België verhoogt straffen voor haatmisdrijven

Terwijl in Nederland geweld en haat nooit iets met discriminatie te maken hebben en altijd puur toeval zijn, verhogen de Belgen de straffen voor dit soort misdrijven, en niet zo’n klein beetje ook:

Zo zal de strafmaat voor haatmisdrijven worden opgetrokken. Voor slagen en verwondingen die met discriminatie te maken hebben, zou de maximumstraf worden opgetrokken van 5 naar 30 jaar. Als iemand gedood wordt uit discriminatie zal de dader in de toekomst levenslang riskeren (knack.be).

6 gedachten over “België verhoogt straffen voor haatmisdrijven”

 1. Belgen zijn hierin sowieso al een stuk verder. Zo ontdekte ik ooit bij het “poepspotten” inzake een kettingmail over een Belgische import-moslim die zogenaamd vier vrouwen had, waarvoor hij allemaal een uitkering opstreek (waarvan een aantal uitkeringen in België helemaal niet eens bleek te bestaan), dat zelfs het doorsturen van dit soort haatmails in België strafbaar is – en ook wórdt bestraft.

  Moet je eens proberen om in Nederland een doorstuurder van zo’n mail bestraft te krijgen….

 2. Door de hartgrondige haat tussen Vlamingen en Walen zal zo binnen de kortste keren vrijwel de gehele Belgische bevolking vast komen te zitten.

 3. Als je de Telegraaf leest dan mogen PVVers haat zaaien!!! Bijna alle stukken die waarheid over Wilders melden worden niet geplaatst!!! Dat zal voorlopig wel zo blijven!!

 4. @2
  Ik kom zeer regelmatig in de Zuidelijke Nederlanden en die hartgrondige haat ontgaat mij volkomen.

 5. Die zgn. “haat” tussen Vlamingen en Walen, is net zoiets als de zgn. “haat” tussen Groningers en Friezen. Is er dus ook niet.

  Bernard de Postelaere toont met zijn/ haar opmerking enkel aan, dat hij/ zij nogal wereldvreemd is. Triest trolletje.

Reacties zijn gesloten.