Directeur sociale werkplaats Ede verdient meer dan minister

Kijk de SP wil weer salaris afpakken van een “hardwerkende Nederlander” die op zeer kundige wijze zijn eigen broek ophoudt (van ons belastinggeld):

SP-Kamerlid Sadet Karabulut wil dat met onmiddellijke ingang een einde wordt gemaakt aan de topsalarissen van directeuren van sociale werkplaatsen. Onlangs werd bekend dat de directeur van een werkplaats in Ede meer verdient dan een minister. Ook andere werkplaatsen betalen hun directeuren topsalarissen. ‘De werknemers staan de eerste vijf jaar van hun werk op het minimumloon. Dan past het niet dat de directie zoveel geld verdient. Dit moet zo snel mogelijk gestopt worden.’ (SP)

Goed punt. Zie ook:

Een anonieme brief over het salaris van de directeur van het regionale werkvoorzieningschap Permar heeft binnen de gemeenteraad van Ede en daarbuiten voor opschudding gezorgd. Volgens de brief mag directeur Johan van Kouterik maximaal 171.600 euro per jaar declareren op basis van een dertigurige werkweek (gelderlander).

Het bedrijf Permar waar het hier over gaat verkeert overigens in financieel zwaar weer, aldus edestad.nl. Logisch dat je daar dan een “echte kanjer” 30 uur per week opzet voor 171.600 per jaar. Niet dan? VVD snapt dat wel. Je moet ook geen appels met peren vergelijken. Echte kanjers geef je een paar ton en normaal werkvolk geef je (in het geval van sociale werkplaatsen) geen reet:

Met name uit de hoek van de VVD kreeg de wethouder wel veel steun. ,,Je moet niet appels met peren vergelijken”, aldus fractievoorzitter Daan van Doorne, doelend op de functie van directeur en ‘gewone’ banen. Het dagelijks bestuur van de Permar (met Kremers als voorzitter) had enkele uren vóór de raadsvergadering nog de boodschap geventileerd dat Van Kouterik een ‘marktconforme beloning’ ontvangt en daarbij geen loonnorm overschrijdt. ,,De directeur van de Permar ontvangt uitsluitend een vaste vergoeding, waarin ook zaken verdisconteerd zijn zoals pensioen, overige werkgeverslasten en risico’s. Als dit wordt vergeleken met de totale (loon)kosten van de vorige directeur, dan komt de vergoeding beperkt hoger uit, maar blijft deze verantwoord en binnen geldende normen.”

5 gedachten over “Directeur sociale werkplaats Ede verdient meer dan minister”

  1. Maar we vergeten dan ook, dat die sociale werkplaats dermate complex is, dat dat salaris gerechtvaardigd is. Ze is complexer dan Nederland zoals ik het werkwoord être ook altijd complexer heb gevonden dan de Franse grammatica.

  2. Daarom geen bezuinigingen op de sociale werkplaatsen.
    maar meer directeuren, nog meer regelneefjes en tantes uit salonlinkse hoek.

  3. Dat is goed dat de SP dit doet want alleen de bazen zijn van die rijken lui die hun zaken vullen en gebruikt de WSW’ers om rijk te worden en zij worden onder betaalde loon slaven, en dat vind de VVD best en die zijn de gemene boeven, WEG MET ALLE DIRECTEUREN!!! EN RIJKEN AMBTENAREN

  4. want my altyd stoort is dat de ellende van de gewone man/vrouw gebruikt wordt door goed opgeleide slimpies.

    dus als je het functioneren van sociale werkplaatsen ter discussie stelt je onmiddelijk beticht wordt van plukken aan de kwetsbare medemens, terwyl de horde van topverdieners die hun dikke lonen niet waar maken buiten schot blijven.

    daarom moet niet de PVDA groot worden of de PVV of VVD maar geef ROEMER een kans.

Reacties zijn gesloten.