Dit is niet de crisis van 1982, maar van 1931

Ewald Engelen in de Groene, over waarom we onherroepelijk naar de klote gaan:

Dames en heren, het is niet 1982. Het is 1931. Het gefinancialiseerde kapitalisme van voor de crisis heeft het parasitaire karakter van ons verdienmodel – internationaal kostenvoordeel door loonmatiging – vijftien jaar lang weggemoffeld onder een poederlaag van goedkope kredieten, uitdijende vastgoedsector en illusoire vermogensaanwas (Groene).

En nu is het einde van dat verdienmodel dus in zicht. Dat dat een heel onaangenaam einde wordt, komt doordat iedereen VVD stemt of op een partij die graag op de VVD wil lijken.

3 gedachten over “Dit is niet de crisis van 1982, maar van 1931”

  1. De geschiedenis herhaalt zich. Als we maar niet weer met (nationaal) socialisme als oplossing voor de crisis komen. We zouden inmiddels beter moeten weten.

  2. Vanwaar dat ( nationaal) socialisme? Waarom koppel jij socialisme weer eens aan nationaal? Even weer een leugen herhalen en een suggestie opwerpen onder het motto “lang genoeg herhalen schept van een leugen een waarheid”? Wat is er mis met sociaal en socialisme? Bijna het gehele SOCIALE vangnet in Nederland is een uitvinding van zich sociaal opstellende mensen. Socialisten in de ware zin van het woord dus!

Reacties zijn gesloten.