No soepsidie for you!

Ik zat laatst de zoveelste herhaling van Seinfeld te kijken, en toevallig was het een aflevering met de gevreesde ‘soupnazi‘, en ik zat te denken hoeveel deze gast en onze Geert eigenlijk op elkaar lijken: beide zijn even nurks en chronisch chagarijning op niks af, en waar de soup nazi voor het minste of geringste de soepkraan dichtdraait, draait Geert voor het minste of geringste de subsidiekraan dicht. Geert kan dus met recht de soepsidie-nazi genoemd worden.
Maar nu de vraag: is dit een Godwin? Geert wordt hier wel degelijk een nazi genoemd, maar hij wordt niet met Hitler c.s. vergeleken, maar met die soepgast uit Seinfeld. Deze gast is tot nazi gebombardeerd door een stelletje Amerikanen, die sowieso niet zo goed weten wanneer iemand in aanmerking komt om voor nazi uitgemaakt te worden. Maar enfin, die soepgast heeft natuurlijk niets met nazisme te maken, maar wel met het wezen van een chagarijn. Volgens mij heb ik een maas in de Godwin-wet gevonden: Wilders is een nazi te noemen, zolang je hem maar een soep-nazi, of nog beter, een soepsidie-nazi noemt!

2 gedachten over “No soepsidie for you!”

  1. Amerikanen zijn sowieso slechter in het maken van Godwins. Ik heb gezien hoe Obama een nazi werd genoemd omdat hij zijn gezondheidshervormingen doorzette.

  2. UBERLOL

    Maar de Godwins worden je door wilders bijna opgedrongen, je kunt er haast niet omheen. Dus, wat maak je je druk?

Reacties zijn gesloten.