GroenLinks eist KEIHARDE maatregelen tegen belastingontduiking……….. van een VVD’er

Naar aanleiding van het bericht in de Guardian over tientallen BILJOENEN die de superrijken in belastingparadijzen hebben geparkeerd:

”Dit is buitengewoon onrechtvaardig”, vindt GroenLinks -Kamerlid Jesse Klaver. “Terwijl iedereen de pijn voelt van de bezuinigingen die overheden moeten nemen, blijkt dat een superrijke elite voor ongelofelijk hoge bedragen de belasting ontduikt. Juist de sterkste schouders dragen zo geen enkele last van de economische crisis.” Klaver wil dat staatssecretaris van Financiën Frans Wekers (VVD) ‘stevige maatregelen’ neemt“ (ND).

Staatssecretaris van Financiën Frans Wekers (VVD). Maatregelen tegen belastingontduiking. Sure. Dit is trouwens niet de eerste keer dat GroenLinks KEIHARDE dingen van de VVD vraagt. Meestal worden ze dan gewoon KEIHARD uitgelachen.

2 gedachten over “GroenLinks eist KEIHARDE maatregelen tegen belastingontduiking……….. van een VVD’er”

 1. Lol
  Wil de belastingdienst even lekken wat Zalm en de zijnen aan belasting betalen ?
  Kunnen ze niet, want dat staat vast op een Zwitserse bankrekening of ergens in Timboektoe.

  We hebben meer klokkenluiders nodig.
  Ik wil alles weten.

 2. Jahoor, maar je zou flink wat voor moeten dokken.
  Ongeveer 10 dagen geleden heeft de belastingdienst van de Duitse NordRhein-Westfalen een DVD met gegevens van Duitse belastingontduikers in Zwitserland gekocht voor een bedrag van tussen de 3-4 miljoen.
  Zodra de Belastingdienst in de gaten kreeg welke bedragen zouden ermee bemoeid zijn hebben ze het geld meteen betaald. Het zou gaan over klanten van een dochter onderneming van RBS in Zwitserland.

  Where there is a will, there is a way.

Reacties zijn gesloten.