Aanslag Breivik precies 1 jaar geleden – volgende manifest al klaar

Het is precies een jaar geleden dat Breivik, na eerst een “manifest” te hebben samengeplakt bestaande uit onderdelen van het PVV-verkiezingsprogramma, hetvrijevolk, de site van Pamela Geller, dagelijksedwerg, de 3 hoogtepunten uit het oeuvre van Joost Niemöller, en nog wat andere bookmarks van Martin Bosma, eerst met een bom in het Regeringskwartier te Oslo zeven mensen ombracht, om vervolgens op het eiland Utøya achtenzestig socialistenkinderen af te knallen.

Deze daad werd niet alleen vrij openlijk (voor wie het wilde zien) toegejuicht in de reactiepanelen van diverse bruine internetkrochten, maar het werd ook al snel heel bon ton om openlijk je verwantschap met deze gestoorde gek te bewieroken, of om op zijn minst het “spijker, kop, raak” gehalte van de “analyse” van deze ontspoorde islamcriticus te prijzen, en bij voorkeur natuurlijk de 68 dode kinderen zwart te maken.

Tenslotte telde je pas echt mee als je in een beknopt essay kon samenvatten waarom een en ander de schuld van Job Cohen was.

In feite is het “manifest” van de volgende Breivik al weer klaar; je hoeft er alleen even de internet-geschiedenis van de gemiddelde internettende PVV-adept op na te slaan.

Inmiddels is het dus een jaar later. Noorwegen schijnt er een sterker, beter land van geworden te zijn.

Dat is te hopen. Dan zijn die kinderen tenminste niet helemaal voor niets gestorven.

1 gedachte over “Aanslag Breivik precies 1 jaar geleden – volgende manifest al klaar”

  1. kinderen ???? Jong Socialistisch kader ( 16 tot 23 jaar) , internationaal samengesteld en was Breivik gedrogeerd??? Door wie???
    Dat ie gekke gerritje is lykt me duidelijk, maar de berichtgeving in de vaderlandse pers is niet zo duidelijk.
    Was ie wel alleen???

Reacties zijn gesloten.