Wilders (PVV) treitert Rutte (VVD) met stupide kamervragen

Van je kleutervriendjes moet je het maar hebben:

Wilt u als het gaat om de financiële bijdrage aan de EU de geschiedenisboekjes ingaan als een Thatcher of als een eurofiel? Indien als een Thatcher, bent u dan bereid met uw VVD-tasje op tafel te slaan en onze gehele financiële bijdrage aan de EU met vele miljarden extra te verlagen danwel geheel te stoppen en het daarmee bespaarde geld te gebruiken om de lasten van de Nederlandse burgers te verlagen? (pvv)

11 gedachten over “Wilders (PVV) treitert Rutte (VVD) met stupide kamervragen”

 1. Zowel Wilders als Rutte weten beide dat Nederland een netto ontvanger is van gelden uit Brussel.
  ‘T is dus alleen geschreeuw voor de bühne van Gekke Geert – waarmee hij dus duidelijk zijn eigen stemvee veracht. Alhoewel…

  In Limburg zijn de meeste analfabeten van Nederland. Laat daar nu net de grootste debiele PVV aanhang te zitten – Nuff Said!

 2. @1 Pier,

  Nederland droeg in 2010 ca. 5,6 miljard af aan de EU. In hetzelfde jaar ontvingen i we 2,14 miljard aan Europese steun. Deze positie als netto-betaler bestaat voor Nederland sinds 1991.

  Bron: http://www.europa-nu.nl/id/vh9w9l2qtnwn/wat_kost_europa_ons

  Ook in 2011 was Nederland netto betaler.

  Het is weliswaar onzinnig om de EU-gelden als een serieus punt van overweging te nemen, maar het scoort wel, vooral bij mensen die niet voorbij hun neus kunnen kijken. Veel belangrijker is het profijt dat Nederland verwezenlijkt met zijn export in de EU.

 3. @2
  Nu vraag ik me (ook op Krapuul dus) vaak af hoe de kosten-baten afgewogen worden. Voor wie in de discussie omtrent al dan niet europese unie. Je schrijft zelf ook over profijt ……… voor wie?
  Maar goed, ik denk dat ik je statement hierboven snap, ach ja ………….

 4. Een hekel hebbende aan de PVV, vraag ik me toch wel af waarom de afbraak van onze verzorgingsstaat samengaat met de opkomst van het verenigd Europa. En voordeel of niet , het is ons wel door de strot geduwd. Die volksraadpleging was indertijd een afgang voor de democratie.

 5. @4
  Wat een onzin. De afbraak van de verzorgingsstaat was er voordat een verenigd europa wat voorstelde. De afbraak was al begin jaren 80 al op gang gezet.

 6. Alsof de PVV nou zo’n voorstander is van de verzorgingstaat is. Sommige mensen koesteren echt de illusie dat de PVV een socialistische partij is (maar dan voor de blankes). Net zoals men nog steeds gelooft dat de LPF een partij is voor de gewone simpele man (en vrouw) is. Er zijn zelfs mensen die op sociale werkplaatsen gesubsidieerd werk verichten of een uitkering trekken die denken dat deze partijen begaan zijn met hun lot.

 7. Vooral grappig in bovenstaande link is onder welke linkse ministers de huidige immigratieregels tot stand zijn gekomen. Nou ja, links, het waren dus Nawijn (LPF) en Verdonk (VVD).

 8. “Alhoewel…
  In Limburg zijn de meeste analfabeten van Nederland. Laat daar nu net de grootste debiele PVV aanhang te zitten – Nuff Said”.

  Dank u voor deze scherpe analyse over de Limburgers, helaas geheel buiten de waarheid.

 9. @ aziz. Naar ik mij weet de herinneren, is de afbraak van de verzorgingsstaat begonnen onder de zich sociaaldemocratische premier Kok die begin jaren tachtig op het Malieveld voor zijn vakbondsleden brulde: “Dit pikken we niet” Toen was er inderdaad massale werkeloosheid, maar voor de ouderen werd dat opgevangen door vervroegde pensioenering en misbruik van de WAO door alle partijen om van alle overbodige mensen af te komen. De bijstand was toen ook heel wat beter. Sinds begin jaren 90 is onder leiding van diezelfde Kok begonnen met de afbraak van de verzorgingsstaat ( Denk aan zijn kreten: Nederland is ziek en het wordt tijd dat de PvdA zijn ideologische veren afschudt) Nu vult diezelfde man zijn zakken. Dus Aziz wanneer begon Europa goed op stoom te komen Begin jaren 90 en wanneer de afbraak van de verzorgingsstaat. Juist ook begin jaren 90.
  Uiteraard ben ik het met de bovenstaande reageerders eens, dat Gekke Geertje, Gekke Geertje is.

Reacties zijn gesloten.