43 gedachten over “Stemwijzer speciaal gericht op allochtonen”

 1. Krijg ik advies PvdA te stemmen 😳 😥
  Als ik ergens een hekel aan heb zijn het de Sociaal Democraten , stem ik nog liever SP

  Trouwens de eerste keer in jaren dat ik overweeg niet te gaan stemmen , het gebral van Halsema over hoofddoekjes voor jonge meisjes ( waar blijven haar kanttekeningen over meisjes van die leeftijd die als stoep-hoertjes gekleed gaan nou toch ) heeft Groen-Links doen afvallen , S.P vind ik te populistisch en de rest vertrouw ik nog minder …
  Was Rouvoet maar Moslim 😉

 2. Ik zou altijd ergens op stemmen. Is het niet voor iets dan wel tegen iets.

 3. Al Bakrastani

  Naar mijn mening hebben meisjes net zoveel recht om- zoals u typeert- als stoep-hoertjes gekleed gaan, net zoveel recht zoals Moslima’s het recht hebben een hoofddoek te dragen.

 4. @al bakristani
  Pvda staat gewoon bovenaan

  ik dacht eerst ook dat dat er uitkwam
  kijk naar de lengte van de balkjes
  (waar er bij mij die verschrikkelijke halsema uitkomt 😥 )

 5. @jvdheuvel. Dat zal toch niet de SP wezen hoop ik? Die partij van “Gastarbeid en Kapitaal”?

 6. @5 Ik wil de partij waar ik lid van ben niet in verband brengen met wat ik doe, aangezien ik alles op persoonlijke titel doe, dus zeg ik niet waar ik lid van ben.

  Overigens ben ik van mening dat “Gastarbeid en Kapitaal” nogal eens uit zijn verband gerukt wordt en overdreven. Daarnaast is het ontzettend lang geleden.

  @de rest: PvdA staat bij iedereen bovenaan inderdaad, dat is wel geinig want je moet inderdaad naar de lengte van de balkjes kijken.

 7. klopt ook geen reet van die stemwijzer
  Ik ben het maar 1 keer eens met de PVV (over studifinanciering) en die krijgen 46% overeenkomst
  grapjassen

 8. @7 ik was het voor 48 % eens met de PVV. Schokkend veel maar wel heel erg weinig vergeleken met de rest.

 9. Ik kom er wel voor uit waar ik lid van ben ;
  De piratenpartij
  heb alleen nog geen contributie betaald en ook weet ik niet zeker of ik wel ga stemmen
  piratenpartij is tegen de politiestaat waar de rest van de partijen wel in verschillende mate achter staan
  ook de SP

 10. @6. Gelul. WOII is ook lang geleden en daar heb je het ook steeds over. We mogen het zeker ook niet hebben over de contacten van (de voorloper van) de SP met de Chinese ambassade en met BVD. Voor extreem-links gelden nu eenmaal andere normen dan voor extreem-rechts. Vreemd.

 11. @10 jij mag van mij best een uitgebreid artikel over Gastarbeid en Kapitaal schrijven als je denkt dat dat relevant is voor nu en voor deze website. Misschien heb je wel gelijk.

  Be my guest.

 12. @6. Je doet zelf niets anders dan het “uit verband rukken” van de opvattingen van de PVV en Geert Wilders. Van mij mag je. Maar wees niet zo kritiekloos als het gaat om je eigen partij. De PVV-moslimhaat=SP. Of niet soms?

 13. De balkjes zijn bij mij bijna overal even groot. SP,en Nederlandse Moslimpartij springen eruit. 😕 Nooit het programma van de NMP gezien, geen behoefte aan overigens.

 14. overigens ook raar dat alle vragen over allochtonen gaan behalve die over studifinanciering
  onlogisch
  ook een rare vraag is waar mijn roots liggen (waar groningen niet eens bij stond!!!)
  Zou ik door nederland in te vullen meer % voor de PVV zijn?

 15. @13 Ik ben dat totaal niet met je eens. Verder bepaal ik zelf wat ik hier doe en daarnaast heeft iedereen de gelegenheid om hier dingen te doen maar verwacht aub niet van mij dat ik hier verhalen over “Gastarbeid en Kapitaal” ga zitten tikken. Dat mag jij doen. Jij mag hier van mij oneindig veel verhalen over de SP tikken, zeggen dat de PVV-moslimhaat=SP en noem maar op, als je daar behoefte aan hebt. Schrijf bijvoorbeeld eens een verhaal waarin je dat laatste aantoont, om te beginnen. Dan zal ik er wel inhoudelijk op reageren.

 16. @9 Ik ben ook lid van een partij GL, nooit contributie betaald. Je wordt vriendelijk verzocht een gift te geven. Hoeft niet.

 17. Niet al te lang lid trouwens, zie dat ik wel verplicht ben per jaar minimaal 12 Eu’s over te maken. Toch maar doen.

 18. @22 Dat vind ik heel schappelijk van ze maar zo wordt het wel duur om leden te vinden.

  @18 vervolg:
  Deze discussie kwam me bekend voor en ja hoor; eerder (november) over gediscusieerd met BP.

  http://www.krapuul.nl/nieuws/1836/pvvers-lopen-weer-eens-weg/

  Toen had ik dezelfde conclusie als nu: geen enkel probleem om hier de SP te bespreken dan wel te bekritiseren of te vergelijken met de PVV.

  Ik vond het zelfs “echt een goed idee”.

  Het enige probleem is en was: wie gaat het doen?

  Zoals de meeste “problemen” op deze site dus. :mrgreen:

  Overigens besprak ik in dat topic van november “het doel van de site”. Dit doel van de site is inmiddels gewijzigd, maar mijn doel is nog steeds hetzelfde gebleven, en dit blijft zo, op zijn minst tot 9 juni.

 19. @19

  die was pas proroker toen ze daalde in de peilingen

  Ik zal je vertellen hoe pro-roker ze is
  Ze heeft voor die schipholbrand een arme syrische man die een peukje weg zou hebben geschoten laten opdraaien voor die verschrikking.
  Die arme man moest naar de cel!!!
  En je krijgt dingen niet zomaar in de fik door te roken.
  Probeer maar eens!

 20. @23 oh de kosten van de leden(administratie) proberen ze er in ieder geval uit te halen, ik vond het al zo verrassend.

 21. @25 Klopt, mij ook nog nooit gelukt. Brandplekken, ja. Maar echt brand krijg je niet voor elkaar.

 22. @27

  zou wel leuk zijn voor mythbusters
  reconstructie schipholbrand
  hoe krijg je een gebouw in de hens met een peuk
  In theorie zou het moeten kunnen* maar wat voor gebouw moet je daar voor hebben?
  En waarom laat je dan iemand opdraaien die zelf opgesloten zat in zo’n eng gebouw ?

  *kijk maar eens hoeveel moeite die survivalgasten op discovery moeite doen om met een stukje as vuur te maken. Moet je superbrandbare droge stukjes mos of berkenschors hebben en die moet je dan weer zo snel mogelijk bij kleine houtjes krijgen en die weer bij grotere en dan moet je ook nog eens flink blazen.
  (kan zelf trouwens vuur maken met 1 lucifer wat ik al behoorlijk knap van mezelf vind)

 23. Papa Wembe Schreef:

  Al Bakrastani
  Naar mijn mening hebben meisjes net zoveel recht om- zoals u typeert- als stoep-hoertjes gekleed gaan, net zoveel recht zoals Moslima’s het recht hebben een hoofddoek te dragen.

  Natuurlijk hebben meisjes gelijke rechten om danwel hijab danwel stoephoer-outfit te dragen , maar over de stoephoer-outfitjes horen we Femke niet terwijl dat toch net zo denigrerend zou moeten zijn …
  Net zo als Burka wel een probleem is maar de net zo onherkenbare Travestiet niet …

 24. De stoephoer-gekledenen en de travestieten hebben dat recht verworven omdat ze daar uit idealistisch oogpunt voor hebben gevochten is mijn mening. Het is dus begrijpelijk dat Femke daar niet aan gaat tornen. Maar als kuise moslima’s een hoofddoek willen dragen vind ik dat dat wel dat het uit eigen beweging moet gebeuren en niet omdat de man dat wil. Dat is het verschil en dat is volgens mij wel het punt dat Femke maakt.

 25. dus nu moeten moslima’s het recht op hoofddoekjes bevechten?
  dacht dat de travo’s en de “stoephoertjes” inmiddels al de vrijheid van kleding hadden bevochten en gewonnen hadden.
  😐

 26. Als ze dat niet willen hoeven ze dat recht ook niet te bevechten. Vandaar dat ik ook zeg dat ik het standpunt van Femke begrijp. 😐

 27. @ 1

  … en de rest vertrouw ik nog minder …

  Ja daar heb je wel een punt en ik kan je wel vertellen hoed dit een beetje in elkaar zit:

  Er is een algemeen gevoelen van: omdat ‘zij’ – de politici – doen wat ze willen – altijd en in elk geval terwijl ze ondertussen hun eigen nesten bouwen en deze smukken met prachtige veren, waarom zouden ‘wij’ nog moeite doen om de output van hun politieke handelen te beïnvloeden?

  Mensen (politici) kiezen om voor ons ergens in de verte (Den Haag) het woord te doen lijkt een redelijk mechanisme voor het in balans brengen van interessen voor grote en complexe samenlevingen. Maar als we deze mensen geen mandaat geven over hetgeen ze wel of niet mogen zeggen namens ons, zijn wij overgeleverd aan hun oordeel oer wat ze zullen gaan zeggen. De mannen en vrouwen die het hedendaagse politieke terrein bertreden en vertegenwoordigen zijn producten en bijproducten van de Baby Boom generatie. Zij brengen nog overtuiging nog autoriteit voor het voetlicht. Eigenlijk staan deze politici voor niets, politiek gezien dan.

  Wij vertrouwen deze politici niet meer en daaruitvoortkomend ook het politieke systeem niet. Het liefst zouden we ons willen ontdoen van deze politici of we keren ons van hen af en laat ze maar begaan. Ook kunnen we het hele systeem omvergooien, maar wat moet ervoor in de plaats komen en wie gaat dat omvergooien voor zijn rekening nemen? Er zijn geen politieke bewegingen meer. Elke poging om deze gevoelens van wantrouwen in een collectief doel om te zetten strandt door het gefragmenteerd zijn van onze zorgen.

  Wij hebben prijzenswaardige doelen in ons leven zoals het vechten tegen klimaatverandering, anti-oorlog zijn, het bestraffen van bankiers, maar zij komt voort uit onze emotionele pijn. Zowel in ons politieke als ons econmische leven zijn wij geworden tot consumenten: wij kiezen uit een breed scala van competatieve zaken.

  Tony: “We moeten het beter doen dan dit!”

  Vrije vertaling van ‘Ill fares the land’ van Tony Judt.

  Groet Tess

 28. Ik ben geen allochtoon, nu ja ik ben Limburgse met een Duiste achternaam. Dat voelt nog steeds als Allochtoon en dat beeldt ik mij niet in. Mensen willen altijd meteen weten waar ik vandaan kom en of ik Duits ben.

  Ik heb de test gedaan en kwam bij Groen Links uit. Sp op de tweede plaats.

  Nu is het zo dat ik niet op Groen Links ga stemmen, maar op de SP of de Partij voor de Dieren, dat laat ik van het moment afhangen. Ja zo ben ik dan ook weer. Groen Links is voor mij een partij waarvan de aanhangers/leden zich schuldig voelen dat ze welvarend zijn, hoogopgeleid zijn, hypotheken hebben en helemaal niet een duurzaam leven leiden maar gewoon gedreven door consumentisme en zich daar dan schuldig over voelen. Zij denken dat ze Groen zijn en zij denken dat ze Links zijn, maar ze vergeten dat Groen doen en Links doen er toch echt anders uitziet dan wat zij laten zien.

  Wat viel mij op bij de Stemwijzer voor Allochtonen? Bijvoorbeeld vraag drie: “Zolang Hamas weigert om de staat Israël te erkennen en geweld af te zweren kan Nederland geen directe contacten aanknopen.”

  Er waren bovendien nogal veel vragen die over de Islam gingen.

  Is dit een grap deze stemwijzer voor allochtonen?

  Ben ik erin gestonken?

  Nu bedankt dan maar weer, maar als het geen grap is dan is het een penibele toestand!

 29. Waarchijnlijk staat ons IP adres nu ergens opgeslagen , samen met de antwoorden van deze test..
  De AIVD bereid zich waarschijnlijk al voor op een Colaboratie kabinet (CDA, VVD, PVV) kunnen ze eindelijk eens die lessen van de Mossad en de CIA in praktijk brengen …

 30. Papa Wembe Schreef:

  Als ze dat niet willen hoeven ze dat recht ook niet te bevechten. Vandaar dat ik ook zeg dat ik het standpunt van Femke begrijp.

  En waarom begrijp je het ?? omdat je net zoals Femke vast zit in de conditionering dat de hoofddoek een symbool van onderdrukking is ??

  Ouders beslissen wat hun kinderen dragen , Zag vandaag nog zo’n meisje met “I’m a Sex Machine ” op haar nog door niets vooruitgedrukte T-Shirtje .. Moet toch door de ouders goedgevonden of zelfs gekocht zijn .. Vrije keuze van ouders die echter wel het kind reduceerd tot een sex-object .. laat Femke zich daar ook eens over uitlaten .. inplaats van haar pijlen weer eens op hoofddoekjes te richten ..
  Maar ja dat scoort niet hé …

 31. @ 41 Als het van de man moet vind ik het een vorm van onderdrukking. Maar als iemand dat uit vrije wil doet, dan vind ik dat ze vooral een hoofddoek moet dragen.En daarom heb ik ook gezegd als je dat wil, moet je daar vooral voor vechten. Niks mis mee, liberaal ben ik wel. Daarom zeg ik als moslima’s het recht willen wel/ niet hoofddoek dragen, ga er dan pro-actief mee bezig. Vecht voor dat recht, dan weet ik in elk geval dat het van de moslima’s zelf komt.

  Ik heb nou niet direct het idee dat ouders hun kind een T-shirt met die tekst snel zullen opdringen. Ik weet niet hoe oud het kind is, ik weet niet of dat kind het T-shirt zelf heeft gekocht. Maar een kind heeft ook een bepaalde vorm van verworven vrijheden.
  Als het kind dat T-shirt zelf heeft gekocht, kun je er weinig mee.

Reacties zijn gesloten.