervoor in aanmerking. Zoals Scientology/ Narconon. Waarbij deze zelfs door deze overheid (lees: VVD) wordt gepromoot.
  http://www.adviesburodrugs.nl/cannabis/buitenlandse-coffeeshopbezoekers-zijn-rijp-om-af-te-kicken-bij-de-scientology/

  Zolang het géén algemeen nut heeft, dan ook geen recht op vermindering belasting. Er zijn plenty voorbeelden te noemen, van organisaties die hier (ook m.i.) wel degelijk recht op hebben/ zouden moeten hebben. PVV valt hier dus pertinent niet onder! Laat deze partij van/ voor proleten maar belasting betalen, over alle donaties ontvangen uit obscure organisaties/ natuurlijke personen in het buitenland.

Reacties zijn gesloten.